Temizlik yapmak çoğumuz için olmazsa olmazlardan birisidir. Evi temizlerken kullandığımız aparatlar ve elektronik aletler ise bizim için oldukça önemli. Öhm öhm gelelim o önemli soruya biz bu aletleri nasıl pratik bir şekilde temizleyebiliriz , su filtreli elektrik süpürgesi nasıl temizlenir?
sulu süpürgeKlavyeler konuşsun bakalım <3
Dipnot : Ağır kokuları gidermek için ne gibi önlemler alıyorsunuz onu da yazmayı unutmayın lütfen.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Su filtreli elektrik süpürgesi nasıl temizlenir?
Su filtreli elektrik süpürgesi
Su filtreli elektrik süpürgelerini temizlemek oldukça kolaydır, ayrıca temizleme işlemi sırasında etrafı toz da yapmaz. Su filtreli elektrik süpürgesini temizlemek için öncelikle kullanma kılavuzunu okuyun. Kullanma kılavuzuna aykırı temizlik yöntemleri kullanmaktan kaçının. Su haznesine, su koyduğunuz elektrik süpürgesiyle evinizi süpürdükten sonra çok bekletmeden suyu boşaltın. Kirli suyu süpürgenin içinde bekletirseniz kötü kokulara neden olur. Çöpleri poşetle aldıktan ve kirli suyu boşalttıktan sonra, elektrikli süpürgenin su haznesini temizleyin. Bunlara dikkat etmekle beraber hala su filtreli elektrik süpürgesi nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız adım adım anlatayım:
Süpürgenin su haznesini çıkarın.
Çöpleri ve saçları çöpe atın.
Kirli suyu boşaltın.
Beyaz sabun ya da arap sabunu ile ile süpürgenin su haznesini yıkayın.
İyice durulayın, durulamazsanız köpürmeye neden olabilir.
Ardından kurulayın ve iyice kuruması için bırakın. Bir dahaki süpürme işleminizde de tekrar temiz su koyun ve süpürme işleminin ardından yukarıdaki temizleme adımlarını uygulayın.
Size şunu demek isterim eğer ki gerçek temizlik istiyorsanız süpürgede tercihiniz kesinlikle sulu olmalı aksi takdirde öbürleri ne kadar hepa filtede olsa tozu dışarı atıyor. Sulu süpürge nasıl temizlenir çok basit süpürdükten sonra bekletme sadece çalkala deterjanlamana bile gerek yok böylece kokuda oluşmaz süpürürken içine kolonya ya da oda kokusu sık ama içine yumuşatıcı filan koyma suyu köpürtürsen süpürürkende sonrasındada sorun çıkar. Şimdi diyeceksin her zaman nasıl aniden yıkayalım bu sulu süpürgelerin olduğu yerde yanında sadece idareten bir şarjlı süpürge şart bir eve tek süpürge zaten yetmez ama gerçek temizlik istiyorsanız sulu süpürge şart.
Temizliğin ardından hemen dökülüp yıkanarak. Alerjik bunyeler icinde çok uygun olacak fakat ben her seferinde cok usendigim için kaldirmak zorunda kaldım. İci çok detaylı ve parçaları da tek tek yikaniyordu hazneside öyle baya ağırdı. Ama temizliği saheneydi özledim mi ne arada bir cikarayim bari.
İşin bittiktem sonra hemen temizlenmesi yıkanma ve temizleme işi bitince gazetenin üstünde kuruması sonra parçalarının birleştirilip yerine kaldırılması evet çok uğraştırıyor ama en güzeli de su hazneli olması