Bu kış çok sert geçti Muğla’da, oğluma extra sıcak tutması için bir kuş tüyü yorgan aldım. Uzun zamandır işi bitmesine, kuru temizlemeden de gelmesine rağmen bir türlü bir yer bulamadığımdan yatak odamda hurcun içinde bekliyor yorganlar. Siz kışlıklarınızı nasıl nerede saklıyorsunuz, bana da bir akıl verebilir misiniz?
Kışlık yatak, yorganınızı nerede nasıl saklıyorsunuz?
Şu tarz dekoratif sepetler var (örme veya demir) bence saklama ve görünüş olarak gayet ideal. Hem kapaklıları da var. Evin istenilen köşesine konulabilir, isteğe göre dışına desenli bez bile geçirilebilir.
Vakumlu hurca koyarak baza altında saklamak en mantıklı seçenek sanırım. Hurçlara koyup yüklüğe istif yapıyorum ben, hem annemin çeyiz sandığı da değerlenmiş oluyor. :))
Ben battaniye kullanıyorum hep. Fakat bizde bakarız yorganlar çok yer kaplıyor ise vakumlu hurç var ona koyuyor ve elektrikli süpürge ile vakumluyoruz. Ben kışlıklarımı da öyle yapıyorum.
Bu zamana kadar neden yapmadım diyorum. Giyisi dolabımın üzerine atıyorum. Ne toz, ne hava hiç bir şey girmiyor. Zaten bu yıl çok soğukta olmadı burada. Sadece içinden montumu aldım o kadar.
Aslında normal bir gardırop ama ben farklı amaçla kullanıyorum. İçine yorgan, çarşaf gibi yataklık ürünleri koyuyorum. Tek kişi olunca haliyle çok bir şey olmuyor. Bu dolap işimi görüyor.
Annemin çeyizinden kalma ve iplikleri bile el işçiliğiydi. Olduğu gibi koyunca tozlanma ve böceklenme yapar dediler. Büyük olunca ona uygun saklama poşetleri bulamadık. Bazalarımız küçük olduğu için hepsi de sığmadı. Dolapların üzerinde duruyor çoğu. Annemle beraber yorumları okumaya geldik.
adsgfasdf! Ya geçen yıl vakumlayıp dolaba koydum göz görmeyince gönül katlandı. Bu yıl dolapta yer yok, vakumlu çirkin çirkin duracak, istemiyorum o yüzden...
Yıkattım bende içine bir parça defne sabunu (mis gibi kokuyor) koyup hurçlara koydum.. Evimin üst katına yorgan ve yastıklar için bir gömme dolap yaptırdım orada saklıyorum :))
En İyi Cevaplar