Yeni mezun bir doktorum. Bu iki branştan birini secip calisicam. Dahiliye mı nöroloji mi? Siz olsanız hangisini seçersiniz?
Cevabın nedir?
ben olsam dahiliye seçerdim ağır ama süper nörolog pek fayda vermez neden dersen iç hastalıklar daha yaygın ailenizden çok insana faydanız dokunur
02 Yorumla
Soran+1 yılAslında nöroloji nin konularına çok ilgim vardı fakat dediğiniz gibi hasta profili zor ve tedavi olanakları sınırlı. Çok tatmin olamicagimi düşündüğüm için dahiliye ye yöneldim bir de yandal imkanı da var ilerisi için. Teşekkürler fikriniz için :)
+1 yılDahiliye ypğun oluyor diyetisyene gitmek için bile ilk dahiliye. Nöroloji ol. Bana kalsa en iyisi psikiyatri veya dermatoloji
01 Yorumla
Soran+1 yılPsikiyariyi ben de çok düşünmüştüm stajinda da çok keyif alarak hasta baktım ama sonra sadece konuşup ilaç yazma şeklinde değil de hastayı fiziksel dokunarak muayene etmek istediğime karar verdim. Bilemiyorum halen kafam çok karışık kararim hep değişiyor :/
+1 yılDahiliye en pisi degil mi bacim? Noroloji sec bence, zaten dahiliye tustada cok dusuk puanli diye biliyorum
00 Yorumla
Dahiliye daha iyi olur bence. nöroloji daha ruh daraltıcı
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
8Cevap
Bişey sormak istiyorum. Yurtdışında çalışma teklifi alsan ancak 2 yılda orta okumak şarıyla kabul edermisin
07 Yorumla
Soran+1 yılYurtdışında nereyi kastettiğinize bagli
- +1 yıl
Soran+1 yılDüşünülebilir :)
- +1 yıl
Yuksek lisans mezunuysan, yabancı dilin varsa örneğin almanyada rahat bir şekilde devam edebilirsin 😊 seni büyük ihtimal iki ele alirlar😉
Soran+1 yıl@CrazyCandy Tıp fakültesi mezunuyum yani yüksek lisans mezunuyum tiptal direkt yüksek lisansa mezun oluyoruz. Yabancı dil olarak iyi düzeyde İngilizce ve almanca biliyorum. Almanyayla bağlantılarim var büyük ihtimalle orada başlayacağım kısmet olursa :)
+1 yılBilemedim. ikisi de ilgimi çekmedi 😂 sen göz doktoru ol
00 Yorumla
+1 yılDahiliye çok daha yoğun ve yorucu olacaktır. Üçüncü şıkkın yoksa nöroloji çok daha uygun olacaktır.
02 Yorumla
Soran+1 yılNöroloji de acili fazla olan bir brans sürekli serebrovaskuler olay (inme) için acilden çağırıp duruyorlar bir de hastalar belli bir noktaya kadar iyilesebiliyor tamamen iyilestirilemiyor. Ben eskiden kesin nöroloji diyordum ama bunlar kafama takılmaya başladı zamanla
- +1 yıl
Doğru elbet. Ama bu durum dahiliye için daha fazla mümkün.
Gizli Üye(25-29)+1 yılNöroloji de... siz bunları üni de secmiyor muydunuz yahu? Kafam mi karisti benim? Yoo karismadi. Kimi kandiriyosun? Kendini!
022 Yorumla- +1 yıl
ilk mezun olduklarında pratisyen doktor (Acil ve aile hekimi) oluyorlar. Daha sonra tus sınavında belli oluyor uzmanlıkları diye biliyorum. Doktorun bunu sorması saçma bence
Cevap sahibi+1 yılDogru ya... :)))) aynen sacma zaten trol soru. Sikayet edin de kalksin
Soran+1 yılSiz benim sorumu saçma ve troll bulmadan önce branşın mezun olununca seçildiğini öğrenin. Biz 6 sene zaten tum branslarin egitimini alıyoruz 4. sınıftan itibaren tüm bölümlerde hasta bakarak staj yapıyoruz mezun olunca istediğimiz bölümü tercih edip sınavla yerleşiyoruz. Kıskançlıktan soru kaldırılsın demişsin içinde mi kaldı yoksa tıp okuyamamak hayırdır?
Cevap sahibi+1 yıl😂 Allahini seven su TROL soruyu sikayet etsin. Bundan tıpci felan olmaz daha hangi brans olacagini bilmiyor. 👎 uzun uzun da yazmis yarisindan sonrasini okumadim 🖐👎
Soran+1 yılKıskançliktan catlican orta yerinden. Senin tıp kazanmaya kapasiten yetmez çünkü 😂
Cevap sahibi+1 yıl😂😃 gtüm hukuk okuyorum ben
Cevap sahibi+1 yılGizlilikten cik da gorelim nur cemalini bak ben burdayim 😎
Soran+1 yılbir de övüne övünen yazmış hukuk okuyom diye sanki tiptan yüksekmis gibi. O zaman aç kulağını dinle yargıtay üyesi anne babanın kiziyim ben en yüksek mertebede annesi babası hakim olan doktora hukuk okumakla hava atan ezik😂
Soran+1 yılSorumu begenmediysen çekip gidersin burda ego kasmana gerek yok
Cevap sahibi+1 yılYoo ego kasmiyorum ego kasan sensin 😃😃 acikcasi sinirlenmiyorum soylediklerin umrumda degil. Ben hayalimdeki bolumu okuyorum. Senin gibi yuksek puan aldim hoop tip yazayim da demedim. Sonra burda sorarsin iste nöroloji mi bilmem ne mi diye 😂
- +1 yıl
o kadar okul okumuşsun ama boş okumuşsun (okuduysan tabi). Soru saçma çünkü sen bunun eğitimini almışsın, hangi branşın sana göre daha iyi olduğunu bilmen gerekir. Ben veya tıpta okumayan, doktor olmayan kişiler bilemez. Senin sorduğun yer ve kişilere bakarsan saçma olduğu anlaman lazım.
Cevap sahibi+1 yılBosver ya 😂😂 dengesiz laf carpitiyor iste aklinca. Kizmadim bile tip okumadigina eminim
- +1 yıl
kocaelide mi yaşıyorsun toprağım, Kocaelide yıllarım geçti ya :)
Cevap sahibi+1 yılCidden mi :)) izmit teyim
- +1 yıl
Ailem orda :) özledim kocaeliyi ya yeni dikkatimi çekti.
Cevap sahibi+1 yıl:))) ay bir laf daha soylicem soylemeden gecemicem cunku ben burda koü de hukuk okuyorum bu saskoloz kirikkale de felan kazanmis heralde bana hava atiyor 😂😃 sinirlenmeyeyim diyorum da cehalete herkes sinirlenir kanimca
- +1 yıl
tıp okuduğunu sanmıyorum. Okuduysa soru soracak birsey bulamadı. Bu soruyu sordu. Asosyal bir yapıya sahipse olabilir bak
Cevap sahibi+1 yıl:))) valla ben de zannetmiyorum da neyse. Sen hangi sehirdesin simdi
- +1 yıl
doğu görevindeyim ığdırda. Yaza inş kutsal topraklara gelecegim. Bitiyor bu sene
Cevap sahibi+1 yılInsallah :)))) hayirlisi olsun
Soran+1 yılTıp okumuyorum doğru çünkü ege tıp mezunuyum şu an pratisyen doktor olarak çalışıyorum 😂 Muhattap olmaya gerek yok istediğim yerde istediğim soruyu sorarım size ne
- +1 yıl
Haklısın tıptan mezun olanlar okumadan doktor oluyorlar. Sen daha bizim ne dediğimizi idrak edemiyorsun. Çoluk çocukla muhatap oluyoruz. Okuduğunu anlama yeteneğini geliştir sen ilk önce
Gizli Üye(25-29)+1 yılAklı yerinde bir doktorun ya da şöyle diyim doktor adaynın burda işi olmaz. Sallama güzelim (:
12 Yorumla
Soran+1 yılBen doktor adayı değilim şuanda pratisyen olarak çalışıyorum zaten. bir branş tercih edicem yakında. İnanirsin inanmazsın o benim problemim değil bu siteyi çok beğeniyorum doktor olanlar bu siteye giremez diye bir kural da görmedim. Tanımadığım insanlarla biseyler paylasmaktan zevk aliyorumdur belki? Doktoru gözünüzde büyütmeyin sitede olmaz bilmem ne diye biz de insanız sosyal ihtiyaclarimiz var.
Soran+1 yılAyrıca da soruyu gizli sordum niye yalan söyleyeyim ne çıkarım var. Hani kendimi gösterip övünsem neyse de. Teee allahım çok saçmasıniz.
+1 yılKesinlikle nöroloji 👍
00 Yorumla
+1 yılHangisine merakın varsa onu seç.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnöroloji seç kesinlikle az nörolog var.
00 Yorumla
+1 yılEndoskopi
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir bölüm yok ama dediğiniz şey gastroenterolojide kullanılan bir tetkik
- +1 yıl
gatroentoholoji anlamadığım şeyler ama doğrudur.
Benim için farketmez canım:)
00 YorumlaNöroloji
00 Yorumla
+1 yılDahiliye
00 YorumlaOnkoloji
01 Yorumla
Soran+1 yılDahiliye nin yandal ı zaten o da
+1 yılNöroloji
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı