Çalıştığı kurumdaki insanlar hakkında dedikodu çıkartan bölge sorumlusunu bir şirket işten atmış. Sizce de emsal bir karar değil mi? Çoğu yerde vardır bu tarz olaylar.
Dedikodudan daha önemli sebepler var; kovulması ağır olmuş.
Ekip huzurunu bozan biri kovulmalı, doğru karar.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İş yerinde dedikodu artık kovulma sebebi! Çalıştığınız ortamda laf taşıyıp huzuru bozan tiplerin işten atılmasına ne diyorsunuz?
bak şöyle söylyim dedikodu yu herkes yapar yapıyorda ama güvenmediğin bir isim varsa veya şüphe ettiğin bir tip onunla dedikodu yapmassan veya o iş yerinde dedikodu yapmanının yanlış ve tehlikeli olduğunu düşünürek hiç yapmassın..
bazıları bilmeyerekte olsa yapar sonra diğer kişi arkasından konuşulduğunu öğrenince kavga başlar sonra yapılmayacğınıda tecrübe edinerek anlar..
kabak hep laf taşıyanın başında patlar 2 kişiinin arasını bozar kavga eder o 2 kişide laf taşıyan yüzünden kavga ettiğini anlar ne kadar sana yakın olursada senin laflarınıda ona buna taşımaya devam eder istediği kadar güvensin onu sevenler..
Her ortamda illa bir arızalı tip vardır. Çalışma ortamında da bu tiplerle pek muhattap olmamak, herkesle de gereken mesafeyi korumak lazım.
Şimdi sadece biriyle sorunu olsa, o ayrı bir şey ama yalan yanlış şeyler uydurmak herkes ile sorun yaşamak ya da huzur kaçırmak ayrı bir boyut. Kovulması normal yani.
Dedikodu iş fesih sebebi değildir hiçbir alanda. İnsanlar mahalle kadınları gibi oturup benim hakkımda öyle demiş, Ayşe'ye iftira attı, onu dedi bunu dedi muhabbetine girebiliyorsa ağır işsizler demektir. Kurumsal olan hiçbir firma bu topun altına girmez. Mahalle bakkalı işletmecisi için emsal olabilir.
Dedikodu hazımsız , guvensiz ve küçük beyinli kişiliklerin ancak yapabileceği bir durum , işi çalışanı da olumsuz etkiler tekniken herkes işi ile ugraşması gerekken calışanlar dikkatini cekiyorsa zaten çok birsey beklememek gerek çok guzel bir karar olmus..
Bu nedense birtek Türkiyede var. Ben Amerikan ve İngiliz şirketlerinde böyle şeyler görmedim herkes birbirine yardımcı ama Türkiyede insanlar iş hayatında birbirinin kuyusunu kazıyo neden acaba?
Dedikodunun içeriği, firmaya ve çalışanlara verdiği zarar önemli burada. Kovulduğuna göre demek ki çok gerekli gereksiz konuşan biri. Ve çoğu şirket dedikodu yapılmasından hoşlanmaz.
Herkesin dedikodu yaptığı bir iş yeri ise ne olacak peki? Herkes mi kovulacak? Dedikodu yapan değil, hakkında dedikodu yapılan işinden olur.. Bu durum değişmez..
o zaman once patronu kovmak lazım en buyk dedıkoducu onlar ve kendi ellerinin altında en az 2 tane ispiyoncuları vardır dikakt edin sekreter sogor caycı emızlıkcı asistan vb olabilir hepside lafcıdır
Yerinde olmuş, insanın motivasyonunu düşürüyorlar. Daha iş bulamasam da staj döneminde sürekli bu tip dedikodulara maruz kaldığımda ne iş yapabiliyordum ne o ortamda bulunabiliyordum.
İş yerlerinin en büyük parazitidir. Tüm morali alt üst eder, iş yavaşlar herkesin huzuru kaçar. Kovulması hiç te abartı bişey değil. Para kazandığı yeri baltalayan insana bu az bile
iş yerlerinde o kadar düzeltilmesi gereken şeyler varki, işten çıkmasına sevinen iş arkadaşları, kuyusunu kazan, kıskançlık ve bunlarla aynı ortamda bulunmak.
Siz nasıl insanlarsiniz ya. Allah im sizin gibi insanlarla karsilastirmasin beni. Dicek söz bulamıyorum. Beni çok mu tanıyorsunuz ki bana o kelimeyi kullanıyorsunuz. Yazık. Adamım delikanliyim diye dolaşmayin.
@asi_genc61341981 marketlerde çok ka. sarlar oluyor ondan sordum derken bana k. sar dedin. Neden durup dururken markette mi calisiyosun diye sordun kendinle çelişiyosun.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Anketler > İş yerinde dedikodu artık kovulma sebebi! Çalıştığınız ortamda laf taşıyıp huzuru bozan tiplerin işten atılmasına ne diyorsunuz?
En İyi Cevaplar