Hangisi daha güzel ve iş imkanı daha iyidir?
Biyoloji
Kimya
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aslında her ikisi de işsizlik potansiyeli yüksek bölümler. Biyoloji mezunuyum. Ev arkadaşlarım kimya ve arkeoloji mezunu idi. Ell tutulur bir mesleğimiz olmadı. Asgari ücretle çalışırım diyorsan okumanda bir zarar yok. Ben okurum, İngilizce kasarım, kendimi süper geliştiririm diyorsan git. Ama mezun olayım KPSS ye gireyim diyorsan okuma
Anladım, çok teşekkürler.
Kimyanın ayrı bir havası var :D
Yani kendi içinde ikisi de güzel gibi.
Her şeyin temelinde insan tabii ki ben işin piyasasını tartışmadım işin esprisindeydim ama dedim ya en önemlisi insan umarım istediğin bölümde acı tatlı günler geçirdikten sonra her zaman hayallerine yaklaşırsın ulaştıktan sonra bambaşka bir hayal kurarsın şimdiden başarılar dilerim...
Çok teşekkür ederim :)
Gayet hairka görüş yapanlar var dur bakalım.
Kesinlikle kimya. Biyoloji okursan bir kere sadece lisans yetmeyecek. Minimum yuksek lisans. Cunki cogu bolumleri arastirma iceriyor genetik falan. Ama kimya 4 sene de olur. Ayrica iş bulman da kolay.
İş bulmak kolay mı emin misiniz? Görüş İçin teşekkür ederim.
Görüş İçin teşekkür ederim.
Rica ederim.
Is imkani, Türkiye içerisinde ikisinin de yok gibi bir şey. Formasyon alıp ogretmenlik telaşında herkes. İkisinden birini seçeceğim diyorsan ilgi alanın hangisiyse onu seç derim
Fazlasıyla haklısın ama seçeceğim pek bir şey yok. Moleküler biyoloji ya da Matematik seçebilirim. Onlar için ne dersin? Ve görüşün için teşekkür ederim.
Bakayım, sağ olun.
Matematik severim. Biyoloji ve kimya da öyle. Buyüzden kafam karışıyor zaten.
Biraz daha komplex düşünmek gerekiyor bence bu konuda. Matematik ben de severim. Hala oturup matematik sorusu çözerim keyfi. Ama gel görki üniversite de gördüğüm matematik. Kanıt ve theorem üzerine beni tiksindirdi. Kimya bölümde ise sürekli deney ve deney analizi üzerine çalışacaksın mesela. Lisedeki kimyanın lisedeki matematiğin ötesi yani bunlar.
Öyle görünüyor. Teşekkür ederim cevapların için.
Cevap
10Cevap
1-) Fizik
2-) Kimya bu bilimler artık piyasada yok bve yeteri kadar iş gücü olmasından dolayı artık atamaları bile durdu. Bence Biyoloji seçin.
Sanırım fiziği tercih eden kimse yok. İstenmiyor diyorlar. Ve fizik dersim feci kötüdür. Bir kimya İçin durdu biyoloji seçin deniyor bir de biyoloji artık yok kimya seçin deniyor kafam karışmadı değil. Görüş için teşekkürler.
Teşekkürler.
İkiside bos bolumler ileride issiz kalma ihtimanlin yuksek kac kere mezuna kaldin yeniden hazirlanma imkanin var mi
Tekrar mezuna kalırsam ikinci kalışım olacak.
Geçen seneden daha berbat sonuç gelince tekrar kalmak istemedim. Ben öğretmen lisesi mezunuyum. Ve Hacettepe, Marmara gibi yerlerde biyoloji ya da kimya okusam nasıl olur onu seçememiştim. Gerekirse mezuna kalacağım. Görüş İçin teşekkür ederim.
Yeniden hazirlandiginda azimli bir sekilde calisirsan bunlardan daha iyi bolumlere gidecegine inaniyorum bazi bolumleri yuksek universitelerde okusanda is bulmak zor olabilir gelecegini garanti altina alabilrcegin daha farkli bolumler secmen senin icin daha iyi olur hakkinda hayirlisi olsun rica ederim
Amin teşekkür ederim. Bir bakacağım gerekirse mezundan kalacağım mecbur. 😊
biyoloji çok daha tatlı ve sevimşli bölüm ama kimyanın iş alaanaklarıda çok genniş. nerden biliyorsun dersen ist üni kimya müh öğrencisiyim
Kimya mühendisliği kimya bölümününden daha iyi sanırım. Yanılıyor muyum? Biyoloji güzel ama kimya da güzel. İşsizlik de ayrı bir olay. Ne seçsem kararsızım.
alakası yok yaz bana özelden anlatım
Sağ olun.
yazmayacaksın sanırım burdan yazım. kimya seç pişman olmazsın dinle beni
Teşekkür ederim.
Bunlar bölüm değil kardeşim boşuna okuma. İlahiyat oku hükümet en çok onları atıyor. İş bul sonra ne okursan oku.
Sayısalcıyım ve sözel çözmedim. İlahiyat ve ben asla bir araya gelmez o derece. Görüş için teşekkür ederim.
Puanım ve sıralamam yetseydi biyoloji mi kimya mı diye sormazdım zaten. Sağlık istiyorum listemin başında hemşire ve ebelik yazıyor ama tutmazsa diye bu bölümleri düşündüm. Sağ olun.
İlahiyat ve ben bir araya gelemeyiz demiştim. İstesem de yapamam hem sözel ve hem ben o hocalığı yapamam. Sevmiyorum :P
Moda olan birçok meslek var hepsini moda diye yaparsak ehem boş ver. Teşekkür ederim tavsiyen için.
Özel eğitim öğretmenliği mesela. Ya da okul öncesi. Ama sözel değilim. Sayısalcı olduğum için bunları düşünmedim doğal olarak.
Ama popüler boşta kalınmaz.
Kimya mühendisliği özellkle çok daha iyi. Her açıdan. Biyoloji o kadar dğll.
Mühendisliği değil ama :/ Normal kimya bölümü.
Farketmez kimya alanı biyolojiden daha kolay iş bulur.
Peki, bakacağım. Teşekkürler.
Rica ederimm kolay gelsn
Ben seçme hakkım olsaydı biyoloji iyi seçerdim. Daha çok seviyorum. Ama iş imlanı açısından... Bilemiyorum.
İş sıkıntısı var gibi görünüyor. Kimya da bu durum daha mı iyidir? Görüş için teşekkür ederim.
Anladım, teşekkürler.
bende düşünüyorum ama o kadarda iyi değil söyleyeyim
İyi değil ama elimde çok bir seçenek de yok. Sen başka neler düşünüyorsun?
mezun olup tıp diş
Anladım. İstediğin olur umarım.
Bence biyoloji ve kimya eşit. Çünkü ikisinden birini okuyup bilim insanı olabilirsin. Tabii bilim seviyorsan.
İkisinde de işsiz kalırsın
Seçebileceğim çok bir seçeneğim yok maalesef.
kımyacılar catlak oluyor
Kimya kötü mü?
Tamam, teşekkürler.
Biyoloji mezunuyum sakın ha
Nereden mezun oldunuz? Ve ne olmayı planlıyorsunuz? Öğretmen vs mi? Ve yorum için teşekkürler.
Canım aklım olsaydı biyoloji okumazdım sakın ha git hemşire ol
Hemşirelik veya ebelik istiyorum zaten. Ama tutması çok düşük ihtimal olduğu için. Bir seçim yapmak zorundayım.
Hayatın kararırı benim gibi sakın bu bölümleri seçmeyin kal bir sene daha daha iyi hazırlan tüm ömrün mahvolmasın
Nereden mezun oldunuz? Okulun bir rolü oluyor mu merak ettim.
Ben mezuna kaldım zaten. Geçen sene hemşirelik de ebelik de tutuyordu. Daha iyisi olsun diye kaldım ve daha beter bir sonuç geldi. Elimde şu an çok bir seçenek yok.
Okulun rolü yok canım bölümler her yerde aynıdır git bisene daha çalış hemşire ol
Canım kardeşim geçen sene daha iyiydi hatta geçen sene sistemiyle tıp kazanabilirdi ama bu sene hemşirelik verecek müh geliyorsa müh oku ama sadece deme kimse yol göstermedi keşke bana da yol gösteren biri olsaydı şu an buhrandayım gençsin mezara girme tekrar hazırlanıcam ben
Bir sene daha çalışayım dedim ve sonuçlar ölüm kadar beterdi. İyi üniversitelerde kimya ve biyoloji tutuyor belki faydası olur diye düşünmüştüm. Görüşün için çok teşekkür ederim.
Rica ederim git makina oku yazılım oku ama biyoloji asla! Kardeşimle yaşıtsın ona da dedim ebelik hemşirelik ver
Mühendislik için de bakacağım. Teşekkürler. :)
Ricalar en iş imkanı geniş harita ve makina kuzenlerim mezun olur olmaz iş buldular
Ben geçen sene tutarken gitmediğim için pişmanım. Bu sene de tutsa keşke diyorum başlara yazdım ama sona garanti çıkabilecek bunları düşündüm.
Herşeyin hayırlısı benim arkadaşın ablası altı yıl tıp için bekledi ege tıp kazandı şu an kadın doğum uzmanı
Tamam o bölümleri de araştıracağım. Sağ olun 🙏😇
Olmadı bir senemi daha yerim. Ne yapalım işte 😅
Ben girecem bu sene sende gir unutma meslek senin kimliğindir sen o kimliği her zaman taşıyacan inan şuanki aklım olsaydı beş yılda olsa hazırlanırdım bana kimse rehber olmadı rehberlikte ta vana gelmemişti ben kurban oldum ve gelecek nesil ülkemin hazinesidir
Çok teşekkür ederim. Başarılar diliyorum :)
Ricalar. Gerekirse altı yıl dene ama hedeflerin önemli kardeşim dinlemiyor barı sen dinle
Bunu göz önünde bulunduracağım.
Kimyayı hic sevmezdim lisede ama biyoloji severdim
Kimya biraz daha sayısal ama bilmiyorum.
Bir suru saçma sapan şeyler var kimyada hep kaliyodum o dersten ama. biyoloji eğlenceli bence
Tamam, teşekkür ederim.
Rica ederim
1 sene olmuş hangi bölümü seçtin merak ettim?
Ayn
@MERSEDESASIGI sen hangi bölüm okuyorsun?
mimarlık okuyorum 2. üniversitede
sen sınavamı hazıırlanıyon
@MERSEDESASIGI ben kimya bölümü 1. Sınıf
Hee
Biyoloji.
Neden biyoloji? Daha mı avantajlı ve iş imkanına mı sahip?
Okuma
Ne yapayım? Söyleyin size göre de hareket ederim.
Mezuna kalmıştım zaten. Geçen sene hemşirelik ve ebelik tutuyordu. Bu sene beklediğim gibi gelmedi ve ben de elimdeki imkanları deniyorum.
Kimyacıyım
Nasıl memnun musunuz? İş olanağı daha mı iyi? Yorum için teşekkür ederim.
Yok öyle değil 😂kimya bölümünü seviyorum manasında 😛
Ha anladım 😅 ben ikisini de severim. Kararsız kaldım.
Aslında itiraf ediyorum fızıkçıyım😯🙈🌹
Fizik ile hiç barışık değiliz :D
Fiziğin kötü mü😱😱😱
Öğretmenle yıldızımız barışık değildi o yüzden dersi de çok sevemedim hiçbir zaman.
Niye benim fiziğim çok iyi ama
www.instagram.com/.../
Ezber gerektirmez
Hangisi? Anlamadım.
Biyoloji yazmıştım ama silinmiş
Hm o zaman biyoloji daha mı iyi diyorsun?
Aynen öyle kimya da formül ezberlemek lazım bir sürü formüller var
Aslında biyoloji de öyle. Birçok terim var bilinmesi gereken. Görüş için teşekkürler.
kimya
Neden peki?
Hiçbiri
İki şık sundum daha iyi fikriniz varsa söyleyin...
Teşekkürler.
Biyoloji bence
İş imkanı daha mı iyi? Neden biyoloji?
Okuma bence
Ne yapayım? Söyleyin size göre hareket ederim.
Okuyunca ne olcak
Ben de sorarak fikir alıyorum işte...

En İyi Cevaplar