Hepa filtreli elektrikli süpürge aldım yeni, bir haftadır hevesle evi süpürdüm ama filtreleri çabucak doldu, şimdi ben bu filtreleri nasıl temizleyeceğim, elektrikli süpürge filtresi nasıl temizlenir bilen var mı?Arzum hepa filtre
Elektrik süpürgelerinin filtreleri artık birbirine çok benziyor, zaten çoğunda HEPA filtre var ve temizleme yöntemleri de ortak. Senin süpürgendeki filtre tıpkı resimdeki gibiyse yani HEPA filtreyse şunları söyleyebilirim:
HEPA filtreler belli aralıklarla değiştirilmesi gereken filtrelerdir.
Kağıtvari bir yapısı olduğu için elde veya makinede yıkamak gibi seçenekler uygun olmaz, filtrenin yapısı kolayca bozulabilir ve işlevini yitirebilir.
İşlev demişken; bu filtrelerin temel işlevi çok ama çok ince toz partiküllerini kağıt gibi olan alana yapıştırıp makinenin içine dağılmasını önlemek, haliyle süpürme işlemi sonrasında bu filtreler tam anlamıyla bir toz yığınına dönüşür. Eğer toz alerjisi gibi bir durumun varsa, filtre temizliğini yapmamanı, en azından maske takmanı ve açık havada temizliği sürdürmeni öneririm.
Hem normal süpürgelerde hem de robot süpürgelerde bulunan HEPA filtrelerin temizliği için bu videoyu önerebilirim:
Genel hatlarıyla elektrikli süpürge filtresinin temizliği şu şekilde gerçekleşmeli:
Eğer sünger filtrelerden varsa, musluk altında iyice tozu-kiri arındırılıp herhangi bir deterjan/sabun uygulamadan durulamak ve ardından kurulamaya bırakmak en iyisi olacaktır.
HEPA filtreler değişim periyodundan önce tıkandıysa, tozla dolduysa, o zaman açık havada veya bir torbanın içerisine çırparak temizleyebilirsin. Başka bir süpürge varsa onunla da hafifçe yaklaşıp filtredeki fazla tozu süpürebilirsin. Hatta filtrenin temizliğini yaparken küçük yumuşak uçlu fırçalarla ittirerek temizliği yapabilirsin.
Selam Şimdi bu hücrenin türüne göre değişir kimi filtre vardır mesela yıkanmaz sadece çırparak temizleyebilirsin yani mesela toz olmuştur onu vurarak dağıtmadan temizleyebilirsin. Ama mesela mağaza şifreler vardır yıkanabilir onları yıkayarak temizleyebilirsin ama sakın deterjan filan kullanma filtre özelliğini yitirir. Şunu sakın unutma hiçbir filtre 2 den fazla yıkanmaz. Nazik davranmaya unutma çünkü çabuk dağılıyorlar. Ve sık sık tozunu kuru bir şekilde almayı unutma ki filtre iyice toz olmasın. İşte bu yüzden ben genelde toz torbası olanları tavsiye ederim. Ya da sulu Çünkü bu toz hazneli olanlar Bu filtre yönünden pek kullanışlı değildir. #perso