6 hafta önce işe girdim aşırı ağır yorucu günde 11 saat çalıştırıyolar istifa etmek istediğimi söyledim kabul etmediler haber vermeden işe gitmeyi kessem beni kovmuş olurlar mı
Cevabın nedir?
Haber vermeden gidersen. 3 gün bekleyip sonra noterden ihtar yaparlar. Sonra çıkışını verirler ancak kanuna dayanarak 4 haftalık ücretini ödemeyebilirler. Eğer bunu yapacaksan maaşını aldığının ertesi günü yap derim.
04 Yorumla
Soran+1 yılMaaşımı aldım üstüne sadece 2 gün çalıştım alcağım 100 liramvar yani
Soran+1 yılBenden önceki kadında çalışırken gündüz bir anda yeter demiş çıkmış gitmiş bir şey olmamış
+1 yılEğer işe girerken bir anlaşma yapmadıysan ve istifa dilekçeni ibraz etmişsen, gitmesende olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 ay yasal deneme suresi vardir. 2 ayi doldurmadiysan hem isci hem isveren isi gerekce gostermeden feshedebilir. Sozlesme imzaladin mi?
05 Yorumla
Soran+1 yılİmzaladım
Cevap sahibi+1 yılSozlesme maddelerinde deneme suresiyle ilgili bir sey yazmiyor mu? Her neyse. Isi birakmak icin ihbar suresi var isci de isveren de 2 hafta oncesinden (daha yeni oldugun icin aslinda bu sart degil ama adam baktin israrci en kotu ihtimal icin anlatiyorum) bildirmesi gerekir sozlesmeyi feshetmeden once. Eger isi birakiyorum dedikten sonra iki hafta gectiyse hicbir sey yapamaz. Ayrica 11 saat kac gun calisiyorsun? Haftada 45 saati gecen calisma suresi yasal degil. Fazla mesai ucreti aliyor musun mesela?
Soran+1 yılFazla mesai yok haftanın tek günü izin çift vardiya sabah 8 akşam 6 öğlen 2 akşam iş ne zaman biterse en erken 10 da çıktım akşamları hep bu da yetmedi haftanın bir günü full çalıştım yani sabah 8 akşam on onbir
Cevap sahibi+1 yılEger haftalik 45 saati geciyorsan saat basina bir bucuk kati ucret odemek zorunda isveren. Amerikada avrupada iscisini boyle kole gibi calistiran adamin bir tarafindan kan alirlar cok afedersin, bir de bizim ulkemizde duruma bak. Isi birakacagini soyle direk yarin gelmiyorum de hicnir sey yapamaz merak etme.
- +1 yıl
Nerde çalıştın sen, bende imzaları attım 100 sayfa falan, merkeze gitcek dediler çağıracaklar sonra, anlatsana biraz
Işe gitmezsen ayrılmış oluyosun zaten ama bir hak talep edebilir misin onu bilmiyorum kendi isteğinle gitmemiş oluyosun
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
14Cevap
Senin ne isin var orda girmeden once sorup sorusturamadin mi
10 Yorumla
+1 yılhabersiz gidersen geçerli prosödür uygulanır alacağın parada kesinti olur hiç alamayadabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1 ya da 2 hafta önceden söylemelisin ben de çalışıp çıktım öyle demişlerdi
01 Yorumla3 gún işe gitme habersiz otomatikman istifa etmiş oluyorsun
00 Yorumla3 ay yasal süre var o seni çıkarabilir sende çıkabilirsin gitme.
00 Yorumlasözleşme vs imzaladın mı canım
04 Yorumla
Soran+1 yılİmzaladım
Soran+1 yılSözleşme örneğini vermediler ama benden önceki kadında bir anda bırakıp çıkmış işi
+1 yıla101 harca harca bitmez.
00 YorumlaMaasini aldiysan gitme.
00 Yorumla
+1 yılGitme sende, bişey olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorla çalışacaksın ulannn :D
00 Yorumla
+1 yılSeni mahkemeye versinlerde gör
00 Yorumla
+1 yılNescafe ne kadar orda knki
00 Yorumla
+1 yılSana yakışmaz. Git ısrar et ve istifa et
10 Yorumla
+1 yılSonuç ne oldu
00 YorumlaEvet kovalar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana ihtar ceker tazminat ödersin
10 Yorumla
+1 yılSozlesmen var mı
00 Yorumla
+1 yılbelki
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılGelme işe
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlurlar
00 Yorumla Mahkemeye verirler
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam