Arkadaşlar evet hangi bölüm daha iyi.Hem atama hemde çalışma koşulları açısından(nöbetvb.).Ben aslında odyometri düşünüyorum ama atamaları nasıl alımları vb.?Lütfen bilen kişiler yardımcı olsun.
Cevabın nedir?
+1 yılHer meslekte oldugu gibi odyometri deki riskler de cok fazladır..
Örneğin cok basıt görünen işitme testini yaparsınız.. Bu testler subjektiftir. Yani hasta kişinin cevaplaması ile sonuc elde edilir.. Sizi kandırıyor olabilir.. Ya da duymadıgına duydum diyerek cevap vererek sizi ters köseye yani yanlıs bir teste ve yanlıs bir yoruma götürür.. Sonrasında ne olur biliyor musunuz?
Bu kişinin özel bir hastanede paragöz doktorların eline dustugunu dusunelim.. Bircok doktor yaptıgınız testin nasıl yapıldıgını , sonucunda neler oldugunu bilmiyor emin olun.. Zaten bunun için odyolog yetiştiriliyor ya.. Neyse..
Yaptıgın teste yorum yaptın.. Ama test yanlıs.. Ya da test dogru yorumun yanlıs..
Cerrahi müdahale yapılabilir.. Yani kulak yarılır.. Normal kulak zarar görmüş olur.. Ve eger bu farkedilirse.. Cok agır yaptırımlar uygulanır..
Baska bir ornek.. Cok basit gözükür.. Kulak kalıbı almak..
Ben sektörde uzun seneler calıstıgım için cok sahit oldum ama Allah var bu hataya dusmedim umarım da dusmem..
Kulaga sıkılan jelatinöz ( oyun hamuru ) tarzında bir madde var.. Dıs kulak yolunun 2/3 ünü kapsıyor.. kulak zarına kadar sıkılırsa bu madde kalıp cıkartılırken hasta avazı cıktıgı kadar bagırıyor.. cunku madde zara yapısmıs ve zarla birlikte cıkartılmıs oluyor..
Ve inanır mısınız :D
bu hataya dusen odyometrist in savunması su sekilde oluyor hep..
Kulagınızın içinde koca bir apse , sivilce vardı.. kalıbı cıkartırken o patladı.. gelen kan ve sizin duydugunuz acı ondandır..
ADAMIN KULAK ZARINI YOK ETTİN KARDEŞİM..
Bunu er ya da gec ogrenirler ve size tazminat davası acarlar.. Mebla belirtmiycem.. Ama geri gelmeyecek bir zarara yol actınız.. Hesabını siz yapın..11 Yorumla- +1 yıl
böyle ayda yılda bir olucak hatalar yüzünden insanların kafasını karıştırmayın lütfen, sizinde dediğiniz gibi her mesleğin riskleri var
+1 yılanestezi olma derim fazla verirsin damardan temelli uyutursun mübareği yatmaya gelir yataga kısmeti olur mezara
ha emlakcı da sekreter olmuşsun ha tıbbi bir ismi değişik bir coca cola biri le cola..
odyometri midir nedir ilk defa duydum işe yarar bir şeye benziyor bunu seç bari içlerinde bir sağlam bu çıktı..03 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende böyle düşünüyorum.Anestezi riskli.Sekreterlikte atanman gerek atanınca 2bin maaş alıyorlar ama bilmiyorum atamalarını.Odyometri işitme testi yapan kişiler.Özel odaları var devlet hastanelerinde de özelde de nöbetleri yok ve 2-3bin maaş alıyorlar.Bana en mantıklı odyometri geliyor ama devlete atamaları da çok önemli alım oluyordur inşallah.
- +1 yıl
atanırsın sen içime doğdu..kısmetli kızsın
Soran+1 yılTeşekkürler :).İnşallah doğru çıkarda atanırım bir güzel :)
+1 yılOdyometri geleceğin bir numaralı mesleği derim ve önü açık 4 yıla tamamla ve uzman odyolog ol paraya para demezsin odyomeyrinin lisans bakımından önü çok açık öğretmen bile olabilirsin bu yüzden odyometri tüm gençlere öneriyorum tekniker deyip geçme hemşireden daha üst konumdalar nöbet yok gayet güzel çalışma saatleri ve aldıkları eğitim mükemmel
Düşünmelisin01 Yorumla- +1 yıl
çok kolaydı sanki hemen geçiş hiç girdinmi acaba dgsye ve az bir zamanla o mantık sorularını çözdünmü boş boş konuşmayın her şey o kadar kolay değil ayrıca önü kapandı o kadar özel üni açtı atama puanları 80den aşağı olmucak bu sene bilinde konuşun.
+1 yılBen şu an odyometri okuyorum. Bu sene şimdiye kadar hiç atama yok. Ayrıca özel üniversitelerle birlikte yaklaşık 400 mezun var ve en fazla 14 kişi atıyorlar. Ben de internette yazanlara kandım. Ama siz kanmayın. Mezun olanlaeın yarısı dışarda kasiyerlik yapıyo. Boşuna okumuş olmayın derim ben. Ben bittikten sonra sınava tekrar giricem.
13 Yorumla- +1 yıl
ıs buldun mu
- +1 yıl
iş buldun mu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
+1 yılodyometri derim ben özel bir işitme cihazı firmasında ofisin olur elini kaldırmadan para kazanırsın hemde 2 3 milyararası ve bu tür firmalar pahalı cihaz sattığı için odyometrilere muhtaçlar her türlü imkan sağlıyolar yurt dışı gezileri vs.
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende odyometri düşünüyorum daha çok.Fakat özel sektörlere pek güven olmuyor.Devlete alımları nasıl?Bende odyometri düşünüyorum fakat bir kaç kişi devlete alımı az dedi.Ama en mantıklısı o gibi geliyor banada.
+1 yılSağlık sektöründe hep iş var yeterki sen çalışacak ol derim
13 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah önü açık diye bende sağlık sektörünü seçtim :)
- +1 yıl
Her mesleğin önü açıktır ki sen sevdin mesleğin içinde en iyisi olamalısın yani
- +1 yıl
okudun mu ve iş buldun mu okuduysan onerır mısın
Odyometri ve Anestezi bunlar vazgecilmez meslektir
19 Yorumla
Soran+1 yılBen daha çok odyometri düşünüyorum ama bilginiz varsa devlet atamaları hakkında da bilgi verebilir misiniz?
- +1 yıl
odyometri kbb nin bir bölümüdür ses ile ilgili detaya girmek istemiyorum anestezi tüm tıp bilimlerin başıdır ameliyat olmadan önce biliyosunuz ki anesteziye girmeniz lazım vs atamalara gelince ise biliyorsunuz ki sadece siz değilsiniz iyi puan almak lazım ki atama olsun anlatabiliyormuyum.şuan için ben olsam en cok tercih edilen anesteziyi tercih ederim odyometride kötü bir meslek değil sadece kbb ile ilgilidir biliyorum.
Soran+1 yılAnestezi daha garanti tabi ama daha riskli ve odyometri daha rahat ona göre nöbetleri hiç yok.Ve neredeyse aynı maaşı alıyorlar.En iyisi şimdiden kpssye hazırlanmak :)
Soran+1 yılAmiin inşallah hayırlı olur :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Odyometri derim fakat dersleri ağır zoru başarırsan güzel gelecek seni bekler
- +1 yıl
Ben Beykent üniversitesi tıbbi sekreterlik bölümünü tam burslu okuyorum. İlk senem bitti. Dersleri çok kolay. Ama bursumdan yararlanmak için odyometri bölümüne geçiş yapmayı düşünüyorum. Dekanımız kbb cerrahı. Onunla konuştum ve bana hiç düşünme geçişini yap Dedi. Hatta sonrasında 4 yıllığa tamamlarsın daha iyi olur Dedi. Onu dinleyecem. Odyometri hakkında sağlam bilgi hocamın söyledikleridir bence. Ha birde ek olarak fizyoterapiyi yazmamı önerdi. Ben de hem odyometri hem fizyoterapi hemde tıbbi görüntülemeyi yazacam. Hayırlısı olsun herkes için.
+1 yılmerhaba benim bu konuyla ilgili bir ödevim var odyometrideki iş kazaları ve meslek hastalıkları bana yardımcı olabilir misiniz
00 Yorumla
+1 yılhepsi olabilir ama anestezi daha sağlam
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama aynı zamanda daha riskli.
- +1 yıl
her işin riski vardır.sen kendini ne kadar geliştirirsen risk o kadar azalır.
Gizli Üye(25-29)+1 yıllütfen cevapp verır mısın odyometrı okudun mu naptın is bulabıldın mı ne okudun puanın kaçtı
00 YorumlaBende odyemetri istiyorum seçtin mi
01 Yorumla- +1 yıl
sectin mi nası gıdıyo ıs buldun mu mezunsan puanın kaçtı
+1 yılBen olsam anesteziyi seçerdim.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle ama riskli diye biraz çekiniyorum bende.
Gizli Üye(25-29)+1 yılokuyormusun su an lütfen cevap ver
01 Yorumla- +1 yıl
sectin mi nası gıdıyo ıs buldun mu mezunsan
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeyi tercih ettiniz 1 yıl geçmiş de
01 Yorumla- +1 yıl
sectin mi nası gıdıyo ıs buldun mu mezunsan
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri