Mekatronik mühendisliği nasıl bir meslek? Tam olarak neler yapılır? İş bulmada zorlanır mıyım? Babam bu mesleği yapmamı istiyor puanımda yetiyor ama karar veremedim. Aranızda bu mesleği yapan var mı? Maaş nasıl?
Mekatronik, mekanik ve elektronik (İngilizce mechanics ve electronics) kelimelerinin uygun bir şekilde birleştirilmesinden oluşmuştur ve ilk kez 1969 yılında Japon Yasukawa Elektrik Şirketi'nden bir mühendis makine ve elektronik mühendisliği alanlarının birleşmesi anlamında "mekatronik" kelimesini kullanmıştır. Mekatronik kelimesi aynı zamanda Avrupa Kıtası'nda da yıllardır kullanılmaktadır. Her ne kadar Amerika ve İngiltere'de ayrı bir çalışma ve uygulama alanı olarak kabulü yavaş gerçekleşse de, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde açılmakta olan ders sayısındaki artış, mekatroniğin bütün dünyada ayrı bir disiplin olarak kabul edildiğinin bir göstergesidir. Mekatronik, makine, elektronik, yazılım ve kontrol mühendisliğine dayanan, çok kontrollü bir mühendislik dalıdır. Gelişen teknolojiye bağlı olarak birçok alan ve sektörle bağlantılı olan mekatronik hemen her evin içinde kullanılan elektronik cihazların üretiminde kullanılmaktadır.
Eski sevgilim bu işi yapıyordu... havayollarında çalışıyordu kendini o alanda geliştirmişti... sınavlara girip belgeler alıp yükseltiyordu kendini... maaşı iyi... ama kendinizi geliştirmenizle alakalı... geniş bir çalışma alanı olan bir mühendislik...
Bende okuyorum. Okunması gerçekten çok zahmetli ve zor bir bölüm hayatında hiç görmediğin kadar çok zorlanacaksin. Lakin zevkli ve hos bir bol kendini gelistirirsen aselsan gibi buyuk bir yere gelirsen paranin belini kirarsin Tanımı makina+elektrik elektronik yani robot teknolojisi veya teknoloji cilginligi diyebilirsin. Makro ve mikro makinalarin tumuyle ilgileniyorsun Arduino rasbery, plc , program olarak solidwork autove necked programlarini öğrenirsin bunlarda nimet var. Hersey senin elinde dostum cok calismak ve basarili olman lazim
Otomasyon kumanda kontrol gibi nice gelismişlligimiz var gelecegi cok parlak ama bugunku Türkiye'de pek olumlu gorulmuyor olsada is olanaği cok genis tavsiye ederim kendine güveniyorsan
Bir çok mesleği bir arada barındıran bir meslektir. Çalışma koşulları biraz gürültülü koşullar olabiliyor. Ama iş bulma konusunda zorlanmazsın iyi bir bölüm bence.
Eski sevgilim mekatronik mühendisiydi ve aselsana girmişti. Makine mühendisi ve elektrik elektronik mühendisi karışımı bişey ve onları beğenmezdi bişeyden anlamıyorlar diye.2 adamın yaptığını tek yapıyorum derdi
Baştan söyliyim güzel bir bölüm erkek dolu sınıfta tinerci çıkma ama şak bir yana güzel meslek yurt dışındada iyi iş yapar ama sürekli aktif öğrenci olman gerek
En İyi Cevaplar