Özellikle iş hayatına atılmış kişilerden tecrübelerini dinlemek isterim. İş yerinde hakkımızda çıkan dedikodu ve dedikoducularla işveren duymadan nasıl mücadele edebiliriz?
İş yerinde hakkınızda çıkan dedikodular ve dedikoducularla nasıl mücadele edersiniz?
Market sektöründe çalışıyorum bir dedikodu ağı var haber ajanslarından daha organize olmuş durumda ilk başlarda yanlış buluyorsun ama sonra aralarına katılıyorsun😂😂 çıkanlarla baş etme sekilim sadece umursamamak insanlara ne yaparsan yap ne söylersen söyle kendi beyinleriyle düşünüp ahlaki değerlerine göre cevap verirler burda beni ilgilendiren bı kısım yok bence. 6 ay önce 1.5yıpdır eleman çalıştığım mağazadan ayrıldım ben varken sürekli arkadamdan sürekli tembel olduğumu söyleyen bir tane müdürüm vardı zere umrumda değildi hatta bana müdür yardımcısı olmam için teklif geldiğinde beni agresif olarak tanıtan ve beceremez o diyen bir müdür düşünün ben onunla şu anda olsa yine çalısabilirim farklı sebeplerden ötürü o mağazadan başka mağazaya müdür yardımcısı olarak ayrıldım şu anda arkamdan cağırsak eleman olarak geri gelirmi diye konuşuyormuşlar. eskim mağazama 6ayda en 10 defa gittim bir defamüdürün vardiyasında gittim ne olursa olsun bir buçuk yıldır birlikte çalıştığım iş arkadaşım ziyaret ediyim dedim sonra farkettim ki içimden gelmiyor, görmek istemiyorum onu bir daha gitmedim onun vardiyasında onun olmadığı zamanlarda gittiğimi her öğrendiğinde kuduruyormuş öyle insanlara en güzel cevabı onları hayatımdan çıkarıp umursamayarak veriyorum. bir tane daha anlatıcaktımda çok yazdım yoruldum 🤣🤣🤣
Kısaca kimseyi bulaşmadan umursamadan sadece işine odaklan gerisini takma kafana çünkü umursarsan işten ayrılmaya kadar gider canlı örnekleri var arkadaşlarımdan onlar dedikodunun incelikleri konusunda sende daha tecrübeli oluyorlar onlarla aşık atamazsın 😂😂
Kısasa kısas sende onlar hakkında öıkaracan;)) zira naparsan yap çokıyor en son nirvanaya erişip umursamayıp iş yapmaya başlıyorsun sakin takılıyorsun taaakii bir açıklarını yakakayana kadar pes etttik mi sandın hayır orman kanunları geçerli;)) ve bilgi güçtür günü gelir kullaınılur acımak yok;))
Niye mücadele etme zahmetine gireyim ki. Beni tanımak isteyen gelir kendi tanır. Tanımayanlar ise ardımdan konuşmaya devam eder, kendi kendine yazıp oynarlar. Zaten bir başkasının lafıyla hareket eden insanlara emek harcayacak değilim, eksik kalsın.
Satışlarımla ve başarımla rüzgar estirdiğim için hiç umursamıyordum :) Genel müdürüm beni pek severdi firmaya ayda milyarlarca para soktuğum için abi kardeş gibiydik onunla dertleşirdik.
Bir zamanlar prenses benimde arkamdan konuşurlardı. Ve bir gün bu avarelleri bir araya topladım şöyle söyledim medeni halim bekar ama arkamdan konuşan çok karım var :) unutmaki başarılı insanı çekemezler kıskanırlar ne demiş şair hayattaki korkularını yenemez cesaretli olamazsan ömrün hep başkalarının dedikodularıyla geçer sen kendine yakışanı yap ve deki biz tabiatımıza uygun olmayan şeyleri yapmayız hadi kal saglıcakla.
Is yerinde bir sure sonra bizim dizilerden daha fazla entrika ve gruplasma oluyor cokta kafana takma isverenide dusunme yap yapicagini cok gurultu patirti cikartmadan cok huzursuzluk cikartmadigin ya da tepedeki insanlardan birisi kuyunu kazmadigi surece isveren gelip seninle ugrasmaz zaten.
Hiç dedikodu çıkmadı, bugüne kadar. Genelde mesafeli olurdum. Kimseyle öyle samimi sohbet etmedim. Bir kişi dışında tabi. Dedikodu çıkarsa zaten yapacak bir şey yok. İpin ucu kaçmıştır.
Herkesle samimi olmaz duvar örersen bir dedikodu olmaz yok eğer kendi halinde olduğun halde dedikodu oluyorsa o iftiradır dedikoduyu aşmıştır o durum ama iş yerinde mesafe ve yerini bilmek önemli
Dedikodu her zaman olur. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Benim kız arkadaşım içki içerim diyordu duydum meğer içmiyormuş pislik. Her şeyi yalanmış insan bile değilmiş
En İyi Cevaplar