Eskiden kadınların birçoğu üniversite okumaz, daha çok ev hanımı olması yönünde yetiştirilirdi. Ancak artık bu devir kapandı ve aileler de başta olmak üzere bütün eğitmenler, kızların iyi bir eğitim alıp kendilerini geliştirip bir meslek sahibi olabilmeleri için ellerinden geleni yapmaya başladı.
ÇALIŞAN KADIN SAYISI 10 YILDA %10 ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ #TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre #Türkiye'de çalışan kadın sayısı 10 yılda %10 oranında artış gösterdi. İşsizlik oranı bakımından kadınlarla erkekler arasında da pek fark yok. İşsiz erkek oranı %9,2, işsiz kadın oranı ise %14. Ancak kadın işsiz oranları gitgide düşmeye başlıyor.
Ancak gene de doktorluk, hâkimlik, savcılık, mühendislik, öğretmenlik gibi daha birçok meslek yönündeki çalışma oranlarını ele alırsak erkekler kadınlara nazaran ortalama iki kat daha fazla.
Peki siz bu durumun zamanla eşitleneceğini düşünüyor musunuz?
Türkiye'de çalışan kadın sayısının günden güne artmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Kadınların okuması, eğitim/öğretim görmesi kendilerine yapacakları en güzel yatırım. Meslek sahibi olan bir kadın ekonomik özgürlüğe de sahip olur. Bugün haberlerde gördüğümüz eşinden fiziksel veya psikolojik şiddet görmesine, aldatılmasına rağmen boşanmayan kadınların büyük bir kısmı meslek sahibi olmayan, ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar. Boşanırsam aç kalırım korkusu ile yaşıyorlar. Para kazanan kadının hem kendisine saygısı olur hem de insanlar böyle kadınlara daha saygılı davranır.
evet zaten lisans ve üzeri çiftlerdeki boşanma oranı, ilkokul ve ortaokul çiftlerdeki boşanma oranından iki kat daha fazla. Birince %30, ötekinde %60. Bu bile durumu özetliyor az çok.
Kadınlar iş hayatında daha aktif olmalı çünkü kadınlar erkeklere göre daha detacı ve daha mükemmelliyetçidir bu da iş dünyasını kusursuz ilerletir. Ilk okul çağını da dikkatli incelersek eğer kız çocuklarının erkek çocuklarına nazaran daha titiz daha dikkatli ve daha düzenli olduklarını işlerini özenerek yaptıklarını net bir şekilde görebiliriz.
O dediklerinin cinsiyetle alakası yok işinde titiz olmak özen göstermek tamamen farklı bir olgu eğer işini titiz ve düzenli yapmazsan başarı olamazsın. Bir çok sektörde kadınların yönetici olarak seçilmesi erkeklerden daha kolay yönlendirilmeli ve baskı altına alinmalaridir, birde kadınlar erkeklere göre daha ucuz işçi, Titizliklerinden değil Ne yazık ki.
Yakın gelecekte bayanlar çalışıp ev geçindirecekler erkekler evde oturup ev işleri yapacak hale gelecekler :D ha bide Yakında istemeye gidildiğinde kızınız ne iş yapıyor denecek :D memur deilse almayacaklar. bide kıyamet alameti var her erkeğe en az 3 kadın düşecek kadınlar çoğalacak erkekler azalacak o yüzden bizi bile istemeye gelirlerse hiç şaşma kardeş :D
"Zaten büyük tatsızlıklar çok eskiden beridir var." diyorum. Boşanmak gibi durumlar daha yaygın olacaktır. Hatta erkeğin ev hapsi yiyeceğini düşünüyorum. Çünkü kadınlar fabrikada çalışmak yerine daha çok gelişme yanlısı. Bu erkeklerin işsizlik seviyesini çoğaltacak.
erkek patronlar adına umut verici bizim adımıza üzücü bir süreç. çünkü üniden mezun oldugumuzda kızlar anında iş buldu biz hala boşta. iş bulan kız oranı %90, erkek oranı %30 ben böyle düzenin...
Biz o işleri o***puluk yaparak bulmuyoruz yalnız siz iş beğenmiyorsunuz. Şöyle söyliyim kardeşimle aynı zamanda parttime iş aradık ben buldum o hala bulamadı neden çünkü iş beğenmiyor haspam. Ve abimle eniştemde aynı şekil.
@Es9666 sanırım yanlış algıladın. ben burda işe giren kızları değil işe alan patronları eleştiriyorum... sence neden ilk tercihlerini kızlardan yana kullanıyorlar?(Dipnot: pazarlama v. s gibi alanlarda bende olsam bayan çalıştırırım. ben kimya mezunuyum yani labarotuar. tek göreceğimiz insan çalışanlar. Niye bayan)
Tartışmaya girmeyi sevmem zaten. Ancak en feminist, en güçlü kadın dahil tüm kadınlar hüküm sahibi güçlü bir erkeğin hükmü altında erimek ister. İster evrimsel psikoloji de, ister tecrübede, istersen reddet bu kesinlikle böyle geldi böyle gidecek :)
Bizim evde 1 kadın mühendis 1 kadın doktor adayı var. Sorunun cevabına kesinlikle evet diyorum. Kadınlar yükseliyor her anlamda. Ama ısrarla bizi dibe çeken üzücü olaylar yaşanıyor ülkemizde. Ne acı ama...
Kocası nin parasi yeterli geliyorsa calismasi gerekmez sonucta kolay değil ev yemek cocuk bide calismak kadini cok yorar eger kocasinin parasi yeterliyse herkes otursun evinde 😁😁😁
Ev işlerini bölüşmeyi dene bence eğer iki tarafda dışarıda çalışıyorsa evde de birlikte çalışacaklar yok öyle erkek eve geldi yorgunmuş önüne koy önünden kaldır zaten hiçbir zaman kadının erkeğin işini yapmasını anlamadım ya özürlüymüş gibi davranıyorlar adamlara ütüsüne kadar yapanlar var🤣
Onlardan biri olaraktan kendi ayakları üzerinde durmasının şart olduğunu düşünüyorum. kendi ayaklarının üzerinde duran kadın sağlam kadındır.. Sağlam kadın sağlam anne demek aynı zamanda..
Aynı anda hem okuyup hemde çalışan birisiyim kolay olmadığını bende biliyorum kolay diye birşeyde yazmadım ayrıca ben sadece şımarıklık konusuna değindim
En İyi Cevaplar