Özel güvenlik görevlisi olmak nasıldır iş imkanı vs olsun şartlar olsun çalışma saatleri olsun. Güvenlikte 6 gün 8 saatten 48 saat çalışma yasal 1 gün izin 12/36 12/24 vardiya sistemi oluyor maaşlar 1700 den başlıyor yerine göre. Peki daha neler var. Yapilacak bir ismi çünkü güvenlik olan kişi vasıfsız eleman gibi sadece sertifika ile ustalık vs yok. Yani ilerde çalışma imkanı olmazsa bu kişiler neler yapabilir?
Cevabın nedir?
+1 yılkardeşim ben bu meslegi 6 yıl yaptım. Maaşlar düşünce bıraktım. Zaten artık her yer belli kriterler istiyor. Yok 25 yaşını doldurmamış, yok 30 yaşını aşmamış falan filan. Elinde başka bir meslegin yoksa hiç bulaşma derim. Hiç bir zaman ölmeyecek bir meslek edin. Sonra işsiz güçsüz ortada kalırsın. Güvenlik resmen amelelik. Esir gibisin, kameradan izleniyorsun. yok oturma, sigara içme, yaslanma, kolunu falanca yere dayama. Verdikleri 3 kuruş maaş için kanı beş para etmez insanlara kölelik etmeye degmeyecek bir meslek
410 Yorumla
Soran+1 yılAynen abi haklısın ben şu an güvenlik olarak gece görev almak istiyorum halk eğitimde meslek edindirme kursunda kuaförlük mesleği dalında da eğitim. alacagim kuaförlük mesleğine elim yatkın yeteneğim var sence nasil. Çok sağol cidden aydınlatıcı oldu. Birde abi sen ordan çıkınca ne iş yapmaya başladin.
- +1 yıl
Eski meslegime geri döndüm. Triko ütücüsüydüm. Şimdi ikitelli de Nesan trikoda 2700 net maaş mesailerle 3000 i geçiyor çok şükür
- +1 yıl
kuaförlük güzel bir seçim. yarın bir gün usta olduğunda kendi kuaför dükkanını açarsın mis gibi
Soran+1 yılMaşallah abi bende grafiklerdim ama önlisans bitmedi bitirme projesinden geçendim 4 senede. Bende istanbuldayım peli önerebileceğin bir iş var mı mesela meslek edindirme kursunda kuaförlük düşünüyorum ama 4 senede ustalık belgesi veriyor.
Soran+1 yılAynen abi bende öyle düşünüyorum ama süresi uzun ne yapabilirim ki. Hem çalışıp hem onu bitirmem lazım ve 4 sene ustalık sürüyor.
- +1 yıl
Elimde bir diğer meslegimde sıhhi tesisat/mekanik ustasıyım. 2' yıl kadar büyük bir şantiyede başlayıp öğrendim. Şimdi kendime işletme belgesi alsam dükkan bile açarım. Ama her şeyin bir zamanı var. Reklam tabela afişleri matbaalarında grafikerlik yapabilirsin
Soran+1 yılAynen haklısın abi lisede mobilya üni endüstriyel tasarım. Aynı bölüm yani. Mimarlarla vs çalıştım iş yaptım ama on lisansta tek ders ile 2 yıllık oldu 4 yıl ve 1 sersi bitiremedim sadece o kaldı.
Soran+1 yılAynen abi valla zor olmuş tabiki çoğu meslek salonda oyle adam 20 yaşında tecrübeli on lisans yazmış 20 yaşında tecrübeli onlisans nasil olunur saçma degilmi. Yani sen akio tecrübe vermezsen o vermezse kim verecek ki.
- +1 yıl
Bak biride yorumumu begenmemiş. Kesin ya güvenlik amiri ya da müdürüdür. Sözüm onlara ya :-)
Soran+1 yılCanin sağolsun be abi olabilir haklısın kimse beğenmesin ne olacak boşver abi. Cidden dediğin gibi süre kiss olmalı ve kesinlikle bir meslek olmali sonra ortada kalmamak için.
+1 yılgüvenlikte 8 saat yer bulamıyorsun ki hepsi 12 saat 4 gün çalış 2 izin ayda 20 gün çalışma 240 saat mesai.
19 Yorumla
Soran+1 yılYasal olarak 8 saat güvenlikte devletteki kadro vs hepsinde öyle haftalık 48 saatten sonra mesai. Ama yapan yer az tabiki. Peki iş imkanı nasil ilerde ya birşey oldu ciktin adamda ustalık vs yokki yapsın ne olacak oyle kişiler.
- +1 yıl
devlete girecek torpilin varsa güvenlik olarak niye giriyorsun ki dostum zaten adama gülerler :) mesai falan verdikleri yok 3 sene çalıştım bıraktım.
Soran+1 yılDevelere görmek değil ya yani devlette şartlar oyle özelde de aynı olması lazimmis tanıdığım var. Torpil ne gezer kendimiz ne yaparsak o anca hem torpil sevmem hak edip giderim daha iyi.
Soran+1 yılşu an ne iş yapıyorsun bird e neden biraktin çok özel değilse.
- +1 yıl
çalışma saatleri çok fazla, maaşları eksik yatırıyorlar devamlı peşinden koşturuyorsun, mesailer ayrı dert, izin alınca ücretsiz izin veriyorlar, taşeron firma ve çalıştığın firma devamlı sana baskı yapıyor. çekilecek dert değil hocam. şuanda çalışmıyorum.
- +1 yıl
devletin şartları iyi ya 8 saat çalışırlar oda 204 saat ediyor, ya da 12 saat çalışır 15 gün 180 saat eder 1 gün gider 1 gün izin yapar.
Soran+1 yılAynen haklısın hayırlısı olsun ya bakalım ne olur elimde bir meslek yok şu an ki.
- +1 yıl
idareten çalışılabilecek bir meslek ama devamlı yaparsan psikolojin bozulur tavsiye etmiyorum. bir kenara az bir şey biriktir ya da borcunu falan kapat demeye birebir.
Soran+1 yılBen 2 3 sene çıraklık eğitimi alırken yapmayı düşünüyorum aynen haklısın ya psikoloji önemli zaten stresli zaman geçirdim baya artık değişiklik ihtiyacım var hayırlısı bakalım 2 3 sene yapicam zaten.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSilahlı olursan, yaşın ve fiziğin de müsaitse banka gibi kurumsal yerlere girersin. Öyle yerler özel sağlık sigortası falan yapıyor. Azıcık girişkensen insan ilişkilerin iyiyse önlisans mezunuysan vs. ilerde kurumun içinde kendine yer yaparsın falan. Hayırlısı olsun.
313 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşallah. şu an onlisansi bitirmedim ama tek dersim var ods bitirme projesi okulu bıraktı düşünüyorum çünkü o der baya zor ve bitmiyor 2 sene uzadı o yüzden. Okula devam vs ettiğim. halde yine geçemedim.
Cevap sahibi+1 yılBiz ekmeğini yedik bu işin eşimle güvenlikte tanıştık ben başka alanlara geçiş yaptım yetiştirdim biraz kendimi, eşim 10 yıldır bu işi yapıyor, iş disiplini olan kişi çok zorlanmaz. Üniforma yakışıyorsa birde wonderful 👍
Soran+1 yılBilemem ki 175 90 kiloyum göbeği etiğe bilsem başka sıkıntı yok ay ne güzel maşallah abla
Soran+1 yılMesela ben soruyorum yasal olarak 48 haftalık ama çoğu yer günlük 12 saat bir gün izin. Peki nasıl bir yol izlememi tavsiye dersimiz tecrübeli kişi olarak.
Cevap sahibi+1 yılSağol ablam :) gönlünden geçen içine sinen nasılsa öyle yap..
Soran+1 yılAmi m ablam sizde sagolun
Soran+1 yılAbla önerin nedir bu konuda nasil yol izlememi önerirsin şu an başlamadım ama babam elimde meslek yok güvenlik meslek değil diyor. Nereye baksa hep genç aranıyor ilerde ya isten çıkarsalar iş imkanı me olacak.
Cevap sahibi+1 yılSirketlerin kendi bünyesinde girersen daha rahat da, Güvenlik şirketleri Avmler falan tabi daha çok çalıştırıyor sayı çoğaldı eskisi gibi değer görmüyor galiba bilemedim piyasayi da çok bilmiyorum saatler vs... Vasıfsız eleman işi derler tabi şansın yaver gitmesi lâzım. Meslek gibi bir meslek öğrenmeye bak sen bir yandan da.
Soran+1 yılAynen abla çok sağol ya bilgin için herşey için çok haklısın cidden şu an çok ondan değer yok diyor herkes. Tabiki bir firmaya kayıt oldum şu an bekliyorum 2 günde iş buluruz dedi buldular ama 6 gün gün de 12 saat ve dedikleri fiyat azdı benim bildiğim diğer projeler var internetten baktım onlarda 4 gün çalış 2 izin ben firma ile o şekilde anlaşmıştım ama bakalım sonra dedim bu bana uymaz başka yer bulum dedim.
- +1 yıl
Bende zamanında kimliğimi silahlı olarak almıştım. Hangi bankaya müracaat ettiysem silahlı tecrübem olması gerektiğini söylediler. Sen tecrübe ettirmezsen diğeri tecrübe ettirmezse ben nasıl bir yerde silahlı olarak görev yapabilirim ki dedim. O da senin sorunun deyip işin içinden çıktılar. Anlayacagın 6 yıl boyunca silahlı güvnlik iş ilanı olarak gittigim hiç bir yerde silahlı olarak görev alamadım. Bilseydim silahsız egitim alırdım.
Soran+1 yılHaklısın abi yinede silahlı yaşamlarda ücret çok oluyor ama silahı zor verirler gibi.
Soran+1 yılValla senin yine meslek varmış benim. Şu an yok 0 gani
- +1 yıl
diyorum ya hiç biri daha önceden bir yerde silahlı görev yapıp tcrübe sahibi olmadığımdan silahlı projelerde çalıştırmak istemediler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılGüvenlik şefleri falan var onlar daha yüksek alıyordur
11 Yorumla
Soran+1 yılTabiki başlangıç 1700 en düşük oyle sonra 2300 de başlangıç var 2700 e silahlı var.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGuvenlik zorunlu ihtiyactir. Aksine sayilari artiyor ve acik var. Issizlik imkansizdir
21 Yorumla
Soran+1 yılPeki önerin nedir benim vücut tipime vs imkanına uyuyor ama ya ilerde birşey olsa hiç ustalık bile yokki birşeyler yapalım. Is bulamama imkanı olur mu zamanla.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne