Öncelikle lütfen yanlış anlaşılmasın veya saçma sapan yerlere çekmeyin soracağım şeyi. Sınıf öğretmenliği düşünüyorum. Fakat doğu görevinde çok zor batıya geliyormuş. Gittiginde en az 6 7 sene kalırmış. Son durum ne kpssde? Okuyan var mı bu bölümü? Biraz kuruntu yaptım yıllarca aynı şehirde çalışmak vs. Hizmet süresi ne kadar?
Cevabın nedir?
+1 yılöncelikle doğu görevi demek ücra yerlerdeki okullar için geçerli. İzmirin köyünde doğu görevi yapan insan var.
Ayrıyetten bulunduğun yere göre doğu görevi süreleri değişir. örneğin bir dağ köyünde 3 yıl iken ilçe merkezinde 5 yıl il merkezinde 7 yıldır doğu görevi. Tabi ilçe ve il merkezinde doğu görevi olması için doğu illeri olması şart.(çoğu doğu ilinde bile il ilçe merkezleri doğu görevi olarak sayılmaz)
Gelelim batıya gelme ihtimaline. Bulunduğun okullar statüsüne göre sana yıllık olarak puan verirler. Doğu görevi olan okullar daha yüksek puan verir. Doğudaki okullar daha yüksek puan verirler. Tayin isteyeceğin zaman tercih klavuzları açılır. il ilçeye değil direk okul tercih edersin. Tercih edilen okula tercih edenler arasında en yüksek puana sahip olan kişi atanır.19 Yorumla- +1 yıl
vaay teşekkür ederim.. yerden yere değişiyor yani ve buda aldığım puana bakıyor yanlıs mı?
- +1 yıl
ilk ataman kpss ile oluyor. zaten tercih klavuzundan tercih ederken hangi okulların doğu görevinde olup olmadığı yazıyor. Atandıkdan sonra görevde kaldığın yıl boyunda okulun sana puan verir. Doğu görevindeki ya da köy okulları daha çok puan verirler. Tayin tercihlerinde de okulundan olduğun puan ile tercih yapıyorsun. Tabi öğrenim özrü tercihleri Eş dolasıyı ile yapılan tercihlerde var ama o 2sinin koşullarını bilmiyorum :)
- +1 yıl
köylerde vs korkuyorum sevmiyorum istemiyorum degilde bu teror olayları çoğaldı ya
- +1 yıl
ablamda öğretmen van merkezde doğu görevi yapıyordu. Yüksek lisansı kazandı izmir'e geldi. izmirin köyünde doğu görevi yapıyor şu an :) Tabi tayin ile değil öğrenim özrü ile gelebildi izmire.
İl ya da ilçe merkezindeki doğu görevlerini yazarsan rahat edebilirsin diye düşünüyorum. Tabi il ilçe merkezleri yıl oalrak daha uzun sürüyor ama daha rahat. - +1 yıl
Öğrenim özrü tüm öğretmenler için kalktı.
Eş durumu da yeni atananlar için 4 yıl çalıştıktan sonraya değiştirildi. O yüzden gittiğin yeri iyi seçip alışmak durumundasın şu an - +1 yıl
@KızılMercan Hem kızıl hemide mercan hanımefendi gerekli açıklamayı yaptı öğrenmiş olduk :)) sanırım ablam son öğrenim özrü atamalarından birini olmuştu.
- +1 yıl
Büyük ihtimal :) ben 4/5 yıldır gelmesini bekledim gelmedi çünkü daha da
belki gelir kalkmamıştır diye - +1 yıl
@KızılMercan valla sen söyleyince hatırlar gibi oldum emin değilim (belki beynim uyduruyor)
Ablam atandıktan sonraki sene kaldırılmıştı ve herkes mahkemeye başvurmuştu. geçen sene yapıldı bu senede istiyoruz gibisine. öyle bir mahkeme söz konusuydu.5-6 yıl öncesinden bahsediyorum tabiki - +1 yıl
sence tavsiye eder misin bu meslegi
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖğretmenim sınıf öğretmenliği en zor yer değiştiren branşlardan zaten 6 yıl çakılı kalacaksın ama o da hemen tayinin çıkarsa ortalama 10 yıl çakılı kalırsın zaten o süreçte ordan biriyle evlenir orda yaşar gidersin. Zorunlu hizmet illa doğu olacak diye bir şart yok ama artık 6 yıl çakılı kalmayı getirmelerinin sebebi doğunun boş kalmaması tayinle gitmeyi engellemek
216 Yorumla- +1 yıl
öğretmenim hiç sıra dayağına çektiniz mi bütün sınıfı :)
Cevap sahibi+1 yıl@berekecanfatih yok bağırınca bile psikolojileri bozuluyor ceza alıyoruz hatta bazen sınava çalışmadan gelip düşük aldıklarında da bozuluyor ve ceza alıyoruz maymun olduk iyice velilerin elinde
- +1 yıl
hocam valla bizim sınıf öğretmeni kız benim yanaklarım da ipince parmaklarının izlerini çıkarmıştı ödev yapmadım diye :)
- +1 yıl
haklısınız size çok veriyorum.
- +1 yıl
oysa çok hak eden çokta şımarık öğrenci vardır.
Cevap sahibi+1 yıl@berekecanfatih ben sınıfçı değilim matematikçiyim ama cidden ayarsız dengesiz çok
- +1 yıl
hocam yapıştırın arada korkmayın kimse bir şey yapamaz
Cevap sahibi+1 yıl@berekecanfatih valla başlasam durmak istemeyeceğim odunlar var :) ergenliğe verip geçiyoruz napalım.
Cevap sahibi+1 yılHayır o değil bu insan görünümlü hayvanların psikolojisi bozuluyormuş düşük not alınca :) bana sanki 2/3 saat yazılıya çalışmış gibi velisini yolluyorlar birde
- +1 yıl
evet bir başlarsanız devamı gelir :) en iyisi elinizi hiç alıştırmayın :)
- +1 yıl
kulak çekin arada bu bile caydırır :)
- +1 yıl
veli de bunlara inanır ya birde veli ile uğraş
hocam ilk önce veliden başlıycan bence daha sonra o kazma öğrenciye sıra gelsin :) - +1 yıl
keşke 2 3 saat değilde 30 dk çalışıp gelse inan bom boş geliyodur :)
- +1 yıl
iyi geceler keşke gizli olmasaydınız :)
- +1 yıl
tavsiye ediyomusun peki sectigin icin pisman misin keske secmeseydim diyomusunn
- +1 yıl
yapılacak en mükemmel meslek
+1 yılkimsede dememişki doğu görevi diye birşey yok TEK KURAL ilk atandığın yerde 6 yıl kalmak zorundasın orası İzmir çeşme bile olsa orda 6 yıl kalacan vanda olsa 6 yıl kalcan
02 Yorumla- +1 yıl
hmm okul öncesi öğretmenliği sence?
- +1 yıl
hepsi için aynı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
+1 yılbir gidince ağlar bir dönünce ağlarsn doğu insani mert sıcak comert misafir severdir.
12 Yorumla- +1 yıl
hadi ya.. 😊 şaşırdım bak şimdi
- +1 yıl
Iyiler canım
+1 yıl4+2 var ama sağlık durumunda yeni esnettiler
02 Yorumla- +1 yıl
4+2 derken
- +1 yıl
4 yıl sözleşmeli 2 yıl kadrolu kalıp sonra tayin oluyorsun. şu an tüm öğretmenler sağlık personeli öyle
Hiç bilgim yok maalesef
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım