Evde kullandıklarınız arasından en sessiz elektrik süpürgesi hangisi? İstediğiniz saatte açabiliyor musunuz elektrik süpürgesini mesela?en sessiz elektrik süpürgesi hangisi?
İş hayatı ile ev işleri birbirine karışınca doğal olarak saatler de birbirine karışıyor gün boyunca iş yapmak durumunda kalan modern zaman insanlarına, temizlik için ancak akşam saatleri kalıyor evi temiz tutmanın ayrı bir mesai gerektirdiği herkes tarafından kabul edilen bir gerçek temizlikte en büyük sorunun akşam saatlerinde çalıştırılan yüksek sesli elektrik süpürgelerinin çıkardığı gürültü gibi… işten gelip evi temizlemek ve elektrik süpürgesinin yarattığı gürültüden etkilenecek komşuların olması, sessiz süpürgelere doğru yoğun bir ilgi ve akım başlattı toz emiş güçleri ve düşük gürültü seviyesi ile ev hanımlarının gönlünü fetheden sessiz elektrik süpürgeleri şunlardır:
✨Dyson V11 Kablosuz Akıllı Elektrikli Süpürge
Kablosuz, sessiz ve emiş gücü en yüksek süpürge markası denilince akla Dyson V11 kablosuz akıllı elektrikli süpürgeleri gelmelidir çünkü kablosuz, sessiz ve akıllı elektirikli süpürge demek çok yönlülük, rahatlık, kolaylık ve derinlemesine temizlik yapmak demektir
Dyson kablosuz akıllı elektrikli süpürgesi, tüm zemin türlerini hisseder ve hepsine uyum sağlar. Akıllı temizlik modları tüm görevler için en iyi performansı sunar. LCD ekran performansı gerçek zamanlı olarak bildirir. 60 dakikaya kadar çalışma süresi vardır. Her yeri derinlemesine temizleyen güçlü emiş gücüne sahiptir. 'Doğrult boşalt' mekanizması, tek bir hareketle tozu ve kiri çöp kutunuzun derinliklerine gönderir; böylece kire dokunmaya gerek kalmaz
✨Electrolux UltraSilencer™ Zen Elektrikli Süpürge
✨Arnica Tesla Premium ET 14320 Toz Torbasız Sessiz Gümüş/Siyah Elektrikli Süpürge
✨Rowenta RQ3726TR Compact Power Cyclonic Elektrikli Süpürge.. 💫
Bildiğiniz üzere, sessiz elektrik süpürgesi modellerine baktığımız zaman desibel değerleri gözümüze çarpıyor fakat bunun bizi ve çevremizi ne denli etkilediği pek anlayamıyoruz. Bu sebeple size ufak bir bilgilendirme yapayım: bizim normal konuşma sesimiz ortalama 75-90 desibel arasında değişmektedir. Bu değerlerin altı ve üstü görülse dahi 90 desibelin üstü artık yüksek sese girdiği için "bağırma" olarak kabul ederiz. En sessiz elektrik süpürgesini ararken de aklımıza konuşma sesi gelmeli :)
Son zamanlarda elektrikli süpürgelerde sessizlik ve güç ön planda, özellikle geç saatlere kadar çalışıp temizliği ancak akşam saatlerinde yapmak durumunda kalanların tercih ettiği sessiz elektrik süpürgesi modelleri, desibel değerlerine bakmamıza ve ona göre alıp kullanmamıza vesile oluyor diyebilirim.
En sessiz elektrik süpürgesi hangi diyenler için birkaç örnek vermek istiyorum:
Electrolux SilentPerformer
- İlk örneğim; Electrolux SilentPerformer. Yıkanabilir hepa filtresi ve 72 dB sesiyle sessiz elektrik süpürgesi arayanlar için uygun olabilir. Piyasaya en sessiz elektrik süpürgesi olarak çıkan modellerden biri olan bu süpürge sizin için kullanışlı olabilir.
Philips PowerPro City
- Diğer örneğim de; Philips PowerPro City. 650 watt motor gücü ve 79 dB sesiyle sessiz elektrik süpürgesi olarak kabul görülen bir model. Fakat bu süpürgede hepa filtre bulunmadığından toz alerjisi olanlar memnun kalır mı kalmaz mı düşünülebilir derim.
Samsung Cycloneforce
- Samsung Cycloneforce VC07R302MVP. Bu süpürge de tıpkı Philips PowerPro gibi 79 dB sese mevcut. 5 kademeli filtreye sahip bu elektrikli süpürge, sessizlik konusunda rakiplerine benzer performans göstermektedir.
"Peki aralarından en iyi, en sessiz elektrik süpürgesi hangisi?" diyenlere özel önerimi tabii ki sona sakladım ;)
Dyson V11
Dyson V11 Absolute ve Dyson V11 Absolute Pro Gold kablosuz elektrik süpürgesi modellerinin desibeli, Eco modunda 67-69 dB civarında olduğunu belirtmem gerekir. Özellikle en sessiz elektrik süpürgesi modelleri arasında 70 dB civarından bahsediyor olsa da bu seviyenin altına inmesi demek, rahatsız olmadan istediğim zaman temizlik yapacağımız anlamına geliyor ;)
DÇ motor kullanan süpürgelerdir.. AÇ motorlular daha çok ses desibeli yayar çünkü mıknastıslıdır ve sürtünme az olduğu için ses desibeli azalır ve halılar gibi derin yüzeylerde A performans sağlar... AÇ motorlu klasik fırçalı motorlar hem ses desibeli yüksektir hem de hali gibi yüzeylerde daha düşük performans sağlar... Markası da önemli değil açıkçası.. İçinde barındırdığı mekanik teknolojisi önemli zaten hepsi planlı tüketim ürünleri...
@oguz9342 bana bundan alıııırmısın Valla Tüm psikolojim dğzelir 😂😍 çiçek böcek istemiyorum bana Çamaşır suyu al, bulaşık süngeri al, mikrofşber bez al 😂🤪🙊