MEB müsteşarı Yusuf Tekin 3 ay olan yaz tatilini 1 ay'a düşürebiliriz dedi gerekçesi ise, bu oluşan boşlukta öğrenciler kötü alışkanlıklara yöneliyormuş.
MEB müsteşarı Yusuf Tekin "3 aylık yaz tatilini 1 aya düşürebiliriz" dedi siz ne düşünüyorsunuz?
Öğrencilerin tatili 3 ay kalabilir ya da 2 aya düşebilir, onlar henüz çocuklar, çocukluklarını yaşamaları için yaz tatili güzel bir fırsat.
Ama öğretmenlerin tatili 1 aya düşsün bence de öğrencilerin tatilde olduğu sürelerde öğretmenler de kendi kişisel eğitim ve gelişimleri için eğitim alabilirler. Yeterlilikleri ve bilgilerini her sene kontrol edilebilir. Çünkü onlar öğreten insanlar ve öğretirken her şeyin en iyisini ve en yenisini bilmek zorundalar, geleceğimiz için. Kimi insanlar kendilerini geliştirmez; mezun oldukları, atandıkları gibi kalırlar, bunun önüne geçilmiş olur.
Benim şahsi fikrim bu yönde. Tahminimce hiç bir öğretmen ya da insan tatil süresinin düşürülmesini istemez ama :D O yüzden bu yazıyı okuyan eğitimciler köpürebilir :)
Katiliyorum. Kötü aliskanliktan cok okul ve ögrendiklerini unutur Insan. Iki ay diyelim tam olsun, ama 3 gercekten fazla. Ki düsünün bunlarin arasinda tatile cikamayan, gezemeyen durumu iyi olmayanlarda var. 3 ay evde kalip depresyona bile gider bu durum
3 ay fazla falan değil, bizim beynimiz s*kiliyor, sizin değil. Müfredat berbat hâlde zaten. Sizin paranız yok diye imkanı olanı da engellemeye kalkıyorsunuz ama yemezler, senin gibileri ezeriz o olur. 🤭🤭
En İyi Cevaplar