Sayısalcıyım ve matematik mühendisliği okumak istiyorum. Sizce nasıl bir meslek? Her alanda çalışabilirim gibime geliyor. İş imkanları nasıl, kolaylıkla iş bulabilir miyim? Maaşı nasıldır? Çevremdekiler matematik mühendisliği mi olur diyorlar, onlara kendimi kanıtlamak istiyorum. Kolaylıkla hangi alanlarda iş bulabilirim? Aranızda bu işi yapan var mı?
Matematik mühendisliği nasıl bir meslek, iş imkanı nasıl?
Genellikle iş analisti, endüstriyel ekonomi, bankacılık politika belirleme, yazılım geliştirme ve strateji alanlarında çalışırlar. İşini iyi öğrenirsen işsiz kalmazsın. Öğrenmezsen, iş öğrenmeyen itü makina mühendisliği tonlarca işsiz tanıyorum. Tavsiyem güzel bir üniversite (itü odtü Ankara bilkent boğaziçi gazi hacettepe yıldız gibi, koç olursa ne ala) ve mutlaka erasmus... zaten erasmusa gidip bu işi yapanların yaşamını ve kazancını gördükten sonra geri dönmek istemezsin. :)
Ben bir Makine Mühendisiyim. Matematik Mühendisleri Endüstri Mühendisleriyle aşağı yukarı aynı işleri alabilirler. Bankacı, Stratejik Planlamaları ve Üretim Planlamaları Sorumlusu, İş Analisti ve Yazılımcı gibi kısımlarda çalışanları tanıyorum. Mesleğinizi bir ömür yaparken mutlu olup olmayacağınızı tartmalısınız. Ne kadar kazandığınızdan çok "Nasıl" kazandığınız inanın daha önemlidir. Başarılar.
Bir tanıdığım matematik mühendisi. Bankada çalışıyor. İyi para alıyor diyorlar. Proje yapıp onu şirketlere satıyorsun, böyle bişey de duydum bu bölümden mezun olanlar hakkında. Benim tanıdık çok zeki. Eğer kendine güveniyorsan seçebilirsin.
Sakın sakın abim bin pişman yok topoloji yok uzay aklın durur. O bilmediğin sembollerden adam roman yazıp soru soruyor sende cevaplamaya çalışıyorsun türkçe bir sembol bile yok.. adam daha topoloji dersini bitiremedi 2 sınıftayken açığa kayıt olup üniversiteyi açıktan bitirdi öyle mezun oldu evlendi 1 yaşında çocuğu var daha o dersi veremedi
Hedeflerini bozmak istemem yanlış anlama bu meslek hakkında pekte bilgim yok ama matematik ana bir derstir benim kardeşim senin düşüncene benzer olarak fizik mühendisliği istiyordu çok güzel bir meslek ama Türkiye'de pek tanınmıyor onun dışında fizikte matematik gibi mühendisliğin temelidir ve bizde tavsiye olarak bir mühendislik seç zaten onun içinde bol bol göreceksin dedik matematik ve fizik bir çok mühendisliğin temeli zaten ve daha fazla is imkanı var
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
O işi yapmıyorum. Ama diyeceğim şey içinden hangi mesleği yapmak geliyor ise onu yap. Sevdiğin alanda ilerler isen her zaman başarıli olursun. İnsanı basarali kılan mesleği değil mesleği nasıl icra ettiğidir
zaten anlamayan kişiler öyle meslek mi olur derler sen git eğer mutlu olurum diyorsan oku derslerini araştır vs. ama sana tavsiyem inşaat mühendisliği oku anlayana... iş imkanı çok 😂
En İyi Cevaplar