Elektrikli süpürgenin içine çorap kaçtı, ne yapabilirim? Elektrikli süpürge borusu nasıl temizlenir, bildiğiniz bir yöntem var mı? Su ve sopayla biraz zorladım, çıkmadı.elektrikli süpürge borusu nasıl temizlenir
İçine çorap sıkışan elektrikli süpürge borusu nasıl temizlenir?
Elektrikli süpürgenin borusunu temizlemek için öncelikle boruyu makineden ayırmalısın. Daha sonra banyoda suyla boru içerisindeki tortuları temizlemelisin. Eğer boru tıkanmışsa zaten suyun basıncıyla o tıkanıklığın sebebi olan şey de dökülecektir.
Elektrikli süpürge borusu nasıl temizlenir, sıkışan süpürge borusu nasıl açılır?
Elektrikli süpürge borusu tıkandığı zaman onu temizlemek bizi bazen çok zorlar. Özellikle neden tıkandığını bilmediğimiz zaman nasıl çıkaracağımızı, nasıl temizleyeceğimizi de bilemiyoruz. Evi süpürürken birden çorap, naylon gibi şeyleri çekerek süpürge borusunu tıkayabiliyoruz, sonra da "elektrik süpürgesi hortumuna çorap kaçtı, ne yapacağım ben?" internetten arama yapıp videolar izlemeye başlıyoruz. Size bu konuda zaman kazandırmak için ben de elektrikli süpürge borusu nasıl temizlenir, sıkışan süpürge borusu nasıl açılır bundan bahsederek yardımcı olmak istiyorum.
Elektrikli süpürge ile büyük parçalar, saç yumakları veya kağıt gibi alan olarak geniş yer kaplayan şeyler çektiğinizde elektrikli süpürge borusu tıkanır. Hele ki kağıt veya jelatin gibi parçalar hafif olduğu için çabuk çeker diye düşünsek de aslında direkt tıkanıklık yaratır. Bunu önlemek için de önceliğiniz şu olmalı: büyük parçalar çekmeyin!
Elektrikli süpürgenin borusu tıkandığı an düğmeden kapatın ve fişini çekin. Çünkü tıkanan boru nedeniyle süpürgenin motoru zorlanabilir ve bozulabilir.
Kapattığınız elektrikli süpürgenin hortumunu süpürgeden ayırın. Bir tornavida yardımıyla süpürgenin borusunu süpürgeden ayırabilirsiniz.
Çıkardığınız süpürgenin borusunu balkon veya banyo gibi "toz dökülse de sorun değil" diyebileceğiniz bir yerde temizleyin. Temizlemek için şu şekilde bir metal veya plastik fırça kullanmakta yarar var:
boru temizleme fırçası
Bu tarz fırçalar "boru temizleme fırçası" olarak geçer ve çok kullanışlıdır. Çünkü ulaşamayacağınız alanlara kolayca ulaşmayı ve temizlemeyi sağlar. Boru içerisindeki çorabı da bu fırçayla ittirerek veya fırçaya dolayarak çıkarabilirsin.
Eğer elektrikli süpürge borusunu su ile temizlemek isterseniz, banyoda temizlemenizi önerir, bu yönteme dair bir video paylaşmak isterim.
Eletrik süpürgesi çorabı çektiyse, toz torbasının içine gitmiştir. Zaten sulu elektrik süpürgesi ise su haznesindedir. Yoksa hortum içinde mi kaldı, onu mu ifade etmeye çalışıyorsunuz?
ben koca karı teknikleri uygularım hortumun içine dezenfektan ve sıcak su döker sonra hortumu askıda içinde suyla bekletirim sonra tazyikli su ile temizlerim
Boru da ise su dök öyle sopayla itekle ama sakın o su makinenin içine kaçmasın elektrikten çek fişide. makineden ayır boruyu öyle yap ve boru kurumadan kullanma.
Önce buzdolabından buz parçaları al içine at biraz bekle sonra sopayla itekliyerek merdiven basamaklarına vur çıksın, olmadı at boruyu başka boru al uğraşma.
Bunun cinsiyetle hic bir alakasi yok. Kiz erkek diye bakmayin olaya cok sacma. Kizlar evlenmeli ama erkek evlenmeyebilir diye bir kural yok. Buarada yasim yanlis yazilmis. 19 yasindayim. Tursumu da kurarim buarada. :D
Neden bu sitede denk geldiğim %70 kız oranı hep yaşını büyük yazmış, niye acaba. Beni evliliğe sıcak baktıracak kız zaten doğmamıştır, olamaz öyle birisi :D aaa turşu musun sen:D ahaha kalk kız sıvan dovra :D bir elektrik süpürgesini idare edemiyorsun