TUS sınavına girmesek olur mu
TUS'a girmeden doktorluk yapılırsa maaşa etkisi olur mu
TUS'a girmeden doktorluk yapılırsa maaşa etkisi olur mu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tus uzmanlık sınavı, tıp fakultesini 6 yıl okuyup bitiriyosun, sonra uzmanlık yapmak istersen tıpta uzmanlık sınavı anlamına gelen tusa giriyosun, eğer girmezsen yine doktorluk yapabilirsin acil servis, 112, aile hekimliği, özel hastanelerde servis doktoru vs de yapabilirsin, mecburi hizmet yaptıktan sonra diplomanı eline verirler istifa edip muayenehane bile açarsın ama kimse gelmez, maaş konusu değişiyor normalde uzmanlar pratisyenler 2-5 fazla alırlar ama isim yapmıs bir doktor olup özele gecersenız pratisyeni 2 ye 3 e 5 e 10 a katlyabilirsini ama bu düşük bir oran % 5-10 civarıdır
Tusa girmezsen pratisyen hekim olursun ve evet maaşı daha az olur TRde oranları tam bilmiyorum ama kısa bir araştırma ile pratisyen hekim - uzman hekim maaşları yazarak bulabilirsin
Tusa girmezsen pratisyen hekim olarak asm/tsm, aciller vs çalışıyorsun. Aslında maaşın düşük olmuyor. Tabiki uzman maaşından düşük ama yine alıyorsun. Herkes tusa girmek zorunda değil
Cevap
1Cevap
Hastalar öncelikle uzman doktora muayene olmak ister. Maaşın da elbette fark eder. Ülkedeki en zor sınav bu.
Zorunlu değil ama daha az para alırsın
Uzman olmamış olursun para da fark eder tabi

En İyi Cevaplar