Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?
Tencere temizliği düşünülenin aksine kolay bir işlem, fakat nasıl temizleneceği bilinmezse işler zorlaşabilir. Ben de bunun için dibi tutan tencerenin dibine yapışan sütlaç kalıntılarını, yanıkları temizlemek için adım adım neler yapabileceğinizden bahsedeceğim.
1. Adım: Soğumadan Tenceredeki Kalıntıları Temizleyin
Dibi tutmuş döküm tencere nasıl temizlenir veya kararan alüminyum tencere nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, önceliğinizin kaba kalıntıları temizlemek olduğunu belirtmek isterim. Dibi tutan yanık kısımları, soğumadan hemen bir tahta kaşıkla olabildiğince temizleyin.
2. Adım: Sirkeli Su Karışımı Hazırlayın
Çıkmayan yanıkların üzerine, tenceredeki tüm yanıkları kaplayacak miktarda bolca sirke koyun.
Tercihen beyaz sirke kullanabilirsiniz.
Sirkeyi ne kadar koyduysanız bir o kadar da üzerine oda sıcaklığında bu ilave edin.
Bu sirkeli su karışımına yaklaşık 1-2 yemek kaşığı da karbonat ekleyip karıştırın.
3. Adım: Tencereye Koyduğunuz Sirkeli Su Karışımını Kaynatın
Tencereyi ocağa alıp kaynatmaya başlayın.
Yaklaşık 20 dakika kadar kaynatın.
Bu kaynama süresi boyunca yumuşayan kirleri tahta kaşık ya da ısıya dayanıklı bir temizleme fırçasıyla ovalayarak çıkarın.
Tencerenizin dibini çizmemeye dikkat edin.
4. Adım: Tencereyi Yıkayın
Tencere soğuduktan sonra, içindeki kirli sirkeli suyu boşaltın.
Bir bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanıyla tencerenizi yıkayın ve kurulayın.
Çelik Tencere Nasıl Parlatılır?
Çelik tencereleri parlatmak için evde uygulayacağınız birkaç pratik yöntem tavsiye edeceğim, tencereniz pırıl pırıl olacaktır. Şayet döküm veya alüminyum dışındaki yani granit tencere nasıl temizlenir gibi sorular varsa aklınızda, bahsedeceğim yöntemlerin etkili olduğunu söyleyebilirim.
1. Yöntem: Sirke ve Karbonat
Tencerenizin dibini kaplayacak kadar sirke koyun.
Üzerine 1-2 yemek kaşığı karbonat atın.
Bu karışım köpürecektir, köpüren karışımla tencerenizi ovun.
Durulayın.
2. Yöntem: Elma Kabukları
Birkaç elmayı soyun ve kabuklarını tencereye alıp, üzerine su ekleyin.
İçine elma kabuklu su koyduğunuz tencereyi ocakta kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha kaynatın.
Ardından ılık su ile çeliklerinizi durulayın.
Kararan Tencere Temizleme Yöntemi
Kararan tencereyi temizlemek için limon tuzu kullanabilirsiniz, hem temizlenecektir hem de parlayacaktır.
Kararan tencerenizin içine 1 yemek kaşığı limon tuzu koyun ve su ekleyin.
Bu karışımı kaynatın.
Mutfak süngeriyle ovalayın ve durulayın.
Yeni Alınan Tencere Nasıl Temizlenir?
Yeni aldığınız tencerenizin içerisinde süt kaynatarak zehrini alabilir ve temizlemeden önce ilk hazırlığı yapabilirsiniz. Ardından yıkayıp, kurulayıp tencerenizi kullanabilirsiniz. Teflon tencere ise süt dışında kullanabileceklerinizden de bahsedeceğim:
Muz Kabuğu ve Şeker
Muz kabuğunun iç kısmını, yeni aldığınız tencereye iyice sürün.
2 yemek kaşığı toz şeker atın.
Yarısına kadar da su koyun ve kaynatın.
Sarımsak
Birkaç tane sarımsağı dilimleyerek, yeni aldığınız tencerenin içine koyun.
Yarısına kadar su ekleyin ve kaynatın.
Bulaşık deterjanıyla yıkayın ve durulayın.
Karbonat ve Sirke
Bir tutam karboanat ve bir miktar sirkeyi, tencerenin içine ekleyip kaynatın.
Kısık ateşe bir miktar kaynattıktan sonra yıkayın ve kurulayın.
Limon
Tencerenizin içine su koyun.
Limon sıkın ve kaynatın.
Yağ Çözücü ile Tencere Temizliği
Yağ Çözücü spreyle tencerenizi kolayca temizleyip, parlatabilirsiniz. Zahmetsiz ve hızlı bir temizlik sunan Yağ Çözücü ile tencerenizi nasıl temizleyebileceğinizden bahsedeceğim. Şayet tencereyi altlı üstlü yani komple temizlemek istiyor ve tencere altı nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, bu ürüne mutlaka şans vermelisiniz.
Tencerenize Yağ Çözücü sıkın.
Bulaşık süngeri ya da çok sert olmayan bir fırça yardımıyla ovalayın.
Yanmış tencerenin dibindeki kalıntıları temizlemek için öncelikle tencerenin içine bir miktar su koyuyorsun, bu suyun miktarı tencere dibindeki yanın yoğunluğu ile orantılı olarak doldurulmalı, mümkünse yanık kısmını tamamını alacak şekilde içine su konulmalı. Daha sonra bu suyun içerisine limon tuzu veya karbonat koyarak ocakta yüksek ateşte kaynatıyorsun, bu sayede hem ısıyla hem de su ile beraber tencerenin dibindeki yanıklar yumuşayıp su ile karışıp kolayca çıkacaktır. Sonra tencere içerisindeki suyu boşaltıp tencereyi elde yıkıyorsun, hepsi bu kadar.