Kayınvalidem bize her geldiğinde şurada toz var, burası pis kalmış karış karış evi geziyor. Kedimin tüylerinden şikayet edip duruyor, kedi bu tabi tüy dökecek. Kendi temizlik yapmaya kalkıyor. Eşim de hiçbir şey söylemiyor. Ayrıca evim de tertemizdir, yardımcı da alıyorum hafta sonları temizlik için. Kendi evi değil sonuçta, evim hakkında yorum yapmasını nasıl engellerim?
Ev işi yapmadığın için kayınvalidenin söylenmeye hakkı var mı?
Calisan kadınsın anladigim kadarıyla. Eger kaynana oglumun temizligi, yemegi,ütüsü yapilsin istiyorsa bastan calisan geline karsi cikacak. Her ikisi bir yurumuyor bunu anlasinlar artik. Ogullarinin ne yapacagi belli olmuyor. Daha yeni arkadasimin kocasi 2 yasindaki cocuguyla terketti. Kara kara ne is bulsam calissamda gecinsem diye düşünüyor. Ve bu ciddi derece de artmis durumda. Artik eski turk erkekleri yok. Eskiden bizim erkekler ailesine hangi sartta olursa olsun sahip çıkardı. Simdi en ufak bir olayda cekip gidiyorlar. Ise yaramayacak bir hatunun pesine takilip yuvasini dağıtıyorlar. Bu yuzden kizlarin calismasi, meslek edinmesi cok önemli. Bana da dediler gorustuklerim. yorulursan işi birak diye. Niye birakayim sirf senin hizmetini daha rahat etmek icin mi? birbirimizin hizmetini yapip, is bolumu yapip kadina hayati kolaylastirsak daha iyi degil mi? Senin bir garantin var mi beni aldatmayacaginin ya da yuzustu birakip cekip gitmeyeceginin. neden arkadasim gibi kalayim ortada? Uni mezunlari bile iş bulamazken bu kiz nasil bulsun simdi. Ne olursa olsun kadin çalışmalı. Millette soylenecekse ya hic evlenmesinler ya da o çalışmayan sirtini erkege dayayan kadina sahip cikacaksiniz. Cunku kendi ayaklari uzerinde durmayan, calismayan kadinlari eş olarak isteyen erkekler hicte az degil. Eger boyle birini istiyorsaniz o kadinin yaşamını saglamak zorunda erkek. Boşansa bile. Cocugu için. Kimsenin kimseyi zor durumda birakmaya hakki yok. Hayat zaten zorken daha da zorlaştırmanin anlami yok. Sende takma desin desin dursun. Ya da guzelce agzinin payini ver sussun bir daha diyemesin. Bana görücü geldiginde yaptigim kahveyi begenmeyen kaynana vardi kahve bile yapamamissin dedi herkesin icinde. Bende cok iyi yapabiliyorsaniz mutfak orda siz yapın dedim. Bozuldu ama bir sey diyemedi. Zaten ne kendini ne de gorucu usulu olarak gelen oglunu begenmistim. Ikisi de kendilerine hizmetci arayan tiplerdi. Iyi oldu pisman degilim. Bugun kaynanam olsa benim sınırlarımı gecmemeyi bilmeli. Bunu da anlatmak sana bana düşüyor.
Kaynanaya bak sen. Fena bozarım ben olsam gerçi evli değilim yorum yapmam ne kadar doğru bilmiyorum ama benim evime gelip benim evimin temizliğine laf edemez. Tabi evi leş gibi bırakan insanlar da var öyle insan hak ediyor bir yerde ama neyse sana nacizane fikrim sen temiz bir insan olduğunu söylüyorsun ve yardımcı da alıyormuşsun zaten senin evine karışmaya hakkı yok. kaynana da olsa evin sahibi gibi davranamaz. İlk önce eşine söyle annesine söylesin ve misafir olduğunu hissettir ona yani kıracak şekilde değil.
Ben olsam benim evime böyle müdahale etmeye yeltense tüm evi temizlenmesine izin veririm ve temizliği bitirdiği an tüm evi batırırdım meyve sularını, kolaları, etrafa döker cipsleri, kurabiyeleri etrafa etrafa saçardım. Akıllı olacak haddini de yerini de bilecek benim bölgeme müdahale etmeyecek o kadar. Gitsin kendi çöplüğünde ötsün. O pısırık kocaya da ömrünün geri kalanını zehir ederdim ağzını açıp tek kelime anasına laf söylemiyor diye. Bok böcekleri nefret ediyorum şöyle insanlardan.
Tabiki de yok. Madem bu kadar titiz, gitsin kendi evini temizlesin. Benim evimden ben sorumluyum. Hafta sonları da yardımcı aldığına göre evinin abarttığı kadar tozlu, pisli olduğunu sanmıyorum. Kendine iş edinmek, seni eleştirmek için fırsat kolluyor gibi. Eşin de uygun bir dille annesini uyarabilir yani. Bunda yanlış bir şey yok.
1. si ifaden çok çirkin bir hanımefendi agzı değil ama sunu belirtelim şahsım olarak hanıma ev işi bırakmam. Anam da laf etmez esim de ama eşimin temizliği annemi hiç aratmadı. Tembelliğin lüzümü yok herkes evini kimseden beklemeden temizleyecek annene bak sonra baba na bak sonra dön kendine bak
Eğer anlattığın gibiyse sırf konuşmak için konuşuyor ve seni eşinin yanında rencide ediyorsa ve eşın buna ses cikartmiyorsa o temizlik yapmaya baslamadan önce ver eline viledeyı toz bezi ben yapamadım madem anne siz yapın oğlunuz yardım etsin ben biraz hava aliyim de çık sonra da eşine madem bu kadar Rahatsız sin bunu sen söyle annen söylemesin de e yok hayatım ben rahatsız değilim ama annem işte dediği zamanda EVLİLİK AYNI EVİ AYNI YATAĞI PAYLAŞMAK DEĞİLDİR HAYATI PAYLAŞIP AİLE OLABİLMEKTİR SEN HAYATINDAKİ İNSANI EZDİRİP SAHİP CİKAMIYORSAN BU EVLİLİKTE EKSİKLİK VAR DEMEKTİR de bence
Yani bence görüşünü eleştirini ona yapmalısın. Saygısızlık değildir bu, asıl saygısızlık onun senin evine geldiğinde evine burnunu sokması. Evini temizlemek istiyorsa dersin ki müsayit olduğum bir gün birlikte yaparız dersin ya da benim temizlik yapan yardımcım var evim de çok temiz de kibarca o anlar. Böyle bir şeye eşini karıştırma bence kötü olursun. Eşinin önünde söyle hatta. Mesafeli ol yüz verme, bendede vardı, anahtar ı almış eşimden evliliğimin ilk senesi evime gelip yatak odama kadar temizliyordu, iyi niyetle yaptığı şeyin ayıp olduğunun farkında bile değildi, anahtarı değiştim bitti gitti. Birdaha da asla temizlik yaptırmadım. İhtiyacım olduğunda annemle ikisi ev taşırken temizliyordu. Ona malzeme vermemeye bak, konuşursa da susma.
Kaynanan eve gelip temizlik yapıyorsa söyle ona haftada bir temizlikçi geliyor anne sen yorulma temizlikçi yapar dersin yani iletişim kurmayı dene ne bileyim olmadı corona oldum anneci eve sakın gelme de, ama kırmadan anlat olmadı bırak gelsin yapsın söylensin dursun sen sonuçta söylemiş oluyorsun kadın tuttuğunu ve bunun üzerine yinede temizlik yapıp söyleniyorsa bırak ne hali varsa görsün duyma görme, olmadı al eşini karşına konuş. Ve en son çare corona oldum de ahaha hayatta gehlmez kadın.😂😂
Empati yapmak gerekiyor takibi fakat bazı insanlarsa opsesif kompolsif bozukluk gibi opsesyonlar olabilir. Takıntı ve kaygı. O yüzden bunu beraber yapmanız bazen işe yarayabilir. Bu aranızdaki ilişkiyi daha iyi hale getirir. Zaten bildiğin şeyleri "Aaa anne ne kadar güzel yaptın, ne güzel oldu." Diyebilirsin, bu onda iyi bir iz bırakabilir. O senin çalışma şeklini sevebilir. Çünki dna gibi insanların rutin faaliyetleride eşsiz ve farklıdır. Ona bazı işlerinde jestler yapabilirsin. Sende sorun yok yani.
Tatlı dille söylemesin anne burası benim evim, elimden geldiģince temizliyorum. Sen böyle yapınca kendimi kötü hissediyorum de, evim cokmu pis diye sor. Hatta madem öyle sen bana öyret temizliği anne, eskiler iyi bilir bu temizliği siz kadar yapamıyoruz biz diyerek hem gönlünü hoş tut hemde sana iş yaparken bu defa gözüne sokmaz, gelinim benden öğrenmek istiyor ne güzel der.. anlayışlı bir kadınsa tabi... Üzerine gidersen, daha çok o sana gelir.. o yüzden alttan taraf olup sorunu bu şekilde çözmeye çalış. Hatta sende onun evine gittiğinde onun sana öğrettiği gibi temizlik yap gör bak nasıl hoşuna gidiyor
Bırak temizlesin. cok merakliysa. hic alınma. bana da görümcem geldiğinde evi temizlemeye kalkmıştı. yani en fazla bir hafta misafirimsin. evimi temizlemek istemen bana hakarettir. once iyi niyetli sandım mahcup oldum. ama ikinci kez gelişinde aynı şeyi yine yapınca hiç tutmadım camlara kadar temizledi bende izledim. ucretini vericektim ama billemedim ki kaça çalışıyor.
Alla halla. Kıskanıyor seni çekemiyor ondan böyle senin açığını aramaya çalışıyor sürekli. Ayıp bişey bu yani kaynananın yaptığı. Ne demek evi karış karış incelemek ya. Sen de dişi göster biraz kocan söylemiyorsa kendin söyle bikaç bişey. Kırmadan ama kesin kendinden emin bir şekilde konuş yani ayıp
Makara yap ona ay anne ne yoruluyorsun temiz ev temizlenirmi gel ptur kahve icelim dağınık olan yeri ben görünce zaten hallederim de devam ediyorsa eşinle paylaş tatlı bir dille canım annen her geldiğinde temizlemeye girişiyo özelimiz var nede olsa ben birkez söyledim olmadı bidaha demeye cekiniyorum sen annemize gerekmedigini söylermisin de. Eğer eşin birşey demezse evde terör estir😂
Yorum yapmasini engelleyemezsin, evi gezip toz ariyorsa zaten rahatsiz etmek icin yapiyordur. O yorum yaptiginda esinin senin uzuldugunu gormesini saglayabilirsin. Tepki gosterir mi bilmiyorum. ya da kayinvalidenin evine gittiginde sen de onun evindeki tozu, kiri gozune sokacaksin... En iyi savunma saldiridir👍
Birgun o gelmeden once oyle bir temizlik yapki bal dök yala seklinde bayram temizligi gibi canin ciksin temizlik yapmaktan ama kocanin gozune soka soka yap kedininde mamasini suyunu koy o gidene kadar banyoda beklet o gidince cikart minnosu kesin bahane ariyor bu seferde kirli derse kocanin gozune ters ters bak ya da farkli birsey olarak sende onun evine gittiginde anne ne zamanntemizlik yaptin cok tozlu heryer de eve girer girmez ay evde ne kokuyo boyle de ama onu kirmadan caktirmadan yap bunlari
Çoğu kaynana huyu o. Sen bu tlcdeki temizlik hastaları gibi de olsan, üstüne dünyadaki en iyi aşçı da olup çeşit çeşit yemek yapsan illa diyecek "pasaklı, kirli, yemek yapmayı beceremiyor, her gün tatlı türü yapıp parayı boşa harcıyor" gibi şeyleri. Sen temiz de olsan kirli de olsan gramlık değişne olmaz. Takmamaya çalışmak lazım
Benim kayınvalde de evime gelince buz dolabımı açıp "nasılsa oğlumun evi benim evim" diyor, beni kendi evimde misafir gibi görüyordu, sanki ev kendinin En son dayanamadım yüzüne karşı söyledim "dolabımın düzenini bozuyorsun, kendi evine yap ne yapmak istiyorsan" dedim ama tatlı dille dedim yani Bir daha da karışmadı
Engelleyemezsin :))) yorum yapsın nolcak sanki hergün mü evine geliyor adada bir geldiğinde de yorum yapsa nolcak idare et bence bırak yapsın temizlik yapıosa da bunlar gerçekten saçma sorunlar. Hatta gül geç tamam anne buyur ne istiosan yap de bişi kaybetmezsin. Eşinin hatırına.
Kaynanacı olmakta ne var pardonda düşmanın mı o zaman evlenme kardeşim adam napsın el kızı için anasını mı atsın. Slk salak kafa yaşıosnz. Çok bok bliomş gibi
Gelenekçi olmaya çalışan ama yalaka olan ezik bir sandalyeye benziyorsun. El kızı diyor bir de. Tamam git kaynananın kahvesini yap sen. Hizmetçi ruhlu insan.
Sende kendini bir bok sanan ama aslında hiç bir boka yaramayan özenti benliğinden uzak ortaya atılmış paspas gibisn. Gelen geçen basar gider sana ama hiç bir zaman bir baltaya sap olamazsn. Saygıdan, görgüden bir haber kültürsüz mantar.
Aldığın bayanı bekleme arada sende yap ev işi kendin diyorsun kedim var diye daha dikkatli olman gerekir temizlik konusunda arada sende yapsan kayınvaliden sesini çıkartmaz birbirinizi kırmayın eşinde aranızda kalmasın
Kendi evine kimse karışamaz. Kayınvalideni bırak, kendi annenin bile karışmaya hakkı yok. Sonuçta kendi evin, sen yaşıyorsun o evde. Onlar değil. Ama tabi kaynana sonuçta, illa bilmişlik yapacak, illa kusur arayacak.
Yine hangi mal erkek eksiledi. Kesin anneci tiplerdir 😉 o zaman eşinin annesine de kızmaya hakkın yoktur. Kadının annesi bişeye karışınca konuşursunuz ama anan bize karışıyor diye güzel kardeşim.
Karışmasa daha iyi olurdu. Fakat fazla tepki de göstermeyin. Tepkiyi şaka yollu eşiniz yaparsa daha iyi olur. Bunu yaparken de kırmayın. Bir de hayvan besliyorsanız, üstelik bir de işte çalışıyorsanız evin temiz olma şansı biraz azalıyor maalesef...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sizde beceri sifir! Git bir hocaya (Arapca bilen de is gorur) yaptir iki muska koy yatagin altina kayinvaliden geldikten hemen sonra. Temizlikciye de tembihle yatagin altini filan iyice temizlesin kocan varken. Sen de yaninda otur o sirada. 😂 Elbet temizlikci getirecek gostermeye 😉 Sasir iyice ama sakin kaynanani hedef gosterme. Varligini unut o anda, suphelenmis gibi bile yapma ondan. Gerisini kocan halleder.
Ben umursamazdım ya madem çok batıyorsa eline bez alıp silmeye kalkıyorsa nasıl içi rahat ediyorsa silsin umrumda olmaz. Ben evimin temizliğinden memnunsam beni rahatsız etmiyorsa geri kalan onun sorunu umursamaz ol.
Ya benim Kayınvalidem de aynı. Ama erkekler nede olsa annesi diye ses çıkarmıyorlar. Sonra sonuç şuraya çıkıyor : "ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin" bana hep bunu diyorlar. Seviyorsan katlanacaksın oda onun anası.
Böyle şeylerde erkek devreye girmeli bence. Ne annesinin karısına ne de karısının annesine kötü bir imada bulunmasına izin vermemeli. Gelinle kaynanayı muhattap etmemeli
Kimsenin evine hiç kimsenin bence karışmaya hakkı yoktur. Kayınvalide çok evhamlı ya da çok temizlik hastası ise bu onun bileceği bir konudur. Evinizin tüm sorumluluğu sizdedşr ve bence kimse müdahale edemez.
Kaynananın 3 diyorsa 1 ini duyacaksın boşver, sen evini niye pis tutasınki yardımcı da geliyormuş ayrıca çok fazla incığı cıncığı kurcalatma yatak odanı sakın temizletme kaynanana mümkünse sokma kimseyi.
Ben bişey demem ya bu zamana kadar anama sabretmisim eşimin anasına da sabrederim hem eşim benle olduktan sonra bu tür şeyler zerre zoruma gitmez ama bu benim için geçerli sizde can sıkıcı konular oluyorsa bence eşinle konuş en azından rahatlarsin
Senin evine karışamaz ki sadece tavsiye verebilir kedinizin tüyü çok işe jiletli taraklar var onlardan kullanabilirsiniz bizim evde kedi olduğu bile belli değil ama tabi bazı kediler tüylü sevimli oluyor😅♥️♥️
Sonuçta kayınvaliden. Sevdiğin adamın annesi, yine de kırma onu. Bırak istediği gibi yorumlasın. Bırak temizlemek istiyorsa temizlesin. Bir süre sonra kendi temizlemekten vazgeçer. Ne söylerse söylesin "tamam, peki"de, kendi bildiğini oku bence 🌺
Birak temizlesin sende hic umursamadan ne isle ugrasiyorsan ugrasmaya devam et. Bu kafadaki belli yasi gecmis hala ucuz seylerin pesinde kosan kaynanalara yapilacak en iyi cevap bu. Tabii kocani sana karsi doldurmasina da izi verme
Açık açık uygun ve gerekirse de sert bir üslupla kırıcı olmadan bu evin sana ait olduğunu kimsenin karışmaya hakkının olmadığını belirt. ya da sen ona gittiğinde anne evin çok kirlenmiş benim yardımcıyı sana da yollayim de. Emin ol bozulur.
@nilay_97 söylesinler çok da şeye takip sallayacak biri gibi mi duruyorum benim demek istediğim duruma gore kayinvalideye durumu anlatıp kendisinin karismamasi gerektigi ile ilgili sorunu halletmesi ama 2 beyin yoksunu eksilemis bile dedigimi anlamadan
Bir daha dillendirdiginde ona güzelce de ki "benim elimden gelen bu kendim yapıyorum temizlikci geliyor ev temiz biz bu durumdan rahatsız degiliz anne sende boş yere yorma kendini " artık bundan sonrada yapıyorsa kusura bakma o sadece uyuzluk olsun diyedir.
Erkek arkadaşımın annesiyle yakınım cok iyi biri bir keresinde bir sorun olmuştu kalbim kırılır diye düşünmeden iyi niyetle olan bişeydi ama ben kalbimin kırıldığını belli ettim güzel bir dille söyledim sende öyle yap eminim anlar
Canım kayınvalide dedigin sevdigin adamın annesi benimde öyle kayınvalide evlide olsan bekarda olsan aynı kişi ama siz eger kayınvalidenizw bir şey diyemiyorsanız başka türlü yardımcı olamayız ki
Kötü niyetle demiyorum sakın yanlış anlama ama kayınvalide evet saygıda sonsuz olunmalı ama o seni eleştirip böyle üzüyorsa seninde ona bir şey demeye hakkın var hic agzını acmazsan sen böyle üzülürsün başka ne yapmayı planlıyosun?
Ne yaparsak yapalım kayınvalide dilinden kurtulmak imkansız 😁😁😁 kedi tüyü ona pis görünuyordur kedi sevmediği için kesin kedi evden gitse bsye karışmaz hrlde ama sırf o kedi den rahatsız oluyor diye evimdeki mutluluğu gönderecek değilim kedi tüyü candır kayinvalidecigim al bu tarağı kedinin kıllarını tararmisin diyin en iyisi 😁🥴🥴
Hiçç kafana takma nasil olsa senin evin senin düzenin. Kocaninda aslinda ses cikarmasi lazim ne de olsa o annesi olsada sende karisinin yani... Dedigim gibi kayin valideyim diye de kimse gelinin ustune cikamaz sahsen benim karim olsa ezdirmem yani ne de olsa o benim canım. Anneme tatli dille uyarım kocana soyle o da uyarsin annesini :) umarim düzelir sorun :)
Daha evlenmeden annemin yıllardır kafama tokmak gibi vurduğu su mesele... Hayır anlamıyorum ev senin evin çok titiz bir kadinsa gelmesin evinize zorla getiren var sanki
Tüm Kaynanalar böyle sırf bu yüzden bile evlilikten kaçarım. Bu durumu yaşasam ve kocam birşey demese ciddi sorunlar çıkar. En sonunda artık dayanamayıp s&kt&r git derim. Hak ediyorlar..
Evliyken olmuyor öyle, bekara karı boşamak kolay diye bir laf var o misal senln ki. Evlendiğinde bir yandan evliliğin bitmesin diye bir yandan varsa cocuk bir yandan kocanı seviyorsan o, yapamazsın yani
Kusur aramak yersiz tabi ki, ama kaynana olarak evi temiz tut kızım demeye de hakkı var, o kadar da kadına dış kapının dış mandalı muamelesi yapılmaz. buradakş yorumları okuyorum da ayıp yani
Bu mevzu cidden öyle düşündüğün gibi masum birsey değil. Kaynanalar erkek çocuklarını çok sevdikleri için gelinlerine hep nefretle yaklaşıyorlar. Bir yönden kusurlu görüp eleştirmeye çalışıyorlar işte.
O kadar sıkıntı yapmana değmez bunun içinde kocana bisey deme kadin milleti napacan bide kayınvalide olunca ayri bisey oluyo sonucta onu temsil ediyorsun gelin olarak evet annecim haklisin diyip tatli dille siyril aksi takdirde bu konu uzarsa esinlede aran iyice bozulur bunlar icin degmez yani anlicagin
5 olumsuz oy almışım. Burada bir açıklık getirmek istiyorum: Kendi adıma söyledim yani bana da bunun için kayınvalidem söylenebilir anlamında dedim. Yoksa karıma kayınvalidesi illa söylenir diye demedim
Açık bir üslupla söylemelisin. Ben erkek olarak eşimin çalışmasından ötürü bu tür durumların oluşmasını önceden engellemek için herkes kendi evine baksın der ve konuyu kökünden kapatırım. Anne baba da olsa kimse kimsenin evine ve yaşantısına karışmamalı.
Kardesim esin annesine bisey diyemez kalbi kirilir diye sanadaa bisey diyemez uzulursun diyee napsin annesi bu sen bu evi ayakdaa tutacaksin hayat bu ne olursa olsun sen kayinvalidenide esinide uzmemmeye calis sen bu dunyadaa bunu mukafatini alirsin allah snaa bunu verir
Esinle konuşacaksın önce sonra ikiniz kayinvaliden ile konuşacaksıniz olmuyorsa eşin konuşsun olmuyorsa sen konuş hiç olmuyorsa demek kocan etkisiz eleman ya he de geç ya da lafını esirgeme durum kotulesirse şikayetçi olman hakkın var evine giremez bile
Birlikte yaşamıyorsanız laf söylememeli tabi fazla pisse diyelim hiç bakılmıyorsa ve o zaman demeli elbette iyiliğiniz için. Ama anlattığınız kadarsa dikkat çekiyor sadece.
Ev senkn iş senin ve sen temiz olduğunu biliyorsan neden takıyorsun. Madem hevesli alsın eline bezi silsin senin de dert ettiğin şeye bak, otur keyfine bak sen.
Eşine söyle annesine o söylesin böyle yapmamasını baktınız anlamıyor kimse evinizi temizlesin kayınvalide ona da müstehak ne diyim 😂 hiç olmazsa evin temizleniyor bir de öyle düşün 😂
Kayınvaledenin geleceği gün hiç işyapma nasılsa yapsam da mana buluyorsun kendin temizliyorsun o yüzde ev seni bekliyor temizle diye de gelince o temizler sende otur ye iç
aranızdaki samimiyet üst düzeydir, söyleyebilir. fakat normal ve mesafeli bir ilişkiniz varsa böyle bir hakkı olmamalı. evi kendisi temizlemeye çalıyor diyorsun bir de, çok ayıp bir davranış bu.
Sana ait alanların başkası tarafından karışılmaya hakkı yok.. Bunu çok fazla takmamaya çalış , eşin uygun bir dille annesine bunu yapmamasını söyleyebilir
Önce eşini kontrole al birşekilde seni desteklesin sonra dediklerini yapma ters cevap verme sadece tatmin edici olsun olmasın bahaneler üret ben kime diyoru diye düşünüp boş vermeye başlasın saygısızlık la ilgili birşey yapma kocan tam destek vermek zorunda kalacak seni haklı bulacak denemesi bedava
Kusur bulmak için bakıyordur canım zaten. Sen memnunsan istediği kadar konuşsun çok fazla tepki verme. Eşine bu konudan rahatsız olduğunu dolaylı bir şekilde sıkmadan anlatırsan belki kayınvalidenin daha sessiz düşünmesine vesile olur..
Allahım bide ev işi kadının yapcak diyenler var cahil insan ogluna iyi ogretememissin de kapat cenesini hicbir kadın ev işi yapmak zorunda degil hamaı degiliz kimsenin
Bu konuda eşinin devreye girmesi lazım kayınvalidende olsa senin evinin işine karışmaması lazım eşin bişi demezse kendin güzel bir dillee anlat ona anlıcakdır seni