Tarihe çok meraklıyım ve tarih öğretmenliği okumak istiyorum. Tarih Öğretmenliği okusam atanma durumları nasıl? Bir arkadaşım boşuna okuma atanamıyorsun dedi. Bu konuda zorluk çeken var mı? Atanmak için ne kadar beklerim ya da hemen atanır mıyım?
Tarih Öğretmenliği okusam atanma olasılığım nedir?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok zor atanma. Babamın çevresinden biri 14 yıldır atanamiyor. Ve işkur a iş görüşmesine gittiğim zaman gelenlerin çoğu öğretmenler başka alanlara başvuruyorlar. Bu yüzden tavsiyem başka alanı tercih etmelisin iş önü açık olan bir bölüm. Bende tarih okuyacaktım ataması yok diye okumadim bu yüzden insan kaynakları okuyayım dedim onda da iş bulamıyorum çünkü iş ilanı çok az. Şu an keşke sağlık okusaydım diyorum. Is bulamadıkça insan daha çok morali bozuluyor okudugun meslekten de soğuyorsun.
Benim arkadaşım tarih öğretmenliği bitirdi ama başka brans okuyor, bir bu dal değil öğretmenliğin her branşı aynı. Tercihini başka bir sektörden yana kullanman gelecek vaadmt edecektir...
Şu ''KPSS mağduru'', ''Atanamıyorum'' gibi yakınmalardan gına geldi. Ulan çalış, al 85 ve üstü git paşalar gibi atan. Atanamayan ya da KPSS mağduru diye bir kavram yok, KPSS'ye yeterince çalışmayan var.
Eğer çalışacaksan atanırsın. Tarih genel kültürüne de çok şey katar ayrıca. Hele hele ilk cumhurbaşkanının Atatürk olduğunu bilmeyen birçok kişinin yaşadığı ülkede.
Ben de tarihi çok seviyorum ve bu yüzden tarih okuyacaktım fakat okulda sözel dahi açılmadı. Çünkü cidden artık kimse tercih etmiyor. Birisi çalışırsan olur demiş ama maalesef öyle değil, etrafımda çok çok iyi puanlar almasına rağmen senelerdir atanamamış insanlar var. Ben de İngilizcem iyi olduğu için dile geçtim şu an burada şansımı deniyorum. Bence sen de ilk başta iyi bir mesleği elinde tut, sonra tarih vb. düşün. Baktın hiç olmuyor gerçekten tarih öğretmeni olmak istiyorsun, en azından bir geri dönüşün olur.
Ben tarih okuyorum ve sınıftakiler genellikle der çalışmayan dersi dinlemeyen takmayan kitle boş geçiyorlar yani yani senin rakiplerin üniversiteyi bitirenler olmuyor yani mesela geçen sene 18 bin kişi girmiş sınava ams senin rakibin ilk bin kişi yani fazla takma sadece çalış zaten ilgiliysen yaparsın bir iki yıla da atanırsın başarılar:)
En İyi Cevaplar