Halı ve koltukları yıkamaya veremiyorum, halı yıkamacılar kapalı çünkü. Benim buna bir çare getirmem lazım, silmeyle olacak gibi değil. Bildiğiniz, halı yıkamalı elektrik süpürgesi kullananlar varsa bana tavsiyeniz nelerdir?halı yıkamalı elektrik süpürgesi
Ben kullanıyorum. Universiteye gittigimde eşyalı bir eve taşınmıştım. O kanepelere, yatağa temizlik yapmadan kullanmak icime sinmemişti. Ilk basta gidip koltuk yikamacilardan mi yardim alsam diye düşündüm ama kendim yapmak daha mantıklı geldi. Çünkü biraz bana gire hele ki öğrenciye gire istedikleri para fazla gelmisti. Simdi daha da fazladır. 4 yıl önce internette araştırırken tesadufen hem supurge hemde su hazneli bir ürün gördüm. Yorumlarına baktım. Genelde olumluydu. Benim bütçemi aşmayacak bir seydi. Dedim kıytırık bir şeydir. Idareten alayim dedim baya iyi cıktı. Öyle bilinen marka falanda degildi. Simdi sana söylerim modelini falan ama bulmazsin. Cunku 2 yil sonra annemde cok begendi bana da al dedi. Bulamadım. Demin sen sorunca tekrar baktim yine yok piyasada. Ama benim işimi cok gördü. Kendi istedigin sekilde koltuklari yikamak halıyı idareten yikamak (halilari yikamaya veriyorum. Makine ile icime sinmiyor. Dibinde kirler kalıyor gibi geliyor) sen Şu an piyasa da bulunan urunlere bakabilirsin. Bütçen varsa iyi bir makinede alabilirsin belki hali yikarkende sorun olmaz eger cekim gucu yüksekse memnun kalabilirsin. Sanırım piyasada sadece bu işi yapan makinelerde var, hem supurge hem yikama olanagi taniyan makinelerde var. Benim aldigim makine ikisi birlikteydi ama cok tereddüt etmistim. Yorumlarin birkacinda ikisi beraber olunca cabuk bozuluyor, performansi düşüyor yaziyordu. Benim icin sorun olmadı. Universiteyi okuyana kadar idare etti beni. Ama tasarruf edersin. Ilk basta belki makine icin yuklu bir para vereceksin ama makine iyi cikarda uzun yıllar götürürse seni yikamacilara verdigin para elinde kalacak. Kanepeye ya da haloya istedigin deterjani kullanabileceksin, rahatsiz eden bir leke varsa birkac defa ustunden gececeksin. icine sinmezse 2 defa yıkarsın koltuklari falan. Tamamen her sey senin elinde olmus oluyor. Yikamacilarda bir kere veriyorsun adamin eline. Artik nasil yikarsa. Leke cıkmış mi temiz yıkamış mi soeu isaretleri oluyor sureklim
Halı yıkamalı elektrik süpürgesi daha önce kullandığım için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; normal elektrik süpürgelerinden daha az çekiyor. Hem halı yıkama hem de kuru süpürme özelliği olduğu için çekiş gücünden tasarruf edilmiş olabilir. Bu sebeple halı yıkamalı elektrik süpürgelerindense halı yıkamayı ve süpürmeyi yapacak ayrı süpürgeler almak daha işe yarar görünüyor.
Elektrik süpürgesi olarak sana kablosuz modelde Dyson V11, kablolu modelde ise Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 elektrik süpürgelerini öneririm.
Çok iyi oluyor biz de var. Taa annemin çeyizinden. Halıları kanepeleri sürekli onunla yıkıyoruz. Ama halıları yıkama ya da yolluyoruz. Çünkü o kadar derinlemesine temiz olmuyor.