Bu konuda Dyson üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapıyor. Birbirinden güzel özellikleri insanı büyülüyor. Özellikle son zamanlarda Dyson v11 dikey şarjlı elektrik süpürgesi çok popüler oldu. Birbirinden farklı özellikleri insanın ihtiyaçlarına hitap ediyor.
• 120 dakika kadar şarj süresinin olması • Her alanda kullanmak üzere birbirinden farklı başlığının olması • Çalışır durumdayken bir yere çarpınca kendini durdurma özelliğinin olması • Hafif ve kolay kullanımının olması • Hem ev içinde hemde araç içinde kolaylıkla kullanımının olması • 0.3 micron küçüklüğündeki tozları bile rahatça içine çekiyor olması • Sessiz olması toz haznesinin kolayca çöpe boşaltılır olması Dyson v11 dikey elektrik süpürgesinin tercih edilmesinde önemli rol oynuyor.
Konu teknik ordan girelim. Sulu süpürge bir hepa filtreli ile karşılaştırılması mümkün değil. Çok eski bir teknoloji. Onu geçiyorum. Benim tercihim toz torbalı sebebini açıklayayım, artık her süpürgede hepa filtre var. Toz torbalı olanlarda toz torbası yine geçirgende olsa bir filtre ve siklon (toz torbasız) a göre hepa fltrenin daha geç kirlenmesini sağlıyor. Siklonlarda bir süre sonra hepa fltrenin tıknaması ile performans düşüyor bu da hepa değişim sıklığını dolayısıyla cebimizi etkiliyor. Dikey veya yatay tercihtir, ergonomiyle ilgili bir durum ben şu konuda uyarabilirim, şarjlı süpürge almayın, malum pil ömürleri kısa ve servisler bu tür ürünleri servisimize getirin diyor. Kısacası, ben çekişi kuvvetli ki bu Pa ile ifade ediliyor, toz torbalı süpürge tercih ediyorum. Bende uzun araştırmalar sonucu beko 4920 süpürge aldım, genelde memnunum, memnun olmadığım şeyler
1. Kapak mandalı çabucak kırılıyor (mandalsız da kilitlendiği için sallamıyorum)
Bu konuyla ilgili takın zamanda bir araştırma yaptım. Toz torbalılar daha iyi çekim gücü ve filtreleme olarak öne geçiyor ancak toz torbası değişimi maddi olarak kullanıcıyı diğer yönlere çeviriyor toz torbasızlar ise zamanla filtreler dolması ve kaçaklar sebebiyle performanstan dğşebiliyorlar. Sulu sistemler ıslak kuru çalışmada avantajlı olsalarda makine temizliği hantallık olarak kullanışlılık açısından geride kalıyorlar. Dikey olanlardan performans almak için ise iyi bir bütçeye ihtiyaç var
Ben Philips maraton kullanıyorum toz torbasız. Çok da memnunum. Mutfaktaki kırıntıları toplasın diye de dikey süpürge var. Her yemek sonrası dnu kullanıyorum mutfakta.
bizim evde kullandığımız rowenta toz torbasız süpürge evet iyi çekiyor bazen minnak kollarımın gücü yetmiyor halıya yapıştığında kaldırırken 😂 ama ben olsam kendim alsaydım Dyson dik süpürge alırdım mesela