AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
Yerleştirme yapılırken dikkat edilen kriterler sırasıyla nedir? Yani puan üstünlüğü mü öncedir yoksa tercih sırası mı?
Her ikisi de önemli.
Yks 2021 e girdim ayt barajı 2 puanla kaçtı ama baraj dusucek ya o zaman ek tercih vericem iyi bi yer gelirmi
Hocam meraba tyt sıralamam 639 k dayım 507 binlik yer gelir mi (ameliyat hizmetleri) şimdiden teşekkürler 😊😌
2 puanla ayt barajı geçemedim ek tercihle baraj dusucek iyi yer gelirmi
sözel puanım 400 bin gastronomi istiyprum yeni açılan ünilerde gelebilr mi kaçtan sıralamamı başlatmalıyım
Hocam ben bu yıl hazırlanıyorum iki yıllık sağlık istiyorum sizce nasıl olur sonucta 4 yıllıklarada kpss gerek
Sözel de 257 puan alıp 510 bininciyim hangi bölümleri tutar hiç bir bilgim yok yardım edermiisiniz?
Açık öğretime kayıt nasıl olur tercih listesine mi yazacağım?
Evet tercih listene açıköğretim fakültesinde olan programları yazacaksın.
Sözel siralamam 30983 gecen sene ınönü universitesi okul öncesi 25100 ve 33400(i. ö) le almış girme olasılığım sizce nedir?
Bence gelir
Çok büyük ihtimalle 25k bir yere girersin :))
Hocam sözel sıralamam 635.000 size ikimci ogretim edebiyat veya tarih gelme ihtimali var mi?
Özel üniversitelerde %50 burslu bir şekilde gelme şansı var.
devlettw gelmez mi usak universitesi 539.000 le kapatmis en son
Eşit ağırlık 600.000 sıralamam, Sivas sosyoloji 440.000 samsun işletme 440.000 sizce gelir mi?
Neden isletmeki?
Çok yüksek bir ihtimal değil ama tercih listende yer verebilirsin.
Peki sıralamam hangi aralıklarda olmalı
@MazidennBiri başka seçenek yok kamu işletme falan
Halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünün iş imkanları geniş mi bilginiz var mi
Özel sektörde her alanda istihdamı mevcut. Fakat maaş düzeyi tartışılır. Kamu da alımı çok az ama akademik kariyer düşünürsen tercih edebilirsin.
Sayısalda 113k’dayım , sizce 85k’lık bölümün gelme olasılığı ne kadar olabilir? :(
Yök atlastan siralamalari guncellemusler basari sirasi bak sende degismis olabilir
Sayısal 338 bindeyim sizce tercih yapsam iyi bir bölüm çıkar mı ya da 1 sene daha hazırlansam daha mı iyi olur çok kararsızım
Uzaktan eğitimle mühendislik devlet üniversitelerinde var mı?
Özel yetenek sinavlarinda yks puanının yüzde kaçı alınıyor?
Üniversiteden üniversiteye değişmekle beraber mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi yetenek sınavlarında sınav sonucunun %30'unu ele alıyor.
Uluslararası ticaret başkent üniversitesinde nasıl sizce hocam?
Ne sınav sevdasıdır bizim bu ülkedeki
Okuyanların da kafası karıştı
Ek puanlı sıralama ile 2 yıllık sağlık bölümü tercih edebilir miyim?
siralaman kac?
daha bugun 50 yaslarinda bir abla icin tercih plani hazriladik oda 2 yillik ssglik istiyordu. 191 puani vardi. ozellerde %50 burs felan bulabilme ihtimalin daha cok oldugu gibi puanla baz almak cok dogru olmasada anlaman icin soyluyorum 186 puanla patoloji laboratuar teknikleri gelisim unisi %100 burs veriyor. ama siralaman onemli. tibbi dokumantasyon felan dersrn onlarda %50 burs felan olabilir birunide felanda var
9 tane tercih yapsam acikta kalirmiyim tercihlerin basari siralamalri benden dusuk
Hocam 90k yım eşit ağırlıkçıyım en fazla ne kadara kadar yazmalıyım
50 binden başla 👍 Senden önceki 89k istediğin yeri yazmazsa içinde uhde olarak kalmasın hatta (30k ila 40k bile olabilir) şanslı isen tutabilir :))
230 bindeyim bilgisayar mühendisliği istiyorum nereleri yazabilirim
5 bindeyim, halen hangi üniversiteyi seçeceğimi bilmiyorum.
Benzer durumdayız :(
Allah başka dert vermesin😂
Sizce Diyetisyenlik mi iyidir endustri muhendisi mi
sözelde 366 bindeyim nereler gelebilir nereler uygundur lütfen bilgilendirirmisiniz
1 yıl daha hazırlan bence
niye lan
okul ikincisiyim
366 bin okul ikincisi 😂 Birincinin sıralaması kaç?
248000 sözelde ama
4 yıllık mı istiyorsun?
evet
Ben sozelde 270 bindeyim okul öncesi ya da özel eğitim istiyorum il farketmeksizin gelir mi acaba
Yks de tekmi siralama var yoksa tytdedemi var tam olarak neye gore tercih vericez
Ticarete kafası basan ticaret yapın maaşla bir yere varılmıyor kölelikten başka
Ts sıralamam 57 bin türkçe öğretmenliği düşünüyorum kaç binden başlayarak yazmalıyım?
Ben de Türkçe öğretmenliği istiyorum sıralamam 75 bin. Ben 45 bin sıralamayla alan bir üniversite istiyorum bu sene çok düşücekmis o yüzden kesin tutar diyolar bence istediğin sıralamadan başla
@Gaye180 ay hadi inşallah tutar ya hocaların mı söyledi garanti gelir diye
Evet
Siralamam 17 bin ama dilden Almanca yazsam mi kararsizim
Önü kapalı , İngiliz dili edebiyatı yazabilirsin ya da hatay öğretmenlik yazabilirsin
Ic anadolu faln istemiyorum
17binle aydın var diye biliyorum? Dil edebiyat?
Özelde burslu Gastronomi okuyan varsa yemek mazemelerini siz mi alıyorsunuz acaba?
Sıralamam 75 bin. 45 bin sıralama isteyen bir bölümü tercih etsem tutma olasılığı nedir?
İlk 3 tercihine yaz, çokta garanti değil.
bu sene biraz garip oldu oynama olur ama okadar olcagini sanmiyorum ama insallah olur mesala ben 10 binlik fark olan bolumu yzarken dahi tedirginim.
Bugün sıralamaların düşüceğiyle ilgili bir açıklama yapıldı ya umudum var o yüzden
Fizyoterapi, iş sağlığı ya da dış ticaret hangisinin iş olanakları daha iyidir
Fizyoterapi bence...
kesin olmakla birlikte fizyoterapi. sonra is sagligi cunku artik buyuk sirketler bir tane is sagligi ve guvenligi bulundurma zorunlugu gini biseyler duymustum ama dis ticaret onermem.
İyi bir üniversite mi, yoksa iyi bir bölüm mü tercih edilmeli? Hangisi daha önemli?
İyi bir bölüm
Önceden ilk oturumdan 4 yıllık alabiliyordu. Bu yıl ilk oturum 4 yıllık alacak mı?
Hayır ilk oturum 2 yıllık
E geçen sene YGS den giren 4 yıllıkları nasıl yazacağuz?
Yazamayacaksınız
Tytde sıralamanın 40-50 bin üstünü yazsak çıkmq olasılığı kaç acaba çıkabilirmi
Sayısal 258 bindeyim ebelik ya da hemşirelik gelme ihtimali var mıdır devlet üniversitelerinde
İstanbul içinde hemşirelik olmaz ama diğer şehirleri bilmiyorum
TM den 225 bindeyim özel de olsa iyi bir yer ne isteyebilirim
Hicbir yer olmaz
Sözelde 36 bindeyim Ankara üniversitesi 34 binle ilahiyat aliyor girebilir miyim?
Tabii ki de %100 girersin
Benim siralamam 18.971 tip istiyorum ama bir yandan da sosyal hayati olan bir yer istiyorum.. 12 binlik yerin gelmesi çok mu imkansız
12 binlik yer gelmez maalesef
@nagiiihan bu siralama ile napicam ben olmuyor hiçbir sey
Nasıl olmuyor :D tıp gelir büyük şehir olmasa da veya çok güzel dis hekimliği gelir
@nagiiihan dis hekimliği icime oturmuyor bir türlü... Tipta bulamıyorum belirsiz çünkü
Kendi kararın ama dis hekimliği tavsiye ederim
hocam baraj puanı 140 a düşürülürmü?
Maalesef düşürüleceğini zannetmiyorum.
20binle tıp gelir mi?
Gelir
İhtimali var ama tahmini zor.
Çocuk gelişimi lisans tavsiye eder misiniz?
Gerek özel sektör gerek kamu kuruluşları istihdamı olması açısında tercih edilebilir.
Y-EA 159.000 90binlik yer tutar mı
Zor ama bölüme göre sıralamayı kactan aldığına göre değişir
Biraz zor ama yazabilirsin tercih listene.
2 yilliklar icin siralama mi onemli puan mi?
Siralama artik bu sene siralama önemli ister 2 ister 4
Yökatlas a bak bakalım sıralama yazıyor mu
Sadece ea tm dil vd sıralama
@gizlibiüye_ ben uni mezunuyum saglikciyim ve tanitim yaptığigimda oldu siralamaya bakiyoruz siz kendi kafanizdakini inatla yapacaksaniz ona inanin tsk
@gizlibiüye_ hayir medipollede en iyisiylede konustum bu sene sadece siralamaya bakiliyor
Medipol mü yerleştiriyor. Zaten kaç kere sıralamalarla oynadılar
@gizlibiüye_ siralamalarla oynadılar cunku bu sene siralama önemli
Tamam haklısın kardeş herkese böyle de belki giderler
2 yıllık bölümlerde başarı sırası çok değişkenlik gösterdiği için aralığı geniş tutmak adına puana bakıyorduk. Ama bu sene sıralamayı ele alıp, tercih aralığını geniş tutmak daha mantıklı.
Ötenazi seçeneklerini alayım lütfen
Bölümününüz iyi olsun üni fark etmez
Ya bu tercihte puana hiç bakılmıyor mu önemli olan sadece sıralama mı
Malesef ki sıralama zaten sıralaman yüksek olunca otomatik olarak puanın da yüksek oluyor
262 puan 372 k kamu yönetimi ya da neler geliyor
186 binle eskisehir de pdr kazanabilir miyim
87 bindeyim tercih edebileceğim bölümler neler
En doğru tercih nasıl yapılır?
En önü açık meslekler neler?
Sayısal meslekler neler?
En çok tercih edilen meslekler neler?
En çok tercih edilen bölümler neler?
Klavuz ne zaman açıklanacak?
2 yıllık sağlık mı adalet mi
Sağlık sektöründe şu an doktorların dışındaki herkes zor durumda att işsiz radyoloji ve anestezi bölümleri Zaten lise de kapatıldı iş bulamıyorlar hatta şu örnekten daha iyi açıklıyım artık 2 yıllık hemşirelik okuyanlar hemşire yardımcısı oluyor. Durum böyle adalet için konuşursam iş imkanı yine sıkıntı sadece devlet bu sıra alım yapıyor katiplik vs onun da ilerisi belli olmaz
@bsirem ağız ve diş sağlığı, ameliyathane hızmetleri, diyaliz, ortopedik protez ve ortez, elektronörofizyoloji, odyometri, optisyenlik gibi sağlık bölümleri iş durumu ne peki
4 yıllık berbat yerlere gidebildiğim için 2 yıllıktan başka çarem yok
Ağız ve diş sağlığı şu sıra iyi diye duydum fakat benim zamanımda anestezi meşhurdu şu an mezun oldu meşhur diye yazanlar işsiz hepsi o nedenle tam bir şey diyemiyorum 2 sene sonra ne olur belli değil odyometri içinde işsiz çevremdekiler
Yani iyi diye duyduğum ağız ve diş diğerleri hakkında pek bileğim yok
@bsirem neyse ya torpilde olucak mezun olayım giderim biryerlere bir sorum daha var mesela acıbadem veya medipol gibi ünilerde sağlık okursam hastanelerinde hemen işe girme şansım var mı
Hayır maalesef Acıbadem’i bilmiyorım ama medipolde odyometri okuyan arkadaşım işsiz sadece bölüm birincisine teklif etmişler
@bsirem devlet universitesinde bolüm birincisi olursak ozel hastanelerde işe alinirken avantaj saglar mi?
@peri778 @bsirem bunu bende merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirim
Bölüm birincisi olmak her alanda işinize yarar tabiki önceliğiniz Eminim olacak fakat anestezi radyoloji gibi bölümlerde alım olmadığı için alım olmadığı sürece işinize yaramaz hastanelerde şu an tekniker sayıları az hemşire sayısı fazla eğer sağlık istiyorsanız hemşirelik iyi olacaktır fakat hemşirelik diyorum 4 yıllık,2 yıllık mezunlar artık hemşire yardımcısı oluyor
@bsirem Teşekkür ediyorum peki sizce patoloji laboratuvar tekniklerinde iş bulma şansı iyi mi? bir çok güncel video izledim 2 yıllık sağlık bölümleriyle ilgili patoloji öneriliyor önü açık deniliyor
Pek bilgim Yok fakat artık laboratuvarlarda artık makinalar daha hakim yani insan ihtiyacı en fazla makinayı kullanacak kişidir yine de bu bölümü ben ilk defa duyduğum için bir şey diyemiyorum
@bsirem teşekkür ederim sağolun
şu an ki sistemi hiç bilmiyorum.
2 yıllık mı iyi 4 yıllık mı hocam
4 yillık okuyup işsiz kalmaktansa 2 yıllık daha iyi iş olanaklarına bak istediğin 4 yilliklarin
@Ayalll ben zaten iktisat mezunuyum ayrıca polisimde ekstra yine okumak istiyorum hocam
Bu baya yararlı olacak bir tanıdığım için