Kaportacı olmak iyimidir fırsatları avantajları dez avantajları neler dir bilenler yardımcı olabilir mi ve kaportacı olmak için kaç yıl çalışmak gerekir
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılVallahi güzel meslek varya türkiyede calismak istemesen bile git arap ülkelerinde felan para basarsin.
Türkiyedede kazali aracalari alip elden gecirip satarsin yine kazanirsin. Kaporta en pahali masraflar arasindadir. Sen avantajlisin bu konuda.20 Yorumla
İşinin ustası olursan azıcık hesabını bilirsen güzel olur bence sanayide bir dükkan açıp biraz da nam yaptın mı tamam dır işinden neden memnun değilsin
23 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim aslında ustalıgıma güvenirim kendi işimde kaynakçı degil demir imalatcısıyım aslında imalatcıyım diyince çogu kişi ne yaptıgımı anlamıyor benim yaptıgım o direkler çatılar gödügün bazı saniyi makinaları baraj kapakları. Çatılar elektirik direkleri bunları projeye göre yapmak benim işim yani söyle söyliyim benim tezgahımdan çıkan iş sizin gördügünüz hal dedir kaynakçının işiyse bunu saglamlamaktır kaynatmaktır usta olarak iyi ustayım bundan eminim işini düzgün yapan biriyim ama düzgün yapmıyan çok insanda var yaptıgım işler. endüstriyel bir favrikadan çıkan işler işini düzgün yapamıyan veya bilgisi yeterince iyi olmadıgı için benim yaptıklarımı yapamıyanlarda usta olarak çalışıyor onlarda daha basit işleri. Yapıyor ama işin sahibi fabrikayı biliyor benim ustalıgımın iyiligini veya kötülügünü kimse bilmiyor iş sahiplerinden kaporta direk müşteriye verilen bişey olduguo için ustalıgımla kalitemi. Müşteriye gösterebilirim diye düşünüyorum
Soran+1 yılElbette ki var önemli olan senin ortaya koydugun işini düzgün yaptıktan sonra bir sıkıntı olacagını düşünmüyorum öyle insanlarada hehü demek gerekiyor kendi araban oldu bir çok defa kaportacılara işde yaptırdım çocu işini düzgün yapmıyor bunuda gördüm bilmiyorum nasip kısmet ayrıca çalıltıgın yaptıgın iş. Kadar para alma fikri çok hoşuma gidiyor ben iyi oldugumu düşünüyorum sadece en azından kendi işimde iyi oldugum kadar kaportadada iyi. Olabilirsem yeterli olabilicektir heralde ben kendi işinde hevesli olarak yapmış biriyim hani yemek saatlerinde projeleri elime alıp yaptıgımız işleri anlamaya çalışarak biten işlerin projelerini eve getirerek ögrendim 6 yılı geçti ben daha yapan görmedim sadece sıfırdan başlamak ve cevre edinme meselesi beni korkutuyor
Onune gelenin şoför oldugu su zamanda super is bence
13 Yorumla
Soran+1 yılBundan bir kaç ay önce bir avukatın şoförü olmam için teklif gelmişti 2000 lira maaşla ama kabul etmemiştim :) aklıma o geldi ben suanda kaynakçıyım 6 yıldır bu işi yapıyorum 21 yaşındayım ama meslegimden memnun degilim işin aslı hazır meslegim varken bırakıp sıfırdan başlıyacam zor geliyor gerçi
Soran+1 yılEvet çok iyi para olmadıgını biliyorum veya bir geleceginin oldugunuda düşünmüyorum sıfr karnım doysun yaşıyım gidiyim diye düşünseydim kabul ederdim vakit geçirirdim zaten ama bişeyler başarmak istiyorum gelecegi olan bir meslek istiyorum ve çalıştıgıma deyecek dükan acabilecegim kendi işimi yapabileceğim bir meslek suanda zaten hali hazırda 2500 lira kazanıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılAlın teri ya kardeş. Emin ol gerisinin bir önemi yok. İşini sev ve işine sahip çık yeter
112 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın kardeşim işini sevmek önemli suanda zaten meslegim var kaynakçıyım ama meslegimi sevmedigimden degiştirmek istiyorum
- +1 yıl
Bak kardeş her işin zorluğu vardır ama en önemlisi de o işine aşık olmaktır yasin kaç bilmiyorum ama daha gencsen ve işini sevmiyorsan elektriğe atıl derim. Ama ne iş yaparsan yap işine aşık bir şekilde yap 😊😊
Soran+1 yıl21 yaşındayım elektirik derken ne elektirigi elektirikle ilgili bir sürü meslek var
- +1 yıl
Elektrik tesisatı işte normal bir elektrikçi. Pano , daire vb. Ve emin ol çok eğlenceli. İşi hızlı kavrayan biri isen direk gir derim
Soran+1 yılAbim elektirikçi ayrıca 2 yıllık elektirik teknikerligide okudu ben hem okul okumadım hemde elektirkçiligin iş imkanı kısıtlı ve basit. Elektirikçiler adam. Akıllı para kazanamıyor
- +1 yıl
Aaaa dalga geçiyorsun bence😂😂😂benim patron da sıradan bir elektirikci ama elektriğin her bokunu bilir okulunuda okumamış ama kaldırdığı paranın haddi hesabı yok yine allah daha çok versin kimsenin malinda gözümüz yok ta. Para işi emin ol kafada bitiyor. Biraz çenen olacak Biraz bilgin gerisi ip söküğü gibi geliyor zaten 😂😂
- +1 yıl
Hem gözünü onunla korkutma bu rizik meselesi. Kulun rızkını allah verir. İş veya iş veren değil 😊
Soran+1 yılÖyle rızık meselesi ama patron kaznır elektirik işinde sende evini geçindirecek kadar kazanırsın elektirik işinde patron olabilmek için öncelikle işcinin olması lazım buda biraz iş hayatında tecrübe ve zamanla işyerinde tanıştıgın insanlarla başlar öyle elektirici arıyorum demekle işci bulamassın ayrıca müteahhit ve mimar tanıdıkların olmalı eger çevrende yoksa hali hazırda tanışman uzun zaman. Alabilir uzun yıllar. Geçmeden elektirik işinden adam akıllı para kazanamazzsın
- +1 yıl
Sen bu görüşle hicbir şey yapamazsın kusura bakma da öyle yani. Hadi iyi geceler
Soran+1 yılHayat ve iş tecrüben çok eksik sen bu kafayla hayal kurar yapamayıncada ben yaptım ama olmadı dersin benim cevremde bir çok elektirikçi var abim haricindede bu işler. Oldum demeyle. Olacak işler degil öncelikle bunu ögrenmen lazım hiç bişeyde dışardan göründügü gibi degil bunuda ögrenmen lazım yanında 8 adamla babamla birlikte taşeronluk yapmış biri olarak söylüyorum yaşın ve tecrüben eksik oldugu için herşey hayal ettigin gibi olur sanıyorsun ama o işler öyle olmuyor sen patronuna bakma yanında çalışanlara bak senin kadar yanında çalışan o meslekte ustalıgını ilerletmiş o kadar adamdan hiç biri düşünmüyormu sanıyorsun patron olmayı
- +1 yıl
Pardon ama benim ne olduğumu dahi bilmiyorsun. benim ki hayal değil emin olabilirsin. Şu an askerlik önümü kestiği için bana engel olduğu için birşey yapamıyorum hatta yapmıyorum. O ysa ki çoktan herşeyim hazır. Çocuk yaşta hayatı öğrenince emin ol Allah in izniyle üstesinden gelemiyecegin bir şey kalmaz.
Soran+1 yılBen 14 yaşımdan beri çalışıyorum 11-12 yaşlarımdada ara ara çalışıyordum emin ol bende çok şey gördüm dedigim gibi babamla birlikte taşeronluk da yaptık yetkili patron olarakda bir tecrübem var bu yaşıma ragmen ama her önüne gelen aynı şeyi söylüyor kolaymış gibi ama içi öyle degil senin çevren muhtemelen kısıtlı diye tahmin ediyorum yaşın itibariyle iş bulamadıgında ne olacak veya işci bulamadında sen 19 yaşındasın mesleki tecrübene kaç kişi güvenecekde sana iş verecek yarin 19 degil 25 bile olsan bu yine devam edicek işçiyi idare etmekde zordur veririm maaşına yapar işi diyemezsin en önemlisi de deneyip yapamayanlara bak onlar nediyor bitek senin aklına gelmiş olamaz iş yapma fikri yapamazsın demiyorum ama tahmin ettiginden uzun zaman alıcak ve tahmin ettiginden daha zor olucak
meslek olsunda hangisi olursa olsun
21 Yorumla
Soran+1 yılKaynekçıyım hali hazırda ankaranın sayılı firmalarından birinde çalışıyorum ama meslegimden memnun olmadıgım için degişiklik yapıcam meslek ne olursa olsun dememek lazım ya da ben diyemiyorum
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne