Açık üniversite okumayı kolaylaştırıyor, ancak açık öğretimin ne kadar faydası var? Kariyer danışmanımız Nurcan Eğribaş aklınızdaki soruları cevaplıyor.
Cevabın nedir?
+1 yılBen ikisini de okudum açıköğretim baktım 3 yıl uzadı ben de örgünü bitirdim ama bir baltaya sap olamadım bence okuyacağınıza inanın bir bilgisayar yazılımı öğrenin daha mantıklı baksana kizlarsoruyor yönetimi mesela mükemmel bir sistem kurmuş biz üye oluyoruz zaman kaybediyoruz burada ama onlar parayı cukkaliyor neymiş efendim açıköğretim okuyacaksan bilgisayar ile ilgili bir bolum olsun ya da veterinerlik ama onun dışında birşey ifade etmez
20 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılFaydali tabii mesala
Açık lise okulda 4 yılda biter
Açık lisede 2.5 yılda böylece erkenden üniversiteye başlanır.
AÖF de ise 4 yıl okurken istenirse 2 yıl okunup 2 yıllık diploma alınıp bırakılır
İsteyene 2 . Üni imkanı var
Sonra çok inek olan birde uyanık olan öğrenci 4 yılda açık örgün dahil 7 meslek diploması alır 4 yıl da 1 ya da 2 diploma için ugrasmaz.10 Yorumla
+1 yılİllaki faydası olacaktır lakin örgün eğitimi bitirenlerin iş bulmakta zorluk çektiği bir ortamda açık öğretim bitirenler ne kadar başarılı olur orası tartışılır. Ayrıca çok kolay yüksek notlar alınıyor bu da yeterli çalışma yapmadan fakülteyi bitirmek oluyor. Hukuk bitirdikten sonra öylesine açıktan Sosyoloji'ye başlamıştım ve derslere şöyle bir göz atarak çok yüksek puanlar alınabildiğini kendim tecrübe ettim.
10 Yorumla
Aöf okuyorum lisedeki bölümümün devamını. Kargoyla kitap alıyoruz çalışıyoruz geçen dönem kaldım 1 dersten. Ama açık öğretime karşı olanları doğru bulmuyorum. Sonuçta insan her yaşta kendini geliştirip okumalı bu illa ki üniye gitmek diye algılanmamalı. Belli yaştan sonra hiç okumamaktansa böyle olması daha iyi. Ama üni den saymayıp aşağılamaları çok yersiz
36 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
22Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ben elektronik okudum örgün eğitimde, ayrı. bir şehir, sabah kalkıp okula gitme disiplini, sosyal ortam, akademik gelişim... vs faydaları oldu. Şimdi de uzaktan felsefe okuyorum. Sunacak sınava, öğretmenleri gördüğün Yok, fiziki okul Yok, disiplin yok. Kıyaslanamaz. Ama örgün öğrenim göremeyenler için tabi ki fırsat ve güzel bir şey.
10 YorumlaAçık üniversite ve normal üniversite öğrencileri mezuniyet sonrası aynı zeka ve aynı bilgi seviyesinde olurlar genelde. Yani her ikisinden de ülkeye faydalı bişey beklemeyin :D
10 YorumlaBildiğin işi yapıyorsan ve kurumsal ise yükselmek için en büyük etken. Okumanın hiçbir zararı yok nede olsa
00 Yorumla
+1 yılBazı sağlık sebeblerinden dolayı açıktan okumayı düşünüyorum evet zorlukları var bunu bende biliyorum
00 YorumlaBenim kuzenim üniversiteyi açıktan okudu ve hiçbir eksisini görmedi. Gayet iyi sonuçlar aldı..
20 YorumlaÜniversite çatısı altında sadece bölüm dersi görmüyorsun hayatı gençliği görüyorsun örgünden yanayım ben
00 Yorumla
+1 yılbence her yerde okunmali acik kapali son nefese kadar okunmali.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa ben dgs ile Havacılık yönetimini okuyaağım zaten hali hazırda uçak teknisyeniyim de
Açık öğretime geçerken illa harç ödemek zorunda mıyım?00 YorumlaAöf okuyorum bu sene dgs yi kazanıp reklamcılığa devam edeceğim tabikide örgünde olduğu kadar etkin olmuyorsun ama çalıltığın sürece okuduğun bölüme hakim olabiliyorsun okumamak daha kötü
00 Yorumla
+1 yılÖrgün eğitiminde staj olup açık öğretimdeki bölümündeki staj olmayan bölümler kapansa iyi olacak
00 Yorumla
+1 yılAçık kapalı farketmez, okumanın her türlü faydası olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbla aöf aşçılık bitirip yurtdışına staj için gitmek istiyorum sence nasıl olur
00 YorumlaBana göre gereksiz hiç bir eğlencesi YÖK
00 Yorumla
+1 yılDaha çok zararı var ya başında öğreten olmayınca..
00 Yorumla
+1 yılYoo iyice sinir krizi geçirtiyor..
00 Yorumla
+1 yılAblamdan biliyorum biraz zor
00 Yorumlailetişim nasıl sağlarım benim için cok önemlii
00 YorumlaHer şeyin örgünü iyidir
00 YorumlaEk olarak okunacaksa elbette işe yarar yanları var
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı. Açıktan bile okuyamadım üniversiteyi
00 YorumlaBilmem ki, hiç okumadım
00 Yorumla
+1 yılDeğildir neticede karşılıklı eğitim ortamı yok
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHiç Cevap yazmamışki Bu Nurcan Hanım...
00 YorumlaÖnemli olan insanın kendisi
00 Yorumla
+1 yılAÖF sınav başvurusu ne zaman?
00 Yorumla
+1 yılZararlı yan etkisi var 😷
00 Yorumla
+1 yılDeğil gibi bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılZor ama okumanın faydası olur elbette
00 YorumlaÇok net bir şekilde boş 👎🏻
00 Yorumlabu sene okucam cok merak ediyorum nasil olacak...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumanın kötüsü olmaz
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılOkuyana faydali
00 Yorumla
+1 yılOlabilir
10 Yorumla
+1 yılsanmam
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Teşekkürler
00 Yorumla
+1 yıltesekurler
00 Yorumla
+1 yılPek olmaz
00 YorumlaHayir
00 Yorumla