Gizli Üye(36-45)+1 yılhicbir farki yok. ikiside ayni tas ayni hamam. Kendi kendilerine gelin güvey oluoyrlar. Ayrica bakarsan türkiyede herkes uzman. adam bir sertifika kursuna katiliyor hemen uzmanim diyor. Oyüzden benim gözümde normal tecrübesiz mühendisten bir farki yok.
118 Yorumla
Soran+1 yılyani mühendis üstün diyosun
Cevap sahibi+1 yıluzmanin mezuniyeti önemli. o üstün bu üstün demiyrum.
Soran+1 yılmesela tekstil mühendisi ile kumaş satın alma uzmanı arasında ki fark
Cevap sahibi+1 yıluzamnin mezuniyet dereci ne? eger 4 yillik uni mezunuysa hicbir fark yok. O sadece kumas satin alma islerinde tecrübe kazanmistir. Ve türkiyede uzman deniyor hemen tcrübeli kislere.
Ikisde mühendis halbuki sadece is tecrübesi var digerinin
Soran+1 yılhee mühendislik mimarlık fakültesi, 4 yıllık bir bölüm, derecesi 2,5
Cevap sahibi+1 yıldedigim gibi sadece is tecrübesi var. Uzmanlik felan hikaye.
Koskoca doktorlar 6 yil okuyorlar ardindan TUS gibi zor bir sinavi kazanip 4 yil daha okuduktan sonra uzman olabiliyor. Bizi mühendisler okuldan yeni mezun oluoyr ise basliyor 6 ay calisiyor heemn uzmanim diye ortada geziyor.
O uzmanim diyenler varya emin ol yurtdisinda siradan bir mühendisten farki yok. Hatta firmalar umursamiyor bile.
Soran+1 yılyani uzman daha üst seviye oluyor
Cevap sahibi+1 yılis tecrübesi olarak evet.
Senmisin bu uzman? :)
Soran+1 yılevet benim ama mühendisler uzmanlardan daha çok alıyor ve daha geniş yetkilere sahip diye biliyom, bide bazı uzman iş ilanlarında lise mezunu ya da önlisans mezunu olabilir diyor yani uzman olmak için 4 yıl okumaya gerek yok ama mühendisler 4 yıl okuyor
Cevap sahibi+1 yılbak bende mühendisim ama sen sanirim is hayatinda degilsin ve bazi seyleri yanlis biliyorsun.
Is ilanlarina bakma sen. Cünkü dikkat edersen lisans yüksek lisans doktora hepsini yazyiorlar aradiklari profilde fakat aradiklari insan ise hep cok mükemmel olani.
Firmalar egoisttir bunu unutma. sen uyanik olacaksin ve firmalarin nasil bri yüz takindigini ve ne istedigini bileceksin. Ancak bu sekilde kendini gelistirebilirsin.
Soran+1 yılhıım yani kendimizi bir halt sanmayalım ve fazla talepde bulunmayalım diye lise derler ama hep en eğitimli kimse onu alırlar diyosun
Cevap sahibi+1 yılTakip attim bana takip yollarmisin konusalim istersen.
Soran+1 yılburdan yazalım, istersen gizli de devam edebilirsin
Cevap sahibi+1 yılfarketmez benim icin sen nasil edeceksen öyle olsun.
Soran+1 yılişletmelerin taktiği mi bu yani fazla ücret beklemeyelim diye falan
Cevap sahibi+1 yılisletme eleman alirken herzaman ucuz maas politikasini öne koyar. Yani hem en iyi elemani ister ayni zamandada en ucuzunu.
simdi senin müracaat edeegin bir ilana yüksek lisans mezunu ya da is tecrübesi olan baska biriside müracaat eder. Ve ayni maasi kabul ederse adam onu alir.
Bu türkiyede malesef böyle. Oyüzden özel sektörde maaslarin düsük olmainin nedeni piyasadaki kisilerin ucuza calisiyor olmasi düsük maaslari kabul etmesi.
Isletme biliyorki o maasa birisini bulur oyüzden düsük maas politikasindan vazgecmez.
Uzman olaylari farkli sen onu yanlis anladin. iki yilliklar ya da lise mezunlari uzman felan degill. ISG uzmanlariyla normal is hayatindaki mühendis olarak ekndi isini yapan uzmanlarla karistirma. ISG cilerinde cogu mühendis fakat kendi islerini yapmiyorlar.
Firmalarda uzman dedikleri olay bir konuda cok basarili olan ve o konuya hakim olan kisidir. Ama yine mühendistir o kisi.
Fakat sadece mühendsilerde uzmanlik yok hemen hemen her is alaninda var
Cevap sahibi+1 yılSen adanalimisin? :)
- +1 yıl
Arkadaşım merhaba,
ben elektrik-elektronik mühendisiyim ve geçen hafta işe başladım. Şirket bana mail hesabı açtı ve mail Title/imza lazım oldu. Mail imzam için bana Elektrik Birim Uzmanı diye bir sıfat yazdılar. Ama ben mühendisim. Şimdi bu hayır mı? Şer mi? Yani beni gelecekte bi yönetici adayı olarak mı görüyorlar yoksa daha tam anlamıyla mühendis değilsin daha sana mühendis dememiz için zaman lazım mı demek istiyorlar? Senin görüşün nedir? Teşekkürler
Aslında kiyaslanamaz mesela isg uzmanı zaten mühendisler oluyor birim belirtirsen daha iyi olur
02 Yorumla
Soran+1 yılmesela tekstil mühendisi ile kumaş satın alma uzmanı ya da planlama uzmanı farkları ne
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yılİşini kavrayan uzmandır
012 Yorumla
Soran+1 yılyani mühendisten daha mı üst oluyor
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılama maaş bakımından bir fark yok
- +1 yıl
Var
Soran+1 yılBen uzman olarak işe başladım Nisan ayında maaşım 1500 tl, mühendis olarak başlasaydım da anca bu civar alırdım daha az veriyolarsa mühendise eğer daha beleş mi çalıştıracaklar canımımı alacaklar
- +1 yıl
Arkadaşım mühendis 7 milyar alıyo
Soran+1 yılo çok sonra uzmanlarda zamanla o parayı alamaz mı başlangıçta her ikiside aşağı yukarı aynı alır hatta müh daha fazla alır ama sen uzman daha üst diyosun emin misin
- +1 yıl
Uzmanı kısaca açıkla bana
Soran+1 yılbir konuda özel eğitim almış kişi
- +1 yıl
Muhendisinde üstünde yani
Soran+1 yıliyi de neden mühendisler daha fazla maaş alıyor, daha çok yetkilere sahip oluyor mesela uzman işletme içinde dolaşıp işçiye hesap soramaz, işten çıkarma yetkisi yok ama mühendisler işçiye hesap da sorar işten de çıkarır tel kullanmıycaksınız diye yasak da koyar
- +1 yıl
Mühendisi patronla karıştırdın heralde
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar