Ben her zaman insanın sevdiği işi yapmasından yanayım. Ne olursa olsun sevdiğin işi yapmalısın. Para hırsı için değil, sadece sana zevk, mutluluk verdiği için.. Açıkcası bir tek kadın doktoru olan erkekler bana bir garip geliyor :))

Bence yok öyle bir ayrım, olmamalı da. Hatta hiç görülmemiş bir iş kolunda çalışan bir kadın gördüğümde o kadar hoşuma gidiyor ki anlatamam. Mesela bir ekskavatör oparatörü gibi. :)
Bence erkeklerin yapabildiği her mesleği pek tabii kadınlarımız da yapar.
Bence farklı cinsiyetler farklı mesleklerde "ortalama olarak" daha başarılı oluyor. Fakat birine karşı önyargılı olup o meslekte kesinlikle başarılı ya da başarısız olacağını düşünmek yanlış. Herkes ortalama değerlerde performans gösterecek değil.
Çok yanlış. Kadın/Erkek istediği mesleği uygulayabilmeli. Erkekden de çok güzel ana okul öğretmeni olur, bir bayandan da. bir bayandan da güzel inşaat mühendisi olur, Erkek'den de.
Ayrım yapmam, insan sevdiği işi yapmalı. Ama yapabilmeli de onu. Seviyorum diye eziyet etmemeli kendine.
Cevap
31Cevap
Ben şimdi doğumhanede çalışsam ne güzel olur
Aaa insancıklar sapik değilim, hem hani eşitlik
Yahu kadın işi değil, kadının çalışacağı pozisyon önemli
Bir kadını ürolojiye verir isen orada ne gibi şeylere maruz kalır
O yüzden kadın üroloji doktorunun kadın hastası, erkek doktorun erkek hastası olmalı
Erkek Jinekolog...
Bana da itici geliyor.
Kadınlar yapmalı bu işi.
Ben sadece bana garip geliyor söyledim. Yani mesela ben bir kadın hastalıkları uzmanı olan erkek doktorunda tedavi olmam
Hayır ayırt etmiyorum
Hatta tipik erkek mesleği diye adlandırılan bazı mesleklerde kadınların olması beni çok gururlandırıyor
Başarılı kadın ❤️ ben
Bazı özel mesleklerde evet. Mesela kadın ürolog olmamalı erkek ebe de hoş değil, erkek hemşire bana komik geliyor :)
Evet şu doktor konusu bana da garip geliyor :))
Gerçi hastanın seçme hakkı olsada hoş değil
Bizim meslekte doktorluk ta ayıp olmaz kardeşim
@Billy59aaşık doktorluk ayıp olmazda garip gelebiliyor
Bence kadının fıtratına yakın bir meslek olmalı bedenen onu cok zorlamamalı ve manevi psikolojik olarakta kötü şartlarda bırakmamalı
Yapılır yapılmalı robotlar insanların yerini alacak diye yaygara koparıyorlaar lakin kadınlar da erkeklerin mesleğini çoğu zaman elinden alıyor
Hayır yapılmaz ama her iki cinsiyetede daha çok yakışan meslekler var, bunları söylemekte bir sakınca yok.
az da olsa kadın erkek ayrımı yapılacak meslekler var ama genel itibariyle böyle bir durum söz konusu değil
Tabiki doğru. Kadının yapabileceği işler ayrı erkeklerinki ayrı. Sen hiç sıvacı kadın gördünmü? ya da vinç operatörü kadın? Bunun gibi..
Bence kadin hastaliklari doktoru erkek olmali kadinlarda yapiyo ama erkekler daha titiz davraniyo
Ama bizede gelen hasta az ya utanıyor ya da elin adamı bakacak bana diyor bir kısım ise kocam istemez diyor
Ama toplumsal baskı ve soru sormaya çekinme kadınlarımızı erkek jinekologlardan çekinmesine neden oluyor
Hizmetin en iyisini istemekle ve şu yobaz kesime kulak asmadan vazgeçerek çözülür :)
Yapmam yazmak için geldim babam hemşire olsa garip olurdu diye düşünüp kararsız kaldım
Sevdiğim işi yapıyorum ve yaptığım işi saygıyla karşılacayak bir bayan olsun yeterli
Ben yaparım bankacılık, öğretmenlik, hemşirelik gibi kibar işleri kadınlar yapmalı diye düşünüyorum gerisine, kaba işlere fazla karismasinlar 😀😀
bir meslek sadece kadinlara ya da erkeklere ait olamaz. sadece on yargı
Kızların iyi yapabildiği işler var erkeklerin iyi yapabildiği mesela hemşirelik kızlar için çünkü narin eller gerek
günümüz dünyasında meslek ayrımı var olabilirmi. kadın asker polis oluyor. tanınmış dr. hukukcularımız var. örneğin ışıklar içinde yatsınTÜRKAN SAYLAN ayrım olamaz
Polis olunurda asker olunmaz siye düşünüyorum bide çok ağır işlerde gereksiz diye düşünüyorum
Haricinde kadınların yapamayacağı birşey yoktur Tabikide
belarusta çöp kamyonunu süren inşaat ta çalışan bayan ları görmüştüm
Yaparım. Hiç ev taşıyan kadın görmedim göremem de.
ya da kadınlar kadar iyi iğne vuran erkek hemşire görmedim. erkek hemşirelerin eli çok ağır
Mesela gücü kuvveti yerindeyse inşaatta veya madende bile çalışabilmeli
Seksizm çok tehlikeli bir hastalıktır aslında, bunu anlayabilecek insanlar var mı bilmiyorum
tornacı ya da elektirikçi ya da inşaatçı olmak isterdim :)
Yapmam, yapana da sonuna kadar karşı çıkarım
Karşı çıkınca da "kötü feminist" diyolar :))
Dogru cunku kadinin yapacagi is ayti erkegin yapacagi is ayri
Doktor adayıyım doktorluk her zaman farklıdır üstündür bence
Bazı mesleklerde olabilir ama hak olarak eşitler.
Herkes istediği işi yapmalı ayırmam.
Kadın erkek arasında ayrım komple yanlış.
Bazı mesleklerde. Meselâ bir kadı üroloğa gidemem.
Hayır, ayrım yapmam :)
Herkes istediği işi özgürce yapa bilmeli
Böyle bir ayrımda bulunmam :)
Yapmam, yapılmasına da karşıyım.😌
Evet. Kadından asker olmaz mesela
Yapılması doğru değil
Doğru değil. Ben mesela makine mühendisiyim
Hayır, yapmam ve yapılmasını doğru bulmuyorum.
Evet yaparım doğru olduğunu düşünüyorum
Kotu bir iis varsa yaparim
Doğru değil ama yapılıyor
Salam qaqa
Qaqa? :)) aleykum salam :)
Doğru değil yapmam
Yok, net
Bence yalnis
yaparım
Herkes ozgur
Yaparım
Yapmam.