içim burkuldu. bazı öğrencileri falan düşündüm eve gelene kadar çok sevdiğim öğrenciler vardı bir daha göremeyeceğim. hizmetliyi gördüm biraz konuştuk hocam veliler sizden memnundu dedi geçenlerde bir veli geldi sizden bahsetti dedi. sırf benimle tanışmak için gelen veli bile olmuştu dönem içinde çocuğu evde çok bahsediyormuş çok seviyormuş. böyle şeyleri de düşündükçe iyice üzülüyorum bu duruma. ama sonra bu kadar da duygusal yaklaşmamak gerekir diyorum. ben bırakmasam onlar mezun olup gidecekler. kpssye çalışmak için bırakmak zorundaydım. yalnız çocuklara bu kadar bağlanmış olmam sizce tehlikeli bir şey mi. bu tür duygusallıkları hiç sevmiyorum. resmen acı çekiyorum. dönem içinde de bir çok yönden çok yoruldum. her şeyi çok düşünen dert edinen biriyim. öğretmenlik bana yıpratıcı geldi. sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılÖğretmenlik kutsaldır. Öğrencilere bu denli düşkün olmanız ve hem öğrenciler hem veliler tarafından seviliyor olman iyi bir öğretmen olduğunu gösteriyor. Nice kadrolu öğretmen bilirim sizin yaptığınızın %1 ini bile yapmıyor. Sizi tebrik ediyorum. Bence süreci iyi değerlendirin seneye kadrolu olarak yine öğrencilerle buluşun. Sizin gibi öğretmenlere ihtiyaç var
01 Yorumla- +1 yıl
çocuklar çok kolay seviyor normalde lise mat. branşım. lise öğrencilerinden bu kadar sevgi görmem.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayr ya abartyrsun yani her meselegin zorlu negatf yanlari elbtteki vardir lakin boyle de dusnmemek gerekir yani ogrenci bunlar sen bunlara birsy ogretblyrsun ne mutlu herkes gelip gecicidir bence meslegin cok guzl.. bransinz neydi ve nerde yapyrdnz ucrtliyi
19 Yorumla- +1 yıl
lise mat. öğretmeniyim. ama ücretli olarak ortaokula görevlendirildim.
Cevap sahibi+1 yılHim hangi sehrde yaptnz gorevi yani matematkciler icin atama pek sorun olmuyr biraz calssan ataman gercklesr bence
- +1 yıl
ilköğretim matematikçilerin atama sorunu yok. lise matematik atanmıyor. 345 kişi aldılar en son. 30000 lise matematik öğretmeni atama bekliyor. şehri ne yapacaksın.
Cevap sahibi+1 yılHic merak ettm nerde yaptn diye bu kadr tedirgin olma sakin ol... hm ozmn isinz zor sizin de kpss puaninz kac dicem ama kpss den snrada mulakt var maalsrf ki
- +1 yıl
79 aldım. 82 alsam atanabilirdim atanmış olanlar var. ama garanti olması için 87 falan almam lazım.
Cevap sahibi+1 yılHim anladm yani dedgim gbi puani aldktan snra is bitmiyr bide mulakat var guvenlik sorustrmasi fekan da var
- +1 yıl
var da var.
Cevap sahibi+1 yılAynen
Cevap sahibi+1 yılOzlden konusablr myz birz takip edr msn acaba?
+1 yılhakkında hayırlısı olsun
11 Yorumla- +1 yıl
sağol
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
+1 yılE kazaninca farklı bir iş mi yapacaksın?
Yine öğretmenlik yapacaksın.
Yanlış yapmışsın bırakarak. .110 Yorumla- +1 yıl
atanmış ile ücretli arasında dağlar kadar fark var. bir de saatleri daha az olacak. ama çocuklardan ayrılmak çok zormuş. ağlıyorum resmen.
- +1 yıl
Kendine guvenmedigin için ayrilmissin. Yürek olsa ikisini bir arada da götürurdun..
- +1 yıl
senin mesleğin ne. birinci dönem çok yoruldum kpssye çalışamazdım. genel kültür-genel yetenek-eğitim bilimleri-alan sınavlarına gireceğim. üstelik ben matematik mezunuyum lise mat. öğretmeniyim. alan ciddi bir çalışma gerektiriyor.
- +1 yıl
şu an güvenlik görevlisi. Yeni atandim ama. Cagrilmayi bekliyorum. Hakkında hayırlısı olur insAllah..
- +1 yıl
profilinde eğitim yazıyor öğretmensin de atanamadın mı sen de.
- +1 yıl
Yok. Eğitim sektörü bir nevi. Okulda güvenlik görevlisiyim..
- +1 yıl
yürek olsa falan diyince acaba nasıl bir şeyin içinde olduğumun farkında mısın diye merak edip sormuştum mesleğini.
sağolasın. senin de hakkında hayırlısı olur umarım. - +1 yıl
Yani korkmussun sınavı kazanamamaktan. Bırakıp sadece ders çalışmayı mantikli görmüşsun. Bence ikisi daha rahat giderdi. .
- +1 yıl
2016 da üniversiteden mezun oldum ortada halen bir şey yok. ben korkmayayım da kim korksun. bir de öğretmenlik harbiden çok yorucuymuş dışardan göründüğü gibi değil. ben hiçbir zaman öğretmenliği istemedim aslında çok yorucu gelirdi ama çevremde acayip bir baskı vardı en güzel meslek öğretmenlik diye. nihayetin bu yola girmiş oldum bir kere.
- +1 yıl
O zaman onu bunu birakacaksin ve sadecr sınava konsantre olacaksın. .
+1 yılherkezin düşüncesi saygı duyarız işsiz kalmaktan iyidir;)
12 Yorumla- +1 yıl
iş istersem de mağazada iki gün çalışmayı düşünüyorum. nasıl fikir sence. baya ikisini tarttım düşündüm mağaza ücretli öğretmenlikten daha iyi geldi. üstelik sadece iki gün geriye 5 gün bana kalıyor.
- +1 yıl
Tamam çalış dene bence 😉
+1 yılBağlanacaksın tabii ki. Normal bir şey. Ben de kolay kolay bırakamazdım.
14 Yorumla- +1 yıl
bu kadar bağlılık olmamalı. para kazanmak istersem mağazada iki gün çalışmayı düşünüyorum. bazen diyorum bu öğrencilerimden biriyle tezgahtar olarak karşılaşırsam ne olacak diyorum. :) saçma ama öyle düşünüyorum. 200 öğrencim vardı. yaşadığım yerde sokağa çıkınca mutlaka birini görüyorum.
- +1 yıl
Birkaç yıl sonra ben de senin gibi olacağım. Karşılaşırsam da karşılaşırım ne olacak sanki. Ben de üniversite sınavlarına hazırlanırken senin gibi bir öğretmenimle yan yana ders çalışırken bulmuştum kendimi. Kütüphaneye gelip her gün kpssye çalışıyordu, ben de lysye. :)
- +1 yıl
benim öğrenciler ortaokul öğrencileri. onlar pek anlayışlı değil statüye önem veriyor.
branşın neydi - +1 yıl
Akılları eriyor bence. Biz de o yaşlarda olduk.
Coğrafya. Ya sizin?
+1 yılBırakmasan iyi olurmuş aslında...
00 Yorumlaen iyisini yapmışsın
mutlu değilsen dakika durma00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 697 cevap paylaştı. geçer bence zamanla
10 YorumlaBıraktın mı sonunda
05 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle mi yapsam böyle mi yapsam derken sonunda dilekçeyi verdim. resmen bitti bu macera da.
- +1 yıl
sağol :) babamdan işsizlik maaşı talep etmeyi düşünüyorum. :)
- +1 yıl
çoğunlukla ilk başta reddeder. bir keresinde neden hemen reddettiğini sormuştum. ben reddedicem sen de ısrar edeceksin beni ikna edeceksin böylesi hoşuma gidiyor demişti. :) işim zor
+1 yılNe öğretmenisiniz
02 Yorumla- +1 yıl
matematik siz de eğitim demişsiniz felsefe öğretmeni misiniz ya da rehberlik de olabiliyor muydu sosyoloji mezunu diye düşündüm ama
- +1 yıl
Bu sene olacağım öğretmen
Aslında ilk isteğim psikolojiydi ama sosyoloji de kwyifli geldi bana
+1 yılne öğretmenisiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerde ögretmensin?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler