Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Günümüzde Türkiye'nin artan silah gücüyle beraber silah üretme ve başka ülkelere satma kapasitesi de gelişmiştir. Üstelik bunda 1975 yılında TSK bünyesinde kurulan Aselsan’ın çabası da yadsınamaz derecede yüksektir. Özellikle haberleşme ve elektronik harp konusunda çalışmaları ile Türk ordusunu dünyada gelişmiş ülkelerin orduları ile rekabet edecek hale getirmiş ve özellik savaş sanayinde iyi bir konuma ulaşılmasını sağlamıştır. Haliyle Türk gençleri de bu başarıyı heyecanla izlemekte ve hatta kendilerini Aselsan, Havelsan gibi şirketlerde hayal etmektedirler.
Tam burada ise bu şirketlerde çalışan Aselsan makine mühendisi maaşları, Aselsan elektrik elektronik mühendisliği maaşları ve Aselsan yazılım mühendisi maaşları merak edilmektedir.Aselsan Mühendis Maaşları Ne Kadardır?

Özellikle Aselsan'da ne kadar maaş alındığı bilgisi oldukça gizli olmakla beraber maaşlar başvuran kişinin yetkinliğine göre de oranlandığından tam bir maaş söylemek zordur ama Aselsan bünyesinde çalışan çeşitli kişilerin verdiği demeçlere bakıldığında yeni bir mühendisin 4500 TL ile 12.000 TL arası maaş ile işe başladığı görülür.
Aselsan Tekniker Maaşları ve Diğer Meslek Grupları Ne Kadar Maaş Alır?

- Teknikerler ise mühendislerden biraz daha altta minimum 3500 TL ile ile başlarlar ve bu da 10.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.
- Satış ekibinde yeni çalışmaya başlayanlar için yaklaşık 3.400 TL civarında başlangıç maaşı veriliyor.
- Satış müdürü maaşları ortalama 13.000 TL civarında maaş alıyor.
- Pazarlama maaşları ise 3.100TL ile 8.900 TL arasında tecrübeye göreymiş.
- Muhasebe ve finans maaşları 3.400 TL ile 10.000 TL arasında değişiyor. Stajyer maaşları ise 1.500 TL şu an da.
- Mağaza müdürü maaşı 8.400 TL.
- Mağaza müdür yardımcısı maaşı 4.200 TL.
- Çağrı merkezi maaşları ise 2.200 TL ile 8.000 TL arasında.
- Denetçi maaşlarının 2.350TL ile 9.900 TL arasında değişiyor.
Aselsan hakkında şunu söyleyebilirim, çalışanın hakkını veren bir firma kesinlikle. Kendini kanıtlayan ve başarı sağlayan mühendislere yüksek maaş vermekten asla çekinmezler.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİnternetten güncel maaş miktarını araştırdım, 4400TL den başlayıp 15400TL'ye kadar çıkabildiği yazıyor.
10 Yorumla
+1 yıl5000 den başlar , şu an arkadaşım 10 küsür alıyor , makine mühendisi odtü mezunu
22 Yorumla
Soran+1 yılkaç yıllık çalışan
- +1 yıl
Şu an sanırım 5-6 olması lazım

aselsan maaş Her Türk mühendisin hayalidir Aselsan'da çalışmak. Kariyer hedefi olanlar ve kendini kanıtlamak isteyenler için büyük bir fırsat yuvası. Aselsan ülkemizdeki mühendise değer veren ve hak ettiği maaşı veren sayılı kurumlarsan biri.
Aselsan maaş konusu hakkında da aydınlatayım seni.
ASELSAN Maaş
Aselsan maaşlarını gizli tutuyor ve internette Aselsan maaşları hakkında bilgi kirliliği olduğunu savunuyor. Tabii ben 2 sene önce Aselsan'da çalışan bir arkadaşımdan senin için maaş konusunu bir soruşturdum.
Satış maaşları yeni çalışanlar için 2017-2018 yılı için yaklaşık 3400TL civarıydı. Satış müdürü maaşları ise 13200TL seviyelerindeydi. Pazarlama maaşları 3100TL-8900TL, insan kaynakları maaşları 3150TL-9650TL değişiyormuş.
Finans maaşları ve muhasebe maaşları 3400TL-10800TL, tedarik zinciri maaşları ve ithalat ihracat maaşları 3200TL-9400TL aralığındaymış. Stajyer maaşları ise 1000TL imiş o zamanlar.
Mağaza müdürü maaşı 8400TL, mağaza müdür yardımcısı maaşı 4200 TL, mühendis maaşları 4400TL'den başlayıp 15400TL'ye kadar çıkıyormuş. Aselsan kendini kanıtlayan, başarılı mühendislerine yüksek maaş vermesiyle bilinir. Duymuşsundur muhtemelen.
Teknisyen maaşları ise 3200-12900 TL. Çağrı merkezi maaşları ise 2200 ile 8300 TL arasındaymış. Denetçi maaşlarının 2350TL ile 9900 TL aralığındaymış. Bu maaşlara geçtiğimiz senelere göre enflasyon oranı olan ortalama %10 artışı ekleyerek güncel maaşları hesaplayabilirsin diye düşünüyorum.
Kolay gelsin. :)40 Yorumla
+1 yılBaşlangıç 4 bin. Kuzenim orda çalışmıştı ordan biliyorum. Sonrasında da kendini geliştirmene bağlı. Uzun yıllar aselsanda hala 4-5 bine çalışan da var iki üç yıl sonra maaşını ikiye üçe katlayan da.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
14Cevap
Aselsan mühendis maaşları, Aselsan tekniker maaşları ne kadar?
Mühendisler 5-13 bin tl arasında alıyorken, teknikerler ise 4.250-10 bin tl arasında maaş almakta.00 Yorumlaburdakilerin hepsi yalan yok kuzenim felan yalan orda yalan buralar (roketsan. tai. tei. havelsan, vb) bunlar türkienin kaderini belirleyen alanlar bide buralarda kişiye göre pazarlık olur tr nin ençok maaş alan mühensileri burdadır kesin ve bu maaşları kimse bilmez çünki söylemek yasaktır
40 YorumlaUzman 40bin, kidemli uzman 55bin, lider 65bin civari alir. Tasarim uretimden biraz daha yuksektir. Ust yonetim (direktor ve ustu) 100bin ile 200bin arasi alir.
20 Yorumla
+1 yılben başka bir savunma sanayi şirketinde elektronik mühendisi olarak çalışıyorum. Orada çalışan üniversite arkadaşlarım 6 x 16 ve 8 x 16 arası ücret alıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılTecrubesiz almazlar tecrubeli de en dusuk 4ten baslar
10 Yorumla5000 benim kuzenim aselsanda dronela ilgileniyor elektrik ve elektronik mühendisi
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hayırdır bir kurban mi düşürdün tuzağına.
10 Yorumla
+1 yıl3500 iki ay da bir çift maaş
00 Yorumla
+1 yılhatırı sayılır bir maaş alacağı kesin
00 Yorumla
+1 yıl7,600 TL
080 Yorumla
Sorangerçek mi bu
- +1 yıl
Hiçbir mühendis bu maaşla başlamaz. 4bindir.
- +1 yıl
Evet neden şaşırdınız anlamadım.
- +1 yıl
@Cortexiphaπ 4000 lira alacak mühendis, tam anlamıyla bölümünü idrak edememiş ve nerede çalışması gerektiğini tam bilmiyordur sanırım.
Sizin devlet maaşları hakkında bilginiz yok sanırım, senelerim devlet için de geçti.
- +1 yıl
Ya bilmediğiniz konuda atıp tutmaya ne meraklısınız 😂 bana 7600le başlamış bir mühendis getir de dişimi kırayım. O kadar odtü mezunu tanıdık, kendi kuzenimiz aselsandaydı anca 4-5 yıl sonra alırsın bu maaşı.
Soran+1 yıldevlet maaşları çok daha düşük diye biliyorum yani kıdemli falan olduğunda anca 7600 alıyorsun
- +1 yıl
Aynen öyle. Millet kendini amerikada avrupa falan sanıyor. Aselsan roketsan vs mühendisleri en yüksek maaşı alır genelde bunun da başlangıcı 4bindir şaşmaz. Ha çok çok başarılısındır birsürü proje yapmışsındır okurken aselsan peşinde koşmuştur o zaman verir 7 bini. O bile zor adamların bütün mühendisleri üst seviye zaten.
- +1 yıl
@Cortexiphaπ siz benden çok iyi biliyorsunuz, ne deyim saygı duyarım.
Ben bildiğimi söyledim. Bahsetmiş olduğunuz camia da bir çok çalışan mühendis bürokrat ve amir arkadaşlarım, çevrem var.
Size burada ahkam kesmek için gırtlak patlatmak istemem. Okuyun ve zamanı geldiğin de oraya giriş yapmak için elinizden geleni yapıp girin maaşı aldığınız zaman bana haber verirsiniz. - +1 yıl
Yaşınız ve hizmet sektörünüz nedir bilmiyorum ama ben kendi yazdığımdan bildiklerim kadar eminim.
aselsan, Havelsan, Tusaş Tai sizin çarşıda ki bir sektör firmasına benzemez bunu bilin isterim. - +1 yıl
Benim mühendislikle alakam yok benim bölümüm başka ama iki tane odtü mezunu ve aselsanda çalışmış kuzenim var. Türkiyede hiçbir yeni mühendis 7600 almaz.
- +1 yıl
@Cortexiphaπ Burada bir kaç şeyi ifşa ederek başımı belaya sokmak istemem, senin de vardır bir bildiğin der geçerim. Yıllarımı harcamışım bu devlete, neyin ve kimin ne kadar maaş aldığını az çok bilirim.
- +1 yıl
Valla ben de çok iyi biliyorum. Mühendislerin 10 bin kazandığı bir ülkede değiliz durumu çok iyi biliyorum. Aselsan maaşları da devlet sırrı değil. Anca 4-5 yıl çalıştıktan sonra alırsın 8 bin.
- +1 yıl
@Cortexiphaπ tamamdır güzel arkadaşım, sen iyi biliyorsan sıkıntı yok.
Hele sen oku ve aselsan kıvamında bir yere işe başla sadece gelen maaşın 6000 tl olduğunu gör döneri ve ek sermayesi ile 7bin 8 bini bulunca beni anlarsın. - +1 yıl
Anlatamıyorum galiba benim mühendislikle alakam yok diyorum tıp okuyorum ben.
- +1 yıl
@Cortexiphaπ madem tıp okuyorsun, alanın da kim, hangi maaş ile işe başladığını da biliyorsundur.
Bir hemşire 3800 TL alıyor, yaptığı tek şey serum ve benzeri iğne tak sök yardımcı ol'a bukadar para veren bir devlet, aselsan gibi devlete ve dünyaya hizmet eden kuruluşun ne kadar verebileceğini iyi hesapla derim.
Aselsan şu an da bana 1 km kadar yakın bir yerde ve hala diyorum ki orada çalışanlar dan ve bürokratlardan iletişim halindeyim sen neyi kabul etmiyorsun anlamadım. - +1 yıl
Sen hemşirenim görevini cidden öyle mi sanıyorsun 😂 harbiden güldüm. Üstelik ülkede sağlık alanındakilerin daha çok maaş aldığını bilmen lazım. Ben aselsanda çalışan 10 yıllık mühendis 4 bin alır demiyorum zaten ama başlangıç maaşı 4 bin. İki kuzenim de çalıştı ikisi de 4 binle başladı aç interneti oku kaçla başlamışlar gör. Bürokratın aldığı maaştan bahsetmiyoruz.
- +1 yıl
@Cortexiphaπ ben de diyorum ki senin de bir bildiğin var benim de. Bırakalım zaman bunu bize göstersin.
Ben diyorum ki hem mühendis hem de bürokratların maaş uyumu arasında bir iki bin oynuyor.
Sen de kuzenlerinin 3 ile 4 bin arası aldığını iddia ediyorsun, doğrudur alabilirler diyorum bende.
Şimdi sana gel Ankara ya oturup onlarla seni görüştürüp maaşını söylemesini hatta o ay yatanı göstermesini o kadar çok istiyorum ki ama sen yine de kuzenlerinin maaşların da sabit kalmaya devam edeceğinin korkusun da olduğum için sözlerime burada son vermek istiyorum.
Yok, anlamıyorsun beni hala.
Ben işin içindeyim yıllardır dememe rağmen tecrübeye ve iradeye karşı duruşun hiç değişmedi.
bir kuzen dalgası aldı başını yürüdü gitti - +1 yıl
O maaşları alanlar işe bir ay önce mi başladı?
- +1 yıl
@Cortexiphaπ 2017 ağustos.
- +1 yıl
Soruda yeni başlanılan diyor farkındasın dimi?
- +1 yıl
@Cortexiphaπ 2017 sence daha senesini dahi doldurmamış oluyor sende bunun farkında mısın?
- +1 yıl
Böyle işlerde 3 ay bile farkeder kendini göstermek için ama senin daha iyi bilmen lazım dimi :)))) aselsanda 5 yıl çalışıp hala başlangıç maaşını alan da var haberin olsun.
- +1 yıl
@Cortexiphaπ onlar senin kuzenlerin oluyor yaniii :))
Boş versene, eğer aselsan havelsan tai roketsan mke girip kendi gelişimini maaşına göre isabetliyorsa diyecek bir sözüm yok, lakin oraya girip de 5 yıl boyunca aynı maaş gibi sadece temmuz ve ocak arttırımları ile hayatına yön veriyorsa gitsin özel de kullansın bu yeteneklerini belki o zaman ilk aydan 7 ile 8 bini görür. - +1 yıl
Benim iki kuzenim de şu an googledalar az atıp tut 😂 türkiye mühendislere 7-8 bin maaş yağdıran bir ülke değil herkes de bunu çok iyi biliyor merak etme.
- +1 yıl
@Cortexiphaπ Vallahi sen inat ve iddialar için yaratılmışsın.
Benim merak ettiğim bir durum yok ki, arkadaşın biri sordu bende üzerime düşeni yaptım.
Sen de bana izafen böyle bir şeyin olmasının neredeyse mümkün değil dedin.
Kuzenlerin için sevindim, umarım orada gelişimleri tamamlarlar ve vatan için çalışmaya devam ederler. - +1 yıl
@Cortexiphaπ sana roketsanda 3 sene çalışmış şimdi de üniversiteye geçmiş biri olarak söyleyeyim. 4000 2014 2013 civarının giriş maasiydi. Bu ülkede enflasyon var. şu an 4000 dediğin para 800 dolar zor ediyor. Bu paralara yurtdışina çok rahat gidebilecek adamı tutamazsın. İçeride odtunun en kaliteye öğrencileri olan arkadaşlarım var. 1. 2. Vesaire. ilk giriş son temmuz zammıyla beraber roketsanda 7000 civarı ASELSAN 7500 civarı FNSS 8000. Bir çoğu kişi de bu maaşları bile beğenmeyip kendini kanitlayip kendi işini kuruyor dışarıdan iş yaparak 20000 civarında geziyor. Ama bunlar odtunun top 50 kişisi.
- +1 yıl
@Cortexiphaπ bu adamlar hayvan gibi kasıyor isteseler çok rahat tıpta okurlardi. Ustune doktora yüksek lisans yapiyorlar. Çalıştıkları konulari zerre anlamazsın. Ağır matematik fizik termodinamik sürekli ortamlar mekaniği gibi bilim dalları içeriyor. Tıbbın ezberine senin lisede gördüğün basit fiziğe De benzemez. Hepsinin ise girmek için yaptıkları İngilizce teknik sunumlar var 1 saatlik.
Milyon dolarlık projeleri yurutuyorlar. Kıçı kırık devlet Hastanesi'nde köylü hastaların orasını burasını muayene etmeye benzemez. Bahsettigim elektronik makine bolumleri. şu an 7000-8000 maaşları beğenmeyip yurtdışına giden bir dolu adam var savunma sanayinde. 4000 kimin maasidir sana soyleyeyim. Hemşire maasidir, basit memur maasidir. Teknolojiyle uğraşan adama 800 dolar verir birde it gibi calistirirsan (devlet şartları gibi rahat yerler değil) anında yurtdışına kaçar 8000 dolar maaşını alır. - +1 yıl
Ahahhahahahha kıskanç ya doktorluğu bu sanıyor 😂 ameliyatı başına 200-300 bin alan doktorlarla tanıştırayım seni gel toplasan 1 saat sürmeyen ameliyatlar 😂 İstediğin kadar öt kıskandığın o kadar ortada ki 😂😂😂😂
- +1 yıl
29 yaşına gelmiş anca almanyaya gidebilecek 😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Koç tıpta okuyorum canım daha okulun başında yurtdışında birsürü hastanede adı duyulmuş doktorların yanında staj yaptım inanmıyorsan buyur gel tanışalım 😂
- +1 yıl
Ayrıca nedense doktorlar hiç laf atmıyor size siz kıskançlıktan kudurduğunuz için akşama kadar böyle savunma peşindesiniz. Tamam en büyük sensin en çok maaşı sen alıyosun tamam üzülme 😂
- +1 yıl
Belli belli sus dediğim halde susamıyorsun psikoloji dersi alıyorum ya ordan anlıyorum 😂
- +1 yıl
Evet geçiyor canım 😂 bir senin okulun öyle değilmiş bak ne kadar şaşırtıcı dimi 😂 sus diyorum anlayabiliyor musun ben gelince ger görüşelim diyorum sanalda benle yarışma diyorum anlayabiliyor musun gerçekten SUS kelimesinin anlamını biliyor musun
- +1 yıl
Onu gerçekten demeyecektin işte neyse
- +1 yıl
Engelliyorum hadi kendi kendine konuş
- +1 yıl
Kendi kendine konuşuyor ben takmayınca terbiye ettiğini sanıyor yazık lan üzüldüm senin haline
- +1 yıl
Zaten engellisin ama bildirim geliyor
- +1 yıl
Aynen canım egoluyum hadi sus
- +1 yıl
Aynen canım aynen
- +1 yıl
Ay kıyamam ya hala susmuyor
- +1 yıl
Terbiyelenmedim kudurmaya devam 😂
- +1 yıl
Ulan inan var ya gülerek okuyorum 😂 şu haline harbiden üzüldüm ama
- +1 yıl
Nolur bulsana
- +1 yıl
Tamam tamam ben de polise giderim uğraşmana gerek kalmaz hadi
- +1 yıl
Tamam canım tamam
- +1 yıl
Tabiii
- +1 yıl
Ama üzgünüm ki sanala gerçek bilgilerimi dökecek kadar salak değilim be minnoş
- +1 yıl
@Cortexiphaπ 1- Konu 2017 de açılmış bu sene inanılmaz bir enflasyon oldugunu ve bunun maaşlara yansıtıldığının farkındasındır umarım.
2- Bu kurumlarda 16 maaş alınır. 16*5500/12*enlflasyon oranı = 8000 küsür.
3- 16 maaşdan bağımsız olarak her sene 2 prim.
4- Düzenli olarak şirket büyükdükçe bütün maaşlara düzeltme zammı. Çünkü enflasyon verileri gerçek değil ce devlet tarafından açıklanıyor. Bu da onu kapsıyor.
5- En fazla elektronikçi ve makinacılara maaş verilir. 4.5 deiğin maaş endüstri ürünleri tasarımı gibi alanlar.
6- Genellikle ilk dört yıl kıdem almazsın kıdem almadan maaşın 3'e katlanmaz.
Bunları anlamyacak kadar salaksan tıbbı nasıl kazandın?
Not: 100 civarı odtü mezunu arkadaşı olan 3 yıllık mühendis. 1 senelik aday mühendis. - +1 yıl
Gerçekten bu mühendislerin kafa yapısını anlamaya çalışıyorum ama olmuyor ulan sen git bahsettiğin o projelerde çalış ama gel kendini sanalda kanıtlamaya çalış tehditler savur sizin derslerinizden biri de tıpçılara laf yetiştirme sanatı mı?
- +1 yıl
Off.
Soran+1 yılneler olmuş burda ya
- +1 yıl
Düğün var düğün 😄 sayende
Soran+1 yılhayırlı olsun cümlemize
- +1 yıl
Sağ ol sen de araştırıp bir karara vardın mi maaş konusunda
Soran+1 yılbazıları 4k bazıları 5k diyor başlangıç maaşı için ama 7600 demedi kimse emin olamadım
- +1 yıl
Artık sağlık olsun nerelerdesin görünmüyorsun
Soran+1 yıltatile çıkmıştım pek girmedim
- +1 yıl
Hos geldin özelden mesaj atar misin
Soran+1 yılxper 1 mesaj atamam
- +1 yıl
Takip at dilersen yazayım
- +1 yıl
Takip edersen ben sana daha hızlı ulaşabilirim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanki ordamı çalılcan
08 Yorumla
Soran+1 yılneden olmasın? herkesi kendin gibi kapasitesiz mi sanıyorsun
Cevap sahibi+1 yılBence bece re miyo sun
Soran+1 yılp ek i
Cevap sahibi+1 yılİnternetten bakıcana burdan soruyon kaldırım mühendisine maş yoook
Soran+1 yılkeşke yazmayı da öğrenseydin
Cevap sahibi+1 yılYa bu telefon çok ısındığı için klavye bazen böyle harfleri ayrık ayrık yazabiliyor hem ben ilk okulu bitir dikten sonra okuma dım cahill lik ama kendi işimi kurdum okuuyan benim altım da çalışıcak naber
Soran+1 yıliyilik senden naber
Cevap sahibi+1 yılVaay laf cambazı yız aynı zamanda kaptım seni
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. 3000 TL civarı
00 Yorumla
+1 yılSigara paran çıkar
00 Yorumla
+1 yılHey Allahım ya
00 Yorumla
+1 yıl20bin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz