Mesleklerin sınırlı olduğu söyleniyor ama kararsız kaldım. Dilim de çok iyi. Sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılBen de dil mezunuyum liseden, İngilizce okudum. Sonra üniversitedede Fransızca okudum, zaten İngilizce biliyorum diye. Herkes işsiz kalırsın diyordu:)
Tercümanlık, formasyon alırsan da öğretmenlik sana dil ile okunan bölümlerden sonra edinebileceğin mesleklermiş gibi gösteriliyor. Çünkü bu mesleklerin üniversitede bölümü var. Şimdi sana başka hangi meslekleri yapabileceğini sayayım herhangi bir dil bilip de üniversite okumasan bile.
- Müşteri ilişkileri.
Çağrı merkezindekiler ile karıştırma ama. Onların işi müşteri temsilciliği. İlişki ile temsil karıştırılır genelde. Herhangi bir dış ticaret, gümrükleme, çok uluslu şirket, reklamcılık, halkla ilişkiler vb firmasında sadece dil biliyor olduğun için işe alınabilirsin.
- Yönetici asistanlığı
Büyük firmalardaki gerçek yöneticilerin günlük hayatını organize etmek. Küçük firmalardaki sekreterlik değil yani.
- Otelcilikte önbüro, resepsiyon vb.
Sezonluk iş gibi dursa da büyük ve kaliteli oteller yılın her zamanı açık ve buralarda çalışmak küçük otellere göre daha güzel.
- Havacılık sektörü
En havalısı:) kabin memuriyeti (hosteslik yani), yer hostesliği.
- Tur rehberliği
Bunun için kokart alman gerekiyor. Başka bir eğitimi takip edip üzerine bir de sınava girmen gerekiyor.
- Yazı işleri
Dergi, gazete veya internet sitelerinde tercümanlık, metin editörlüğü, düzeltmenlik vb.
Eğer ofis işi istiyorsan bunları da mutlaka bilmen gerekli: Microsoft Office programları olmazsa olmaz.
İnsan ilişkileri, iş takibi, koordinasyon, zaman yönetimi, ilişki yönetimi.
Bunları zaten çoğu insan biliyor, ancak farkında olmuyor. Bunlar kişisel yeteneklerdir ve keşfetmen lazım. Üniversitede öğrenmesen bile merak etme, mezun olmadan küçük işlerde çalışarak mezuniyet sonrası kolayca iş bulabilirsin.
Dil bilip işsiz kalanların iş beğenmediğini düşünüyorum. Bu ülkede çok iyi dil dilip de işsiz kalmak imkansız. Sadece İngilizce değil, diğer diller için de geçerli. O yüzden canını sıkma. Yolun en başındasın.10 Yorumla
+1 yılMantıksız. Bugün mütercim tercümanlar işsiz kalırken ben ielts, toefl belgesi ve ingilizce tıp okuduğumdan dolayı serbest çevirmenlik yaparak hemen hemen onlarla aynı parayı kazanıyorum.
00 Yorumla
Mantıklı.. ne kadar çok dil bilirsen o kadar iyi senin için..
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
+1 yılMantıklı kendimi geliştirmeye açık birisi isen
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılnerden bakarsan bak mantıklı
10 Yorumla İngilizce mi?
12 Yorumla- +1 yıl
Evet
+1 yılamaan oku gitsin
10 YorumlaYoo güzel bir sektör
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi