Sütlaç yaparken tutturdum öyle böyle değil. Telledim hala gitmiyor.
Tencerenin dibinde asfalt var. 😄
Ne yaparsam yumuşar ve temizlemesi kolaylaşır? Tencereyi mi atayım? Dibi tutan tencere nasıl temizlenir?😕Tellemeden önceki hali.. Tripofobikler bakmasın#Cassie
Allahın cezası naptın öyle tencereyi yakmış dedikoduyu az yapaydın o tencere de yanmazdı.😄😄 görseli görünce içim bir garip oldu kız yoksa ben tripofobik miyim.😄😄🤔
Dibi tutan tencerenin temizliğini yapmak göründüğünden daha az zahmetli, bize ne kadar zor gelse de yapılışını anlattığımda anlayacaksınız ki aslında tahmin ettiğinizden daha kolay ve pratik. Tabi biraz sabır istiyor, o ayrı ;) Hadi gelin dibi tutan tencere nasıl temizlenir bakalım...
Dibi tutan tencere nasıl temizlenir?
yanık temizliği
Dibi tutan tencerelerin temizliğini yapmadan önce yumuşatma işlemi ile başlamak lazım. Çünkü yanık izleri oldukça katıdır ve yumuşamadan temizlenmeye kalkılırsa, hem tencereye hem de temizlemeye yarayacak malzemeye zarar verebilir, dolayısıyla yumuşatma işlemi mühim.
Tencerenin dibini yumuşatmak için yanık seviyesine kadar su doldurup ocakta suyu yavaş yavaş kaynatın. Kaynatırken içerisine karbonat gibi temizleyici malzemeler de ekleyebilirsiniz, özellikle kokusu olmayan temizleyiciler eklerseniz buharla koku yaymayıp sizi rahatsız etmez.
Kaynayınca göreceksiniz ki tenceredeki yanıklar suyun üstüne çıkacak ve parça parça yanıkları suyla beraber atabileceksiniz. Fakat bu işlem yanığın boyutuna göre değişiklik gösterebilir, işlemi birkaç kez tekrarlamak durumunda kalabilirsiniz, aklınızda bulunsun.
İyice kaynayıp yumuşayan yanıkların çıkması için tencereye zarar vermeyecek yapıdaki bir fırça veya sünger ile temizliği sürdürün.
Yanık kısımların temizliği tamamlandıktan sonra mutlaka tencereyi durulayın ve kurulayın.
Dibi tutan tencere temizliğinde hangi ürünler kullanılır?
Vim Yağ Çözücü Sprey
Dibi tutan tencereler nasıl temizlenir diye araştırıp temizlik malzemelerine göz gezdirenler de görecek ki tenceredeki yanıkların temizliğinde en etkili ürünler yağ çözücüler. Ağır kimyasallara bulaşmadan en zorlu lekeleri çıkartmak isteyenlerin tercihi yağ çözücüler yöntemlerin başında geliyor. Ayrıca "tencerenin dibi tuttu, nasıl temizleyebilirim?" diye endişe edenlere önerim kesinlikle bu konuda çok başarılı bulduğum ürün Vim Yağ Çözücü sprey temizleyici ;)
Ooo en sevdiğim şey dibi tutmuş tencere temizlemek.😂 Ona kaynar suyu dökeceksin , kapağını kapatıp 2-3 dakika bekleyeceksin , sonra telle Allah ne verdiyse girişeceksin vallahi fena temizlerdim.😂
Tencere bu hale gelene kadar sen neredeydin acaba😀 İçine su koyup kaynatsana yumuşayarak Çıkar belki. Birde bulaşık makinasında kullandığım tablet deterjan koy içine suyu kaynatırken.