Selamlar. <3
Benim gibi alerjisi olanlar her gün evde toz almak zorunda kalıyordur. Ufak bir toz birikintisinde bile hemen alerjik reaksiyon gösteriyorum. O yüzden bir tane ıslak bezi elime alıp toz almak sorun ortadan kalkmıyor. Toz doğru şekilde alınmaz ise odanın içinde uçuşur ve en son tekrar eşyaların üzerine konar. Bunu yaşamamak için kendimce toz almak taktileri geliştirdim. Şimdi adım adım toz nasıl alınır anlatacağım.
İşe çekim gücü kuvvetli bir elektrikli süpürge ile başlarsanız havada uçuşan tozları bile yakalarsınız.

Tozu alınması gereken bir sehpa hayal edin. Bezi değdirir değdirmez tozlar uçuşmaya başlar. Bu yüzden sildikten 5 dakika sonra sehpanın üzerinde tozlar görmeye başlarsınız. Çünkü uçuşan tozlar inerek tekrar sehpanın üzerinde birikmeye başlar.
Bu durumu yaşamamak için toz almaya elektrik süpürgeniz ile balayın. Ben evdeki tüm mobilyaları ve eşyaları önce ıslak bez ile silmeden önce süpürgenin toz alma ucu ile tüm tozları çekiyorum. Böylece havadaki tozları da yakalayabiliyorum. Avizelerin üzerindkei tozları da aynı yöntemle almanızı tavsiye ederim. Tabi ki bu işlem için çekim gücü kuvvetli bir süpürge kullanmalısınız. Örneğin ben Philips SpeedPro Max Şarjlı Dikey Süpürge kullanıyorum. Hem çok kuvvetli hem de kablosuz olduğu için eşyaların üzerinde tozları alırken çok pratik oluyor. Ev işlerinde şarjlı süpürgeler çok fayda sağlıyor.
Sıra geldi nemli bez ile tüm tozlara savaş açmaya.

Eğer güçlü bir süpürgeniz varsa tüm tozu zaten çekmiştir. Ama bizim gibi toz alerjisi olanlara yeter mi? Yetmez tabi ki. Sırada nemli bir bez ile mobilyaların üzerini silmek var. Tüm tozlardan kurtulmuş dahi olsam nemli bezin verdiği temizlik hissini hiçbir şey veremez bu yüzden bu adımı sakın atlamayın. Mobilyanızın ham maddesine göre deterjan kullanabilir veya kullanamazsınız. Ben genelde saf su ile ıslattığım ve iyice sıktığım bir bez yardımıyla tüm mobilya üstlerini siliyorum. Silme işlemi oval manevralar ile yanmayın. Bezi tek yöne hareket ettirin. Tam son geldiğinizde bez katlayın ve diğer tarafını kullanın.
Mobilyaları nemli bırakmıyoruz. kuru bir bezle üzerinden geçmeyi unutmayın.

Nemli bez kullandıktan sonra mobilyaların üzere az da olsa nemli kalacaktır. Bu mobilyalara zarar verebilir. Bu yüzden nemli bezle sildikten hemen sonra kuru ve temiz bir besle kurutmayı unutmayın. Bu son dokunuş her yerin mis gibi olmasını sağlayacak.
Mobilyaların üzerindeki süs eşyalarının tozunu da aynı sıralama ile almayı unutmayın. Eğer mobilyaların üzerini temizler ama aksesuarların üzerini tozlu bırakırsa o tozlar mobilyalara dökülecektir. Aksesuarların da önce elektrikli süpürge ile tozunu alın ardından nemli bir bez ile silin en son da kurutun. Böylece evinizde zerre toz kalmayacak ve alerjik reaksiyon göstermeyeceksiniz.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş