Meraba arkadaşlar bu sorum özellikle hukukçulara ama mezun hukukçulara öncelikle avukatlıkta iyi para var mı ben ilerde kendi yerimi açmak istiyorum. Ama açamayadabilirim. sizce kendi büromu açarsam daha mı iyi kazanırım aylık ne kadar bir para alabilirim. Bide bana başka bir avukatın yanında çalışırsan harcanırsın diyorlar doğrumu? Son sorum hukuk bölümü önü kapanıyor mu yoksa hiçbir zaman ülkenin hukukçuya ihtiyacı bitmez mi?
Cevabın nedir?
Kendi büronu açmak ekstra masraf ister, kira faturalar yardımcı personel. Mesleğe yeni başlamış biri cmk dışında çok fazla geliri olmaz, ayrıca davaların hemen sonuçlanmadığını da hesaba katarsak pek fazla bir kazancın olacağını söyleyemeyiz. Başlangıç olarak birinin yanında maaşlı çalışıp kendi davalarını da alabilirsen ve senden tecrübeli olanların davalarından pay alırsan daha iyi yol alırsın
17 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın işte benimde bu kafamı karıştırıyor. Masrafı çok büronun
Soran+1 yılAynen bu bana çok daha mantıklı geliyor.
Soran+1 yılSağol değerli yorumların için
+1 yılHukuk okuyan birisi değilim fakat etrafımda hukuk bürosu olan bir abim var. Para kazanma hususu ne kadar mükellefe sahip olduğun ile alakalı Bu doğrudan kısa vadede kazancını etkileyecektir. İyi bir avukat olmakta Dolaylı yoldan uzun vadede kazandıracaktır.
15 Yorumla
Soran+1 yılAvukatlığın yüzde doksanbeşi kayıt üzeri diye düşünüyorum. Ağzın iyi laf yapması çok mu önemli sonuçta suçlu suçluysa suçludur ne kadar savunmam da nereye kadar götürebilirim ki?
- +1 yıl
Tamamen yanlış ! Avukatlık cevabı A olan bir durumu doğru hazırlanıp B diye yutturmaktır.
Soran+1 yılİşte ben suçlu bir insanı savunmak istemiyorum. Gerçekten adalet istiyorsak suçlu insanlar cezasını çekmeli. Düşünsenize bu ülkede tecavüzcü bir adamın bile avukatlığını yapan avukatlar var yanlış bence
- +1 yıl
Suçluyu savunmak istemiyorum ne demek? Herkesin kendini savunma hakkı vardır buna suçluda dahil.
Soran+1 yılBu benim görüşüm herkes kendini savunabilmeli tabi ama ne bilim suçunu itiraf eden insanlar var bence bunların avukatlığı yapılmamalı aslında bu tamamen benim kararım yoksa herkes kendini savunabilmeli tabi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
8Cevap
+1 yılAvukatlıkda çok para var ama bu senin nasıl avukat olduğuna bağlı olacak sen adamı ipten alan bir avukat olursan bir dava için en az 10 bin alırsın bütün davaları kazanan avukat olursan dava başına 10-20 bin alırsın ama sıradan bir avukatsan çok fazla kimse seni avukat olarak tutmaz alacağın para 1000 2000 tl olur. bu senin nasıl bir avukat olmana bakar iyi bir avukat olursan cok müvekkilin olur çok para kazanırsın ofis açma konusuna gelince önce bir avukatın yanında çalış iyice öğren işi sonra paran olunca ayrılır kendi ofisini acarsin
10 Yorumla
+1 yılilk başta piyasayı öğrenmek çevre edinmek adına yaşadığın yerdeki önemli avukatların yanında çalışma fırsatı bulabilirsen iyi olur.. Temel olarak bir avukat ya da hukuk bürosunda çalışmaya başlamak en iyisi ben öyle yapıyorum çünkü.
19 Yorumla
Soran+1 yılPeki erkeğe maaşı sorulmaz derler ama ayıp olmazsa avukatın yanında ne kadar alıyorsun peki onu sorabilir miyim?
- +1 yıl
3000 ile basladim daaha yeni zaten icra bolumu bende oldugu gibi icrayi sevdigim icin bu tarafta uzmanlasmak istiyorum ilerledikce de articak. Yasadigim yere gore cok rahat yetiyor bu ücret
Soran+1 yılBoşanma nasıl peki;) yani boşanma davaları iyi gelir getiriyor mu. Bu arada hangi üniden mezunusun ve yabancı dil var mu bence 3000 gayet iyi yeni bir avukat içi
- +1 yıl
İng pek yok yabanci muvekkillerle ilgilenen avukat var zaten ofiste is bolumu oldugu icin cokta isime gelmiyor gelistirmek 😀 anlasmali bosanma gelirse bazen aliyorum cekismeliler beni yoruyor icra daha guzel 😀 akdenizden mezun :)
Soran+1 yılİcra rahat oluyor zaten diye duydum. Peki Ankara ünide bir hukuk mezunu rahatça iş bulabilir mi yoksa bu tamamen bize mi kendimizi geliştirmemize mi bağlı yani demek istediğim iş verenler üniye dikkat ediyor mu?
- +1 yıl
Uniye bakmaz yaptigin ise bakar istersen ozel mezun ol ogrenmeye ac ve istekli caliskan disiplinli olursan hertrlu gelisir iyi yerlere gelirsin ben disiplinli oldugum icin staj doneminden beri gordukleri icin bu maasla basladim
Soran+1 yılBenim daha ilk sene ünide ama acayip seviyorum hukuk okumak en büyük hayalimdi zaten disiplinli çalışacağım ben de inşallah istek çok önemli bu işte çünkü
- +1 yıl
Evet kesinlikle :) neyse ben yatim iyi geceler soracagin seyler olursa mesaj atarsın kolay gelsin
Soran+1 yılSağol yok soracağım bir şey kalmadı iyi geceler ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen avukatim cevreden gelenler olmasa para yok ilk 5 sene. Ben biraz sansliyim babamdan dolayi cok is geliyor. Soyle diyim 1 senede evimi arabami aldim.
17 Yorumla
Soran+1 yılAslında benim babamında çevresi çok geniş ve hatrı sayılır kişiler bu tür şeyler gerçekten önemli demekki
Soran+1 yılKendi bürosunu açmayan avukatlar sömürülüyor diyen var. Çevrende tanıdığın bu tarz avukatlar var mı. Başka bir avukatın yanında çalışmak insanı cok yorarmı
Cevap sahibi+1 yılbuyuksehirde oyle. Kucuk sehirdeyse zaten buro aciyor. Buyuksehirde dava almak cevren yoksa zor gercekten. Ya kendini cok iyi gelistirceksin ya da birinin yaninda tecrube kazanip buronu acicaksin.
Soran+1 yılAnkarada çalışan avukatların gelirleri iyi mi sence yani bir bilgin var mı
Cevap sahibi+1 yılAnkara hukuk mezunu benim staj yaptigim avukat. Bana demisti ki , ben mezun olur olmaz memleketime gittim , ankarada kalan arkadaslarim surunuyordu , 1-2 senede evimi arabami aldim para biriktirdim. Şu an ben 30-40 bin kazandigim davaya iyi dava diyorum. Onlar 300-400 kazandigi davaya iyi diyor.
Buyuksehirde is gelmesi zor ilk yillarda ama zaman gectikce firsatlar artar
Soran+1 yıl300 400 liralık davalarda mı varmış şaşırdım valla;)
Cevap sahibi+1 yıl300-400 bin lira
Hukukçuya ihtiyaç bitmez. Tabi ki kendi ofisini açmalısın diyenler doğru demiş kazancın ilk zamanlar düşük olacaktır ama davalar takipler derken zamanla artar gelirin korkma
10 Yorumla
+1 yılGider ortaklığı yapabilirsin. Aynı ofiste giderleri paylaştığın birisi olabilir.
10 Yorumla
+1 yılÖnce bir avukatın yanında çalışıp çevre edinmek, rüştünü ispat etmek daha mantıklı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüro açmak
Kendi işin gibisi olmaz19 Yorumla
Soran+1 yılTabi orası oyle kendi büronuz mu var yani avukat mısınız?
Cevap sahibi+1 yılYok milletin işinde çok sürtdüm
Abimin şirketindede çalıştım
Kendi işim gibiydi ama gene yürümüyor
En son devlete kapak attım
Hepsi aynı bkun laciverti
Sadece parası sağlam gününde tık
Ama genede
İmkanım olsaydı
Memurluğu bırakır
Sanayide dükkan açar
Motor tamiri yapardım
Okadar yani
Kendi işimin patronunolurdm kimsenin ağız kokusunu çekmezdim
Deneyiminiz varsa kendi büronuzu açın
Yoksa
bir okuyup öğrenmekle
Olmaz
Prosedür nasıl yürüyor
Nasıl müşteri yakalamaya
Kaçırmamaya gibi
Şeyleride kapmak için
Önce avukat yanında başlamak iyisidir
Ama onlarda da tecrübeniz varsa
Kendi büronuzu açmanız daha iyidir
Bu arada
İkitane sabıkam var
Yaralama ve kesici delici alet bulundurma
5-6 madde felan eklemişler
Hapis yok
Para cezası ödedim
2 yıl oldu
5 yıl sonra sildiriliyormuş
Öylemi
Soran+1 yılBen şu an birinci sınıfım ne desem yanlış olur
Soran+1 yılDoğru bende ilerde büro düşünüyorum. Zaten bu arada ne memurunun avukat değilsin dimi anlamdım da tam
Soran+1 yılMemurlukta düşünmeli mi sizce yani avukat için hiçbiri olmazsa memurluk düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcınız ola
Hayatınızda başarılar dilerim
Bence
Bayan avukatlar daha çok tercih edilmeli
Daha anlayışlı oluyorlar daha ahlaklı oluyorlar
Bazı erkek avukatlar gibi para yemeye kalkmıyorlar
Oyüzden bayan avukatlar öncelikli olmalı diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılRütbeli askeri personelim.
Herzaman ikinci üçüncü yol düşünceniz olsun tabi
Biri olmadımı
Hüsrana uğramazsınız
Diğeri de gölümde vardı dersiniz ona yönelirsiniz
Memurlukda
Çalışma arkadaşlarıda iyi olursa anlayışlı insanlarla çalışırsanız iyi olur
Düşünsenize bizi çalışmak yormuyor
İnsanlar yoruyor
Bilgisayar kontrollü makinalarda da program yazıyordum özel şirketde
Ama şimdiye kadar çalıştığım kafamın rahat ettiği en iyi iş oydu
İnsanı insanlar yoruyor bence işdeğil.
Allah gönlünüze göre nasip eylesin
Hakkınızdakinide gönlünüze razı eylesin
Soran+1 yılSağolun yorumlarınız gerçekten çok içten Allah herkesin yardımcısı olsun. Haklısınız bazı insanlar gerçekten çok yorucu
Cevap sahibi+1 yılSizlerde Sağolun/ Amin
büro açmak
14 Yorumla
Soran+1 yılAvukat mısınız
Soran+1 yılDezavantajları var mı peki elektriğiydi doğalgazıydı falan
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği