+1 yıldeniz astsubayı olursan 14 yıl gemi görevin var.gemide görev yapmak gerçekten çok zor.psikolojik olarak yıpranıyorlar astsubayı da subayı da.ben gemide askerlik yaptım 14 ayım geçti.astsubayların çoğu kendi durumlarından şikayetci.görev yapacağın gemilere görede değişir harp filo yani fırkateynlerde görev yaparsan 12 ayın belki 2 yada 3 ayı limanda olursun.uzun süreli seyirler oluyor.ben askerliğimi yaparken bile zorlandım 7 ay somali seyirine gittim.düzenli bir hayatın olmuyor. ama gerçekten severek yaparsan bunlar seni zorlamaz
10 Yorumla
+1 yılAstsubaylıktan subay olmak oldukça zordur ve harp okulu çıkışlı subaylar astsubaylıktan gelenlere hoş bakmazlar. Harp okulunu tercih et bence:
01 Yorumla
Bence direk subaylık için çalış, çünkü astsubay' lıktan subaylığa geçenlere diğerlerine verdikleri ciddiyeti vermiyorlar..Deniz astsubayı olmakta çok zordur, çok uzun seyirlerin olucak, gemide geçiriceksin hayatının çoğu vaktini, belli bir döneme kadar, bu uzman olduğun bölümlede ilgili ayrıca..İçimde denizci olmak var diyorsan severek yaparım diyorsan güzel, ama yok illa subaylık olsun diyorsan farklı bir kuvvet tercih et derim..
06 Yorumla- +1 yıl
şimdi ben ast subaylıktan çıkıp albay olduğumda diyelim bana ciddiyeti vermicek adamlar general olur general kimseyi ciddiye almaz zaten adam general :) öyle bişey olamazda tabiki ast subaydan teğmen oldummu bi önce yadırgarlar hep ama 2 yıl ve 4 yıl katlanma sorunu var 2 yıl az katlanıp kalan 2 yıl maaş almak varken niye 4 yıl katlanıyım :s denizcilerin seyir yapma zorunlulukları emekli olmak için yani seni zorla götürmüyorlar ama emekli olmak için gitmek zorundasın :) ama kuvvet olarak deniz..
- +1 yıl
Bu işleri yakınen biliyorum bu yüzden yorum yaptım..Astsubay'lıkta çıkıp Albay olman neredeyse deveye hendek atlatmak kadar zor bir kere, sicilin süper ve ayrıyetten girdiğin sınavlardan çok çok iyi dereceler alman gerekiyor.Dışarıdan bakmakla içinde olmak çok ayrı şeyler..Seyirlere çıkma zorunluluğun var ayrıca, keyfi bir uygulama değil bu..Ha bu seyirlerde oldukça güzel paralar alıyorsun orası ayrı, birikim için çok iyi fırsat..Hayırlısı olsun hakkında..
- +1 yıl
şimdi dışardan yorum yapmıyorum ben ailemde 8 ast subay 3 subay var:) yeterince içindeyim diye düşünüyorum :) tabiki ast subaydan albay olmak çok zor ama imkansız değil :s görevlerinede gitme zorunluluğun 5 yılda bir falan yani her yıl çıkma zorunluluğun yok ve gidince çok iyi paralar alıyorsun gün başına ekstra 36 ile 96 dolar arasında değişiyo
- +1 yıl
seyirlere mazeret belirterek katılamayabilirsin fakat.14 yıl gemi görevini sana bir şekilde yaptırırlar.herhangi bir psikolojik sebepten veya sağlık sorunun yok ise kara tayini almadığın sürece 14 yıl gemi görevini yapmak zorundasın.gemide görev yapmak stresli bir iş hele harp filoda dahada stresli..
- +1 yıl
biri 22 yasında teğmen olacak 3 senede bir yıldız alacak sen 20 yaşında astsubay olucan hemen çıktımı direk sınava giremicen taş çatlasa 22 yaşında olursn o adamla aranızda 3 yıl ve bir yıldız olacak kimse sallamaz dienlere bakma sen subaylığa geçtimi eşşek gibi sallıcak sallamadımı emre itaatsizlikten meslekten icra edilmeye kadar yolu var ama sen bence 4yıla gir ona dayanamıom diosan 2 yıla dayanamazsın astsubaylık subaylıktan daha zordur burda mesleki eğitim alıosun dierinde daha farklı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu yazılanlar işin içinde olan biri olarak o kadar basit ve komik geliyor ki gerçekten yaşamayan bilemez bu durumu. Gemide fırkateyn daha fazla tabiki yaşam çok zordur 40 senelik Demir yığını branşın çok yoğun 360 gün en az 270 280 gün seyir evden aileden uzak gemide seyirde 7-24 uyanık kalma ihtimalin iş hiç bitmez seyirden gelirsin cuma cumrtesi pazar içeri ve nöbetin olur gece dahil. Saçma ek görevleri hesaba katmıyorum. Sorumlu olduğun çok fazla cihaz var. Aile hayatı yok. Tavsiyem başka bir imkanı olan değerlendirsin.
00 Yorumlaileride astsubaydan subaylığıa geçi en fazla albay olursun ondan sonrası yok bunuda söylediler mi? mantıkı olan subaydır olaiblirsen..ama astsubaya da hayır demem..
05 Yorumla- +1 yıl
subay olarak başlasan bile kurmay olmadıysan yine albaylığa kadar yükselebiliyorsun.amiral olmak için kurmay olmak gerekli
- +1 yıl
evet subay olduktan sonra kurmaylık sınavları oluyo.
Omuzdan rutbeli subay ol olucaksan
01 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar