Aranızda mimar olan var mı? Yada mimarlık hakkında fikri olan. Demin puanlarına baktım da 515 diyor, dudağım uçukladı ya. Nasıl kazanacağım ben :(
Cevabın nedir?
+1 yılöhöm öhöm kayıt olduydum baktım mimarlık yazıyor cevap vereyim dedim ... mimarlık okuyorum. Mimarlık çok ama çok güzel fakat bir o kadar da zor bir bölüm. Neden güzel bir bölüm dersen, yeni, yepyeni bir şey tasarlıyorsun ve bunu hayata geçiriyorsun. Tasarım yapıyorsun, insanların mutluluğu için çalışıyorsun. Nerdeyse her meslek dalıyla ilgili bir bölüm. Örneğin yapacağın bir okulu öğrenci de kullanacak öğretmen de müdür de temizlikçi de serviz şoförü de ... Sonuçta bunların yaptığı eylemleri bilmek lazım ona göre yapıyorsun. Ha bir de zor dedim. Neden zor, zamanın az, yapılan iş lise eğitimine benzemiyor. Arkadaşlar var tıpta okuyan, çok zor diyorlar ama gel bir de bana sor sen ... Neyse. Ama bana sorarsan bırakmayı falan da hiç düşünmüyorum. İş imkanı olarak bakarsak, her şey sana bağlı. Okulun verdiği etiketten çok senin kendini ne kadar geliştirdiğinde bitiyor olay. Sonuçta 2x2=4 değil tasarım işi. İyi bir şey tasarlarsan iş çok, para içinde yüzersin. Ama sevmeden istemeden girenler de mezun olunca bile iş bulamıyorlar. Ha lütfen bir de birisi mimarlık okuyorum deyince iç mi dış mı diye sormayın lütfen :D Yok dış mimarlık diye bir şey. Mimar dediğin hepsini yapıyor :D İç mimarlar anca dekorasyon yapıyor. İmza yetkileri bilem yok ...Uzun mu oldu ne :D
69 Yorumla- +1 yıl
Çizim önemli tabii ki. Fakat çizim amaç değil sadece bir araç. Önemli olan o tasarımı yapabilmek. Çizimi öğretiyorlar ve yetenekli olmak falan da gerekmiyor. Alıyorsun cetveli pergeli kalemi, çiziyorsun. Ressam almıyor sonuçta :) İnşaat mühendisliği de çizim yapıyor mimar da. Mimar daha çok çizim yapıyor desem yeridir :) Ama şimdi autocad programı var. İnşaat mühendisi yapısal detayları çiziyor mimar binayı çiziyor sonra birleştiriliyor :)
- +1 yıl
Çizim yapmak zor değil. Gerçekten zor değil. Öyle kurs falan gerekmiyor. Zaten çizim kursları sana mimari bir çizimi öğretmez. O çizimlerle mimari çizimleri karıştırma. Okulda teknik çizimi öğretiyorlar. Zor olan şey tasarım yapmak. Maket yapmak daha zor çizimden :D
- +1 yıl
- +1 yıl
Arkadaşım hayırdır ya iç mimarları küçümsüyorsun şu an Türkiye piyasasında Mimarlar bile İç Mimariye yöneliyor neden çünkü iyice revaçta olan bir alan şu an ki ek olarak biz iç mimarlak cephe tasarımıda yapabiliruz plan çözümlemesi de mimara bi imzalatmaya bakıyor uygun fiyatlarla oyüzden boş yapma kendi meslağininn en yakın dalını küçümsemene yazık insan mesleğinde milliyetçi olur biraz yazık.
+1 yılMimarlık istiyorum bende ve insanlar ne kadar zor olduğunu söyleselerde ben kararlıyım kalemimede güveniyorum
20 Yorumla
tavsiye etmiyorum tatlım.. tamam parası güzel ama tutturana..öğrenim süreci çok zorlayıcı .. yeteneğin varmı? yetenek derken hayal gücü düzeyinden ve uyanık kalma kabiliyetinden bahsediyorum.. 50 saat hiç uyumadan dayanır ve bir haftayı günde 3 saat uykuyla idare ederim diyorsan olabilir.
06 Yorumla- +1 yıl
çizim önemli değil..düşünmen ve düşündüklerini aktarman önemli.çalışma hayatında hemen işimi kurar paraya para demem diye düşünme ilk önce sürünme süreci..sonra sonra kendi işin.. zorlu bi süreç var önünde dilerim gönlüne göre olur :) olumsuz çok yanı olsa da zevkli bir meslek..arada pişman oluyorum ama olsun..
ankara yada istanbula baktın sanırım .. bak ben mühendislk okuyorum 1.sınıfım ama puanları 515 değil snn dedklrn tanınmış okullar git diyarbakıra yani dicle üniversitesine yada daha puanı az olan yere .. nereden mezun olduğun önemli ama önemli olan yeteneğin
06 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
8Cevap
bizde bugün bi arkadaş için baktık 480'ne var TM den
04 Yorumla- +1 yıl
Kimseye kabalık yapmak gibi bir amacım yok, yanlış anladın sanırım üzgünüm. İç mimarlık ve çevre tasarımı TM'dir doğru diyorsun. Ama mimarlık ve iç mimarlık MF-4'ten alır. Attığın linkt ede iç mimarlık ve çevre tasarımın TM-1'den aldığını söylüyor zaten. İç mimarlık güzel bir meslek ama ülkemizde işlemiyor yazık ki. Kolaya kaçıp çevre tasarımı okursan da park tasarlamaktan öteye gidemiyorsun.
Benim arkadaşım da mimarlık istiyor. İtü mimarlık 510 civarı falanmış. Umarım girersiniz:)
01 Yorumlaöğrenciyken seninle ilgilenip mezun olunca bakmayan tipler -_- sevmem
05 YorumlaSa arkdaşlar benim matematik cok kötü mimarlık cok istiyorum nasıl yapabilirim özelden okuya bilirmiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevmiyorum mimarlığı asık suratlılar hepsi.İyi bir mimara denk gelmedim
00 Yorumlaarkdasım beykent unıden mezun mımarlık.
16 YorumlaBende mimarlık bölümünü istiyorum. puanı üniversite ye göre değişiyor ki?
00 Yorumlamimar olucağına inşaat mühendisi olabilirsin yada iç mimar dekarasyon falan :) mimarlık o kadar abartılıcak bir meslek değil :)
07 Yorumla- +1 yıl
Bir kere daha dün seminerdeydim ve bizzat konuştum. Sadece kendini ifade edebileceğin kadar çizim yetiyormuş ki onuda pekala yaparım. İki kuzenimde inşaat mühendisi ve çizim gerektiğini biliyorum. Hatta mimarlık ve mühendisliği böyle karıştırıyorlar işte. Boş keseden atma lütfen.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSözel Bir Öğrenci Düz Lise Çıkışlı Lys'de Matematik Yapmasa Mimarlığı Kazabilir Mi?
00 Yorumla
+1 yıliç mimarlık yaz o zaman
01 Yorumlaben o puanı alıyorum da ne oluyor sanki...
05 Yorumlahangi üniversiteyi istiyorsun ki?
01 Yorumla
+1 yılKazanmak istediğine emin misin?
04 Yorumla- +1 yıl
o zaman çalışır kazanırsın. bu tamamen ne kadar istediğinle alakalı
- +1 yıl
ne kadar istediğinle ilgili.
Gizli Üye(36-45)+1 yılgüzel bir meslek dalı değil
11 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi