arkadaşlar iklimlendirme lise son sene ögrencisiiym geçiş hakkım var şanslıyım bu konuda İstanbul'da okumak vs için.benim sorum ygsye gircem kazanamassam geçiş hakkımı kullanmayı düşünüorm 2 senelikde olsa sizce iklimlendirme ve sogutma mesleği iyimi yani gelecekteki durumu nedir? bu 1.sorumdu 2.sorumda lise stajı bildiğin amelelik dış ünite kaldır falan falan yetkili serviste çalışmak zor hakketten eğer 2 sene okusak bu bölümü üniversitede yine aynı işimi yapcaz yani ameleliğini çekcekmiyiz? soruları ayrı ayrı cevaplarsanız sevinirim teşekkürler :)
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılautocad öğren revit map öğren tesisatı iyice öğren ofis ortamında tekniker olarak çalışırsın işsiz kalmazsın ama trilyonerde olmazsın
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcihazları araştır girişken ol kafanda çalışıyorsa satış uzmanı da olabilrisin teklif departmanlarında da çalışırsın sektör çok canlı eleman ihtiyacı var ölmüyor anasını satayım (sektör :D
- +1 yıl
autocad öğreniorm şuan derslerini alıorm çizim yapabiliyorum :) rahat iş oratmı her zaman iyidir ofis ortamı güzeldir mesela bu meslegin gelecekteki durumu yani bir iklimlendirme teknikerinin aylık kazancı ne kadar olur sizce ortalama minimum ve maksimum değerleri ? tahminen ?
Cevap sahibi+1 yılboktan bir taşeronda başlarsın işi öğrenirsin orda maaşı saymıyorum 1 sene sonra tr de en fazla 3000-4000 TL alırsın tekniker olarak 3-5 senede senin kafana çalışmana bağlı .Yurtdışında şantiyelerde 2500 USD 3500 USD alırsın tekniker olarak.
Cevap sahibi+1 yılistiyosan evde otur ordan göndersinler paraları :DD
Cevap sahibi+1 yılilerde bir de "mühendis ne yapıyoki abi" lafını da mutlaka et seni diğer teknikerler aralarına almaz lar :DDD
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 303 cevap paylaştı.
+1 yılmalesef bizim ülkemizde 2 yıllık okuyanla lise okuyan arasında fark yok.. o yüzden çok ümitli olma.. imkanın varsa fakülte oku..
12 Yorumla- +1 yıl
anlıyorum.. açık konuşalım.. sende üni okuyacak potansiyel olsa zaten meslek lisesine gitmezdin.. maksadım ümidini kırmak moralini bozmak değil.. amacım elimdeki bilgilere göre gerçekçi konuşmak.. (belkide öss 1. si olursun kimse bilemez).. meslekle ilgili 2 yıllık okusanda okumasanda o amelelikten kurtulamassın.. ama eğer babanın parası varsa ilerde işi öğrenince kendi dükkanını açar kendini kurtarırsın.. iş bu..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
bana özelden ulaş
11 Yorumla- 1 yıl
Kardeş bu iklimlendirme soğutma teknolojisi hakkında bir bilgin var mı
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı