AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
Sözelde 174410 bindeyim hangi bölümleri yazabilirim?
Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Tarih bölümü falan yazabilirsin. Sosyal Bilgiler öğretmenliğini de dene o da gelebilir
Türkçe öğretmenliği gelebilir mi?
O zor ya geçen sene 95 binle kapatmış ama yine de ilk iki sıraya falan yaz bir dene şansını
Teşekkür ederim
TS 38K ile okul öncesi öğretmenliği gelir mi? Gelirse nereler kesin gelir?
Sözel 157 bindeyim gecen sene türkçe öğretmenliği 95 binle kapatmış girebilir miyim sizce?
Olmazsa Sosyal Bilgileri mi başa yazayım Türk edebiyatını mı? Yardımcı olursanız sevinirim ☺
Türkçeyi yaz tutma ihtimali var tutmasa bile ne kaybedersin 1. Sıraya en çok istediğini yaz tutmasa bile puanlar açıklanmıycak bilmeden yapıyoruz
@Pandanıngünlüğündeki çok teşekkürler
Merhaba , açıköğretimden okuyacağım hangi yolu izlemem gerekiyor?
Tm 190 bin nereleri yazabilirim?
Sözel 50 bin nereleri yazabilirim?
Sıralamalar ne kadar oynar?
şu sıralamanın önemi ne kadar fazla benim girme şansım kazanma şansım ne kadar yüksek sıramam 1 milyon küsür o kadar matematiğim yok saymadım ama 190 puan aldım ne yapmam lazım
Sıralama ile yerleşeceğız önemi çok.
Bu sene TYT puanla alacak diyorlar doğru mu lütfen bu konuda bilgi verin sıralamayla almayacak mı sistem değiştiği için?
her daim sıralama
sıralamada puanda hiçbir işe yaramacak çok dert etme 2 yıllık bölümler 100 bin ile 400 bin arasında gerileyecek hocalar diyor
Geçtiğimiz senelerde de asıl önemli olan sıralamaydı fakat 2 yıllık bölümlerde başarı sırası çok değişkenlik gösterdiği için aralığı geniş tutmak adına puana bakıyorduk. Bu sene sıralamayı ele alıp, tercih aralığını geniş tutmalıyız.
Merhaba tyt puanım 258,89477 sıralamam ise 267612, girebileceğim önü açık önlisans bölümleri hakkında yardımcı olur musunuz?
o ek puanını her bölüme kullanamazsın sadece 6-7 bölüme kullanabilirsin
@BuseNaz203 Kullanalacak bölümleri nerden bakabilirim?
lise bölümünü googleye yaz arkasına sınavsız geçişleri yaz orda yazan yerlere kullanabilirsin
@BuseNaz203 Tercih yaparken ham puan üzerinden yapılacak yani
eğer bölümünün devamıysa ek puana bak başka bir bölümse yerleştirme puanı
@BuseNaz203 Peki 2 yıllıklar sıralama ağırlıklı mı puan ağırlık lımı alıyor
bu yıl ikiside işe yaramayacak sıralaman 600 binse 350 binden başla 700 binse 400 binden başla
@BuseNaz203 Yerleştirme sıralamam 997594, ek yerleştirme ile 267 binlere geliyor. Bu şu demek oluyor sanırım bir bok yapamayacağım yine
başka bölüme gitceksen 500 binden başla tercih yapmaya
@BuseNaz203 Doğru anladım değil mi şimdi, ben liseden muhasebe çıkışlıyım, bunun devamı olan muhasebe&bankaclık sigortacılık bölümlerine tercihde bulunursam devreye girecek o ek yerleştirme sıralaması?
aynen öyle muhasebeden gierersen ek puan devreye girer ama sağlık falan yazarsan ek puan olmaz
@BuseNaz203 Tamamdır çok teşekkür ederim
Atama yönünden bakacak olursak ilk ve acil yardım, ameliyathane hizmetleri, sivil savunma ve itfaiyecilik, ağız ve diş sağlığı biraz daha avantajlı diyebilirim.
Bu sınavdaki 463 k sözel sıralamam, 2017 de 270k sıralamaya denk geliyor, yök atlastan bakarken hangısıne göre arama yapmam lazım yardımcı olur musunuz?
Sayısal sıralaması 250 k olan biri devlette veterinerliğe gidebilir mi bu sene? Tercih aralığı ne olmalı?
Devlette biraz zor. 170 binden başlanabilir.
Bitirdiğinde Meslek sahibi olman için beklemeyeceğin bir bölüm olmalı.
Önü açık bir bölüm olarak örnek verebileceğiniz bir üniversite bölümü var mı? Şimdiden teşekkürler.
İlahiyat mı okusam sosyal hizmetler mi? 2. üniversitem olacak.
Ilahiyat okumak zor. sosyal hizmetler oku. hem çok güncel
@isimsiz1kisi Emin misin sosyal hizmetler çok boş adam var ilahiyatta her yerde imam hatip açıyorlar ya?
Ilahiyat iyi de ataniyor ama zaten senin bir mesleğin var anladığım kadarıyla. Sosyal hizmet daha bilinmiş güncel geldi bana
@isimsiz1kisi işsizim malesef asgari ücret.
O halde ilahiyat oku
@isimsiz1kisi teşekkürler.
Sözel sıralamam 7600. Sizce bu sıralama ile en iyi nereleri yazabilirim? Marmara özel eğitim düşünüyorum sizce onu açık bir bolum mu?
Sozelde en iyi o şu an
Selam, Sayısal ağırlıklı öğrenciler için önerebileceğiniz meslek grupları hangileri? Yardımınız için teşekkürler
EA 472K deyim en fazla ne kadar aşağa iner
400k iner mi? teşekkürler...
İnme ihtimali var. Tercih listende yer verebilirsin.
başarı sıram 41411 sizce ingiliz dili edebiyatı gelir mi puan 285
Ya bu sene ortalık çok karışık. Gelebilir de gelmeyebilir de.
Devlet için az bir ihtimalin var ama, özel üniversitelerin %50 burslu kontenjanlarına kesinlikle yerleşirsin.
yinede yazayım mı tercihlere
2 yıllık üniversitelere ek puanlı başarı sıralamasına göre mi tercih yapıyoruz yoksa ham puanıyla mı
Kendi bölümünde ise ek puan başka bölüm ise sıralama
@zehranurtaş teşekkürler
Rica ederim
Merhaba Tyt Ham puanım 190 Tyt puanıma okul başarı puanı eklenince 226 puana çıkıyor ben bu yıl ki tyt puanımı seneye kulanabilirmiyim
Merhaba benim yerlestrme puanim 216 siralamam ise 1.300 milyonlarda ek puanim 236 siralamam ise 425binlerde o zman sirlamam kac gelir 236 puanini yerlestrme puanina yerlestrirsek sizce
Ek puan nedir ya
236 ek puanınızın gerçek sıralamasına bakmak için 2018 YKS yığınsal dağılım tablosunu inceleyebilirsiniz.
Üniversiteyi kendi bulundugunuz şehirde yazın. ailenize külfet olmasın fazla.
Hee aksarayda da bir uni okunur ki sorma
@Ceyvur istediğin bolum ordaysa okunur. ailenin durumu elverişli ise nerde okursan oku. gözün oynasta ise bişey diyemem.
Doğru düzgün hoca bile yok
Okunmaz tam tersi ailenin 4 5 yil boyunca verecegi emegi karsilayacak bir universite olmalo
@Ceyvur istediğin bolum ordami?
Istedigim bolum var ama hoca yok kapanabilir bile
@Ceyvur bölüm kapanmaz. sen kafaya koymuşsun ailene yük olmayı. Nasıl istiyorsan öyle yap.
Haha cidden komiksin yaa
Sözelde 600 bündeyim edebiyat tutar mı ayrıca dış ticaret iş imkanu nasıldır
Cevabı bende takip ediyorum
sozelden zaten 600 bin kisi girdi. sonuncu olmussun
Yo 800 binlerde
baraji gecemeyenler de var
Hayır tatlım sözel sonuncusu 800 bin artı hiç takılmam sıralamaya çünkü gram çalışmamıştım
@peri778 sozelde barajı geçip tercih hakkı kazanan 900 bin kişiden daha çok
ygs lys kalktida ne geldi simdi yine iki sinavmi var? Yurt disindayim da
174 bindeyim hemsirelik icin siralamalara kac binden baslamali kac binde bitirmeliyim
120 bin ile 210 bin arasında tercih listeni oluşturabilirsin.
170 binin gecen yilin 150 binine denk geldigini soyluyorlar hemsirelik tutar mk sizce
Özel üniversite %50 bursla gitmek istiyorum. Özel üniversitenin %50 burs veren puanı 281 benim puanım 254 . Ben %25 burs istemiyorum beni %25 burslu diye yerleştirirlermi?
Gelme ihtimalı varmıdır bide?
%25 olanı tercihe yazmazsan yerleştirmez
Yazarsan yerleştirirler, yazma %25’i
Puanını değil sıralamanı göz önünde bulundurmalısın
Eğersen tercih listende %25 burslusuna yer vermezsen, seni oraya yerleştirmezler.
Teşekkür ederim
Eşit ağırlık 562.061 sıralama
Sözel 190.056 sıralama
Eşit ağırlıktan iyi bir bölüm gelir mi?
Ek yerleştirme başvurusu ne zaman olur?
Kardeş ne gelecek sıçmışsın
@sffsfs eşit ağırlık için mi dedin?
Evet
bir yer çıkacağını sanmıyorum ama yine de sorayım sözelden 260 bindeyim puanım 292 bir yer gelir mi
Mezuna kalma şansın var ise kalmanı tavsiye ederim. Çünkü bu sıralamaya istemediğim bir bölüme gitme ihtimalin yüksek.
Sozelden 125 binle hangi bolumler gelir turkce ogretmenligi falan gelir mi
Kaç bin sıralamada ki insan tercih yapmaya kaç binden başlamalı?
100 binlik bir sıralamayı ele alacak olursak, sayısal bölümler için 70 bin ile 130 bin arasında, eşit ağırlıklı bölümler için 60 bin ile 120 bin arasında, sözel bölümler için 55 bin ile 120 bin arasında, dil bölümleri için 80 bin ile 130 bin arasında tercih yapılabilir. 2 yıllık bölümler için ise 70 bin ile başlayıp üst sınırı istediğimiz bölüme göre belirleyebiliriz.
Teşekkür ederim 😊 Sözel de 150.000 deyim ben. Sanırım 100.000 den başlamam gerekiyor
Tıbbı görüntüle teknikerliği en kötü sıralama geçen sene 712 bin ile. Kapatmış bu sene 1 milyona doğru gelir mi. Gelirse eğer yazmayı düşünüyorum
Merhaba sayısal 6400 içindeyim istediğim okul 3500 ile kapatıyor sizce gidebilme ihtimalim çok mu düşük
Evet düşük
EA 267k gelir mi bir yerler? Sosyal hizmet istiyorum
Y-söz puanim 266 başarı sıralamam 433.600 hangi bölümü seçebilirim bir yardim etseniz teşekkürler
İşin zor açık öğretim ya da 2 yillik dene mezuna kalmani tavsiye etmem her sene zorlaşıyor
@Aylin_A teşekkür ederim 2 yıllık giricem başka çare yok
Sıralamam 210k fizyoterapistlik ya da diyetisyenlik dusunuyorum. Nereler tutar ne yapmalıyım
2 yıllık bir bölüme mi gitsem bir yıl hazırlanıp 4 yilliga mi gitsem
2 yıllık bir bölümü okuyup 4 yıllık okuyanlara göre bir adım geriden başlayacağına bir sene daha çalışıp 4 yıllığa gitmeni tavsiye ederim
Puanımın yettiği sıralamamın tutmadığı yerleri tercih etsem tutma ihtimali var mı?
Sıralama daha önemli puandan.. Ama ihtimal her zaman var. Çünkü talebe bağlı.. Ayrıca kontenjan onceki yila göre artmışsa ihtimal yükselir.. Bol şans
puani baz alarak tercih yapma hayatinin yanlisi olur puan cok degjsir siralamaya gore yapmalisin ve kesinlikle yardim al.
Helal olsun gerçekten sizlere. Bizim zamanımızda da olsaydınız keşke.
Bu yıl yeni açilan bölümler de alım nasil olucak ben trabzon maçkada laborant ve veteriner sağlığı yeni aciliyormu orayi yazdim ilk başa puanimda 238 40 kontenjan var sizce tutarmi orasi
2 yıllık Sosyal Hizmetler, Çocuk Gelişimi okusam Aile Ve Çift Terapisti olabilir miyim?
puanım 237 sıralamam 1028769 sağlık bölümlerinden neler gelir?
Yaşlı bakım
Y-tyt puanim 222 siralamam 1239596
2 yıllık sağlık bölümlerine gidebilir miyim?
Tercih yaparken puana göre mi sıralamaya göre mi tercih yapıcaz?
Zor ama tıbbi sekreterlige bak bı bazı illere tercih yapablrsn
Tıbbi laboratuvar teknikerliği gelir büyük ihtimal. Iğdır , Kars , uşak , Bingöl buraları yazarsan ancak. Başarılar dilerim
Özel istiyo musun
Gitme şansın var. Sıralamayı ele alıp tercih aralığını geniş tutmak lazım.
Puanım 202 ek puanlı hali ise 224 ilk ve acil yardım gelme şansı var mı?
Gelmez muhtemelen. Tıbbi laboratuvar düşünün
Hiçbir şehirde gelmez mi? Başka bölüm istemiyorum seneye kalır o zaman anestezi düşünüyodum oda olmaz o zaman
Seneye kalır evet. İnşallah hayırlısı olur sizin için. Başarılar dilerim
Teşekkürler herkes için hayırlısı olsun
sayisal siralamam 250 k. tercihlerime kac k dan baslamaliyim? bu siralama ile gelebilecek hemsirelik ya ebelik var midir? cevaplarsaniz cok sevinirim.🙏🏻🌸
150 ile başlayabilirsin. belki doğudaki yerler olabilir
Hocam sayısal 203 bindeyim hemşirelik istiyorum tercihlerimde yüksekokula mi yoksa fakülteyemi ağırlık vermeliyim? Sıralama aralığımi nasıl tutmaliyim
Yüksek okul ile fakültenin farkı yüksek okulun uygulamaya, fakültenin ise teoriye dayalı olmasıdır. Bu yüzden yüksek okul ve fakülte tercihinde senin kararın önemli. 140 bin ile 260 bin arasında tutabilirsin.
Hocam yüksekokullar mi daha yüksek kapatır bu sene yoksa fakültemi bunu kastetmiştim orada
Ebelik gelme ihtimali nedir peki
Merhaba, ham olarak aytden barajı geçemedim ama ek puanla geçiyorum tercih zamanı ek puan konulmuş bir şekilde tercih yapabilirmiyim?
Lisans değil fakat ön lisans için tercih yapabilirsiniz.
merhaba benim ham y- tyt puanim 307 basari sirasi 353639 ek puanli tyt puanim 332 basari sirasi 33187 ilk ve acil yardim istiyorum bunun icin hangi unuversteleri tercih etmeliyim saglik mezunuyum
Ek puanliya gore tercih yapacaksin
@uçan-ruh teseekur ederim
Rica ederim
Ek puanımla sağlıkta 29 bindeyim sizce acıbademin 2 yıllık attlik gelir mi geçen yıl 115 binle kapatmış
Bı de soruyo musun
İlla ki gelir
Ama acıbadem tam burslu istiyorum 4 kişi alıyo
%75 gibi bir bursla olabilir
Ek puanın normal sıralamadaki yerini bulmak gerekiyor. Tercih yaparken o sıralamayı ele alacaksın. Nasıl bulacağını instagram sayfamdan anlattım hazırladığım gönderi sana yardımcı olur.
Hocam sağlık meslek lisesi ek puanımdan bahsediyorum
merhabalar sozelde 83 bindeyim okul öncesi ya da türkçe öğretmenliği istoyroum sıralamaya kaç binden başlamalıyım her biri için sizce yerleşme olasılığım nedir
Zor ben 86 binle coğrafya kazandım ama bu yksde yerleştirme nasıl bir fikrim yok
2 yıllık sağlık alanında hangi bölümleri yazabilirim. Puanım 260 753 bindeyim
Laborant, yasli bakim bide radyoloji gelr sanirim
Fizyoterapi yaz bence
Çalışmadan zevkine girdim 1 milyondayım tercih imkanım var tytde yaparsam tutar mı
Çalışmasan bile 1 milyon nedir? Hiç derse girmedin mi hayatında?
Say sıralamam 204 bin hemşirelik istiyorum ama 110 130 140 larda var sizce bu yıl olur mu tercih yapsam lütfen yardımcı olur musunuz konulmak istiyoeum
100 bin çok büyük bir fark.
Gıda Mühendisliği filan var onun hakkında pek bir bilgim yok
Gıda iyi gibi
Bilgin var mı gıda hakkında
Tek bilgim şirkete gelen manken gibi gıda mühendisi 😂😂😂😂😂😂😂
😂öğretmenlik?
Bulaşma. Gıda mühendisi iyi 😂 yemek yapmayı öğrenirsin
Matematik Öğretmenliği olabilir mi diye düşündüm açıkçası
Siz ne yapıyorsunuz
Ben de mühendis işte tırıvırı 😂
Mühendislik nasıl önerirmsn
Zor ya dur bekle mesaj atam
Gıda mühendisliğini yemek yapma bölümü zanneden birinden akıl almak istediğine hala emin misin tatlı kız?
Sende yardımcı ol olur mu
Sen ne düşünüyosun fikir verirmisin bana
Yok ben gastronomiyi bilmiyorum zaten 😅
Ben bilgisayar mühendisiyim. Mühendislik önermem. Hele hele ilgin ve tutkun yoksa böyle olursun. Gıda mühendisliğini yemek yapma bölümü zannederek gider hüsrana uğrarsın
Yemek yapma olmadığını biliyorum zaten bende araştırıyorum henüz sıralamam pek iyi değil zaten
Eee ben de Metalurji ve Malzeme Mühendisiyim ahahaha 😅 iki makara yaptık diye cahil belledi bizi tüh 😅
tm 200 bindeyim birincilik kontenjanı işe yarar mı?
birinciligin varsa herzaman sanslisin bende 2. dim. acisini bilemezsin :D
@eda328 :) Haklısın , Hayırlısı ama ne bileyim hukuk istiyorum ve birincilik umarım yardım eder
1 milyon 300 bindeyim tytde. neresi gelir? 2 senelik girmek istiyorum.
mobilya tasarimi moda tasarimi vs girebilirsin biraz da butcen varsa saglikta olur hatta saglikta bazi bolumler ve okullarda %100 bursta alabilirsin.
@eda328 oyle yapicam bakalim 3 kez girdim olmuyor.
86 bindeyim türkçe öğretmenliği istiyorum sizce gelme ihtimali nedir? Ve türkçe sıralamaları yükselir diye düşünüyorum sozelcilerin sıralamaları çok iyi gelmiş çünkü siz ne düşünüyorsunuz?
32 bindeyim 25bindeki yerin gelme olasılığı nedir? Eczacılığın devlete alımı nasıl okumaya deger mi? Yoksa tıp için mezuna kalmak daha mı mantıklı? ://
Eczacılık şu an gerçekten berbat durumda. Kardeşim de senin gibi ve tıp için mezuna kalacak her şeyi araştırdık gerçekten 5 yıl çekilecek meslek değil eczacılık. İş imkanları aşırı kötüleşti. Bir yıldan hiçbir şey kaybetmezsin ve daha çok mutlu olursun emin ol :)
Hmm diyorsunuz mezuna kalmak da korkutuyor aslinda. bu sıralamada kaç k'lık bir oynama olur peki
32 bindesin zaten kötü değilsin. Bunu seneye çalışarak rahat bir şekilde 20 bin içine hatta daha fazlasına çekebilirsin. Çünkü bu sınav sistemi yeniydi ve tecrübesizdin. Gelecek sene herkes daha bilinçli olacak ve daha rahat bir şekilde sıralamanı nasıl yüksek tutabileceğini biliyor olacaksın. Ben de mezuna kalmıştım emin ol 10 - 15 k çekebiliyorsun ( Tabii daha fazla çekenlerde gördüm)
Yok bu yıl için sormuştum 32 bindeyim alan turleri birlesti ya kaç binlik yerin tutma olasiligi olur 29k-28k-27k gibi sıralamalardan. Ama dediginiz de mantikli geliyor mezuna birakmam muhtemel
Bu yıl için en fazla 27k ya çekilir gibi çünkü sıralaman riskli yerde. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Teşekkür ederimm tabi ki yardımcı oldunuz :))
Sözelde 230 bindeyim , 175 binlik bölüm gelir mi? Bir de hangi bölümleri yazayım sizce?
Özel eğitim öğretmenliği yazabilirsin
Meslek liselerinde ek puanlı sıralama mi baza alınacak yoksa yerleştirme ile gelen sıralama mı ve sizce paramedik mi daha iyi yoksa ağız ve diş sağlığı mı
Paramedik daha iyi atanması daha çok
Agiz ve dis bence paramedik öldü
Ama ağız ve diş sağlığı okuyacaksam da bir iki sene adam akıllı çalışıp diş hekimliği okumak daha mantıklı değil mi her halükarda milletin ağzının içine giriyorsun
Bir iki sene adam akilli calisabilecegine inaniyor musun
Hem agiz ve dis sagligi okuyanlar agza hic bir mudahale edemez yani kimsenin agzinin icine girmiyorsun
Babamı kaybettiğim için derslere odaklanmaya sorun yaşıyorum o yüzden 306 alabildjm
Başın sağolsun canim benim puanin gayet iyi agiz ve dis okursan bayan oldugun icin ozellerde is bulma ihtimalin var mesela paramedik istiyorsan yaz tabi fakat mezunu cok artik
Teşekkür ederim tatlım ama böyle düşününce de ağız ve diş sağlığı pek cazip gelmiyor
Sen ne istiyorsun peki?
Paramedik istiyorum ataması olursa atanmaya çalışırım olmasa da dgs ile dört yıllığa çevirmeyi düşünüyorum
Sıralaman ne peki?
Ek puanla 75 bin normal sıralama 500 bin
Ek puan bu kdr farkettiriyor mu ya
Meslek liseleri arasında olduğu için evet
Hangi universiteyi dusunuorsuz peki?
Mardin artuklu gelir mi acaba
Hic bir fikrim yok sans yani
Öyle cidden
Sözelciyim lisede aşçılık çıkışlıyım üniversitedede gastronomi okumayı düşünüyorum kendi bölümüme devam ettiğim için 0,18 kat sayılı puanın tercih yaptığım zamanmı gelicek
Sözel 327 puan 113 bin sıralama ile Türkçe öğretmenliği kazanma ihtimalim yüzde kaç?
Say-90-110 bin aralığındayım tercihi 40-50 binden başlasam doğrumu?
70.000 den başla
Sayısalın önünde o kadar insan yok
2 yıllık tercih yapmak istiyorum puana göre mi tercih yapmalıyım veya sıralamaya göre mi?
Sıralama
tabiki siralamaaaa su puan konusunu kafanizdan silin her sene degisir gecen senenin birincisinin puaniyla bu seneninkinin aymi olabilir mi burdan yola cik oyuzden siralamaya bak.
@kirmizikiziniz 4 yıllığa sıralama 2 yıllığa puan diyolar osym yi aradık puan dedi. ama bizim rehber hocası sıralama diyor cok karısık ya
Puanın gerçekten önemi yok
Hımm
Umarım herkes dilediği üniversiteyi okur kazanamayan arkadaşlar üzülmeyin 1 yıl geç olsun ama güç olmasin