En sessiz elektrik süpürgesi kaç desibel olmalı ki gürültü oluşmasın? Bazı elektrikli süpürgelerin sesine tahammül edemiyorum da, onun için soruyorum. Hangi süpürgeyi alsam kulağımı rahatsız etmeden, fazla gürültü yapmadan evimi süpürebilirim?En sessiz elektrik süpürgesi kaç desibel olmalı?
Elektrik süpürgesinin desibeli; evinde bebeği olan, yaşlı veya hastası olan, kulağı aşırı hassas olan veya apartmanda komşuları rahatsız etmek istemeyenler için büyük bir önem taşıyor. Çekiş gücü, hafiflik ve garanti gibi sık aradığımız özelliklerin yanında, elektrikli süpürgenin desibelini de bilmek, buna göre değerlendirip evimize almak isteriz.
Peki en sessiz elektrik süpürgesi desibeli kaç olmalı?
Piyasadaki birçok elektrikli süpürgesi birbirine benzer desibel özelliklerini barındırıyor. Genel bir ifadeyle elektrikli süpürgelerin desibeli 75-85 desibel aralığındadır.
Piyasaya "en sessiz elektrik süpürgesi" diye çıkan modellerin birçoğu aslında beklediğimizden daha sesli olabiliyor. Örneğin; Electrolux UltraSilencer-Zen modeli en sessiz elektrik süpürgesi diye geçiyor, fakat motoru 58 desibellik bir ses yaratıyor. Kısacası, elektrikli süpürge alırken motorun çıkardığı sesin şiddeti sizin için önemliyse, 80 desibeli aşmayan bir süpürge tercih etmenizi öneririm. En sessiz elektrik süpürgesi kaç desibel olurdan ziyade performansının etkilenip etkilenmediğine bakılması gerekiyor. Özellikle sesi rahatsız etmeyen, stabil çalışan ve 68 desibele rağmen çok iyi çekim gücü gösteren süpürgeleri almanızı tavsiye ederim.
Elektrikli süpürgeler en fazla 80 desibel olmalı. Biz insanların normal konuşma seviyesinin 75-90 desibel arasında olduğunu düşünürsek süpürgenin bizim sesimizden daha alçak olması lazım ki rahatsız etmesin.
Sesli sessiz anlamam :) annen veriyor elime dip bucak hali aklına neresi gelirse balkon, balkonun mangallıgı her yer evde canımı alıyor 😂😂3 erkek kardeşiz, kız çocuğu gibi kullanıyor beni😔😔😔
En İyi Cevaplar