Detaylar başlıkta...
Firmada gönüllü çalışmak daha garanti.
Kendi işimi kurup yükselmeliyim hedefim sağlam.
Çalışmayı sevmiyorum. En iyisi yan gelip yatmak :)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir şirkette maaşlı personel iseniz genel olarak ya ay sonunu düşünür ya da sosyal hayatınızdan fedakarlık gösterip belkide feragat ederek, çok çalışmak ve göze girmek için çaba sarf ederek ömür tüketirsiniz.
Kendi işiniz olursa bugün asgari ücretten daha fazla kazanma garantiniz vardır zaten. Birazda kısmetliyseniz iki üç asgari ücretle ay sonunu görürsünüz. Teferruat mı var, olsun kendi işiniz, canın istediğinde kapatır, canın istediğinde açarsın. Zaman senin, iş senin, hayat senindir. Yani kendi işinin patronu olmak güzeldir.
EIG için teşekkürler.
Rica ederim
Para kendi isinde :) bundan 3 yil once bir araba aldim al sat al sat yapa yapa ticari bir plaka aldim sonra bir servis minibusu aldim bu sene ikinci servis minibusunu aldim en gec 4 aya kadar bir tane daha alicam 😊 zaten onun bunun emrinde calisamiyordum sirf emir almamak icin kendi isimi kurdum bak nerelere geldi
Harika başarılarılarının devamını diliyorum :)
Bu tempoda gidersem eger bir aksilik cikmazsa basarilarimin devami cok cok gelecek. Cok cok tsk ederim cok incesin 😊
Bu hayattaki beklentilerinizin biteceği yok gibi :)
Tabiki herşey mümkün yeterki buna kendinizi hazır hissedip girişmeniz işte siz hayatın sihrini çözmüşsünüz :)
Rica ederim.
Aslinda ole diil. Su anki gelirim iyi oldugundam borca girip sifir daire aldim sifir motor aldim haliyle bunlarin odemeleri var. Ustune arac yetistiremiyorum bir tane daha almak zorundayim gelir cok harika ama giderde cok 😊 o yuzden daha fazla calisip daha cok kazanip borcumu harcimi odemem lazim malum borcsuz hicbirsey olmuyor.
O kadarda olsun yani dimi. :)
Biraz riske gireceksin evet :)
Hakkınızda hayırlısı olsun. Hayırlı geceler
Cok cok cok tsk ederim hayirli gecelrr 🙋
özel sektör adamın canını alıyor 3 kuruş para için, bide başkasının ağız kokusunu çekmek zor, insanlar acımasız ve bulaşacak yer arıyolar, ticari zekan varsa ve piyasayı biliyorsan kendi işini kur ama bu vasıfları taşımıyorsan ha bire zarar edip para kaybetmek mantıklı değil, tabii paranın yanında zamanını emeğini ve üzüntüyle pskolojine de kaybedersin, o zaman da başkası yanında çalışmak daha mantıklı tabi çok geç olmadan bazı alanlarda yaş faktörüde önemli
Çok haklısınız. 🙏💕
Mimarlık okuyorum ve kendi büromu açmak istiyorum. Ama daha farklı bir bölümde okusaydim kpss ile direk devlete atanıp rahat kaygı olmayan bir çalışma isterdim. Hedefler büyük şimdi hadi bakalim 😀
'Dayı' n yoksa zor o kpss olaylari :)
Kendi isinimi kuruyosun napiyosn :D her eve bir dayı gerek haha
Cok guzel ya nerde okuyosn manyak para var mimarlikta 😂
Basarilar sana selcuk kampusu iyi diyolar :)
Cevap
61Cevap
Kendi işini kurup yürütmeyi herkes beceremez. Bazı insanlar girişimci ruhludur. Tek başına şirket gibidir. Geleceği görür. Atılgandır. Onlar iş kurabilir.
Bazı insanlar ise var olan bir sistemin parçası olmaya uygun karakterdedir. Risk yönetiminde başarısızdır. Geleceği de göremez. Ama kendisine verilen işi bıkmadan canla başla yapar. Özgür ruhlu değildir. Onlar klasik "maaşlı insanlar"dır.
O yüzden bu konuda "mutlak doğru" yoktur, herkesin kendi doğrusu vardır.
Hayat pasif olanları affetmiyor adete yutuyor
Ahhh... artık umurumda değil kendi yağımda kavruluyorum bende 😀😊
imkan varsa kendi iş yerinde çalışmak güzeldir ama onunda zorlukları var elbet :) yan gelip yatmak hayatta kolaylık sağlamaz her zaman zorluk çekeriz imkanımız kendi işimizi kurmaya yetmiyorsa firma da işe başlayıp yükselmek :)
Aynen haklısın canım ciğerim 😊
tabi ki iş kurmak neden diye soracak olursa. firmada çalışmak kiralık ev tutmaya benzer. yani bir bakıma boş yatırımdır. Ama iş kurmak yatırımdır ne kadar çok çalışırsanız hepsi sizin faydanıza olacaktır. Ve ileriye dönük sermeye/yatırımdır.
Ama tabi ki herkes iş kuramaz, kursa bile çok ilerletemez. İş kurmak için analitik zekaya, liderlik özelliklerine vs. sahip olması gerekir.
Rabbim ne verirse hayırlısını versin diye bir söz var ben çok seviyorum. Olanada olmayana binlerce şükür. :)
Aynen öyle. Hayırlısı diyelim.
@ugur-37 tabi ki.
Evet tabiki onlarda olacak. Ama küçük bir iş yerinide yürütmek kolaydır yaa atıyorum bakkal terzi kasap gibi tabiki bu işlerinde zorluğu olcak
Kendi işini kurmak güzeldir elbette en tercih edilesidir ama öncesinde birinin yanında çalışıp o çalışan psikolojisini öğrenmek, iş dünyasını gözlemlemek ondan sonra bir iş kurmak çok daha mantıklı ve iyi olacaktır. Aksi takdirde yönetim güçlükleri iş yerini kaosa sürükleyecektir. Ha hiç çalışmama şansınız varsa engüzeli o tabi ^^
Elbette patron olmak en mantıklısıdır şeker. Eğer fırsatı varsa insanın, kendi işini kurup ve belki de birkaç kişiye de iş isdihdamı sağlaması çok güzel olur.
Tek hedefim o zaten ama sermayem yok 😀
Hayali italat ihracatda güzel :)
Teşekkurler 😊
Ne uzerine bir patronluk kucuk esnaf olmaksa hayaliniz hic dusunmeyin derim kazanc gidere gore deyisir yani bir mali % 300 kar ile satman gerekicek vergi stopaj kira elektrik gibi lakin sermayen yetiyorsa en az 3 sube ile ticarete atilanlar halen ayakta ve guclu sermaye ile patron olursun finalsal kuvvet gerekiyo karar sizin
Kendi işin.
Bir mantolama firman olsun.
Daire başı 5 ten 50 alırsın
20 malzeme
2 nakliye
İşçi 120 liradan 5 tane çarpı 7 gün
4.5
5 işi 4.5 kazanır sen 20 milyar.
Ama bir iş kurupta bir araba markası olman zor
şu an firmada çalışyorum ama kendi işimi kurmak daha iyi olurdu
Olur inşallah. 😇
Patron olmak iyi de sermaye yoksa ve işini iyi yapıyorsan bir süre bir firmada çalışmak mantıklı tercih.
Hayat şartlasi doğrultusunda hareket etmek :)
Gibi gibi.. :))
:))))
Kendi isini kurmak en guzeli ama hadi dediginde de olmuyor. Ben kendi sirketimi kurdum ama oncesinde uzun yillar full time calisan olarak calistim. Once birikim sonra imkan varsa kendi sirketini kurmak.
En iysi dolandirmaktir. 0 sermaye hepsi kar. Ciddiyim...
Bunu niye dediğini biliyorum 😀
Kendi işimin patronu olmayı seçtim ama üçüncü bir şık daha varmış yha hemde tam benlik😂😂😂
Dimi yani en güzeli 😀
Tabi yhaa😂
bence en iyisi düzenli maaşlı bir iş
kendi işini kurmanın riskelri var diye düşünüyrum
Riks almadan olmuyor cesaret lazım. Tabiki bunlarinda girişimci bir ruh azimli ve çalişkan olmakda lazim
Ben risk almayi is konusunda pek sevmiyorum galiba :)
Siz affettinizmi :)
Siteye ilk geldiğimde sormuştum size hatırladınızmı 😊
Affetmek bana kalan bir sey degil en nihayetinde derim :) sorunuza cevaben :)
Affedemiyorsunuz işte 😑
Bu soruyu daha çok sorarım size çok 😊
Bu konuyu derin bir zamanda :) konusmak lazim
Peki hay hay müsait olduğunuzda birdayım :)
Kendi işim ama işin kötü tarafı işe gitmiyorum 😂😂5 dk bile yetiyor
Oda güzelmiş nasil oluyo artik :)
Parayı yatırıp makineyi çalıştır 😅
10 makine 60 bin dolar getirisi var
5 makine 30 bin dolar
Way arkadaş yaa bu çok iyimiş 😀😀😀
😂😂ya işi bilen işe gitmiyor böyle
Iyi işler kardeş o halde ne diyim. :)
Sağol 😀
Güç aynı zamanda sorumluluk getirir. Tamam işinin patronu olunca gelirin büyük olur ama kaybedersende büyük kaybedersin bunu unutmamak lazım
O halde büyük düşün büyük kazan 😊
ya da boğulacaksan büyük denizde boğul demişler :)
Bazen koşullar buna el vermiyor maalesef :)
Evet aynen öyle lafla olmuyor bakın usteki yoruma 😀
Birde burdaki gerçeklere baķın.
Koşulların gerektirdiği ölçüde yaşıyoruz 😑😕
Şirkette 30 iş = 1 maaş😊
Kendi işinde 1 iş = 1 maaş 😊
Bu güzel yorummuş 😀
Güzell tebrikler 😊
Devlette yarım iş = 1 maaş
Ya devlete girceksin ya da kendi işini yapacaksın. Kimsenin kahri cekilmez
Bu doğru bak 😊
Sermaye varsa kendi işin yoksa bir şirkette çalışmak daha iyi
Hayat bazen bu kadarla yetinmeye mecbur bırakıyor 😑
Yan gelip yatmak diyorum
13 senedir özel sektörde yim bıktım bittim midem bulanıyor 😳😕
Inşallah tez zamanda kurtulursun :)
bir başkasına işçi olup onun zorluğu nu cekmektense kendi işini kurup patron olmak daha iyidir elbette
önce is kuracagin sektörü bul yani sevdiğin işi sonra o konuda iyi bir firmada 5 yıl çalış ondan sonra kendi işini kur
Kendi işinin patronu olmak kimseden emir alamam ben zaten kendi işimi yapıyorum
Ne üzerine çalişiyorsunuz
Enstrüman satış dükkanımız var
Hım harikaymış :)
Başarılar
Teşekkürler
Tabiki dünya turuna çıkmak ıssız adalarda sabahlamak ☺️☺️☺️
Peki yA sen 😉
Öyle bir dünya var mı 😀
NEden olmasın bir adet milli piyango bileti bütün işi çözer ☺️☺️
Yaa ne demezsin hemende oluyor 😀
Hemen demeyelim ama tabi ayın 9-19-29 u diyelim ☺️
Bunun günüdemi var 😀
Hergün var aslında ahaha ☺️ Parayı bulursam seni de götüreyim mi ☺️
Yok çok saol 😀
Ahaha ürktü ☺️
Parayi bulursan senle gelen çok olur ondan. 😀
Neden sen yoksun 😉
İş dalında sektöre hakim olana kadar firma çalışanı olmak. Daha sonra kendi işini kurmak.
Güzelll
kendi işini kurmak riskli.. ben kurdum. tutmadı. battık...
Acaba korkularınızmı vardı 😕
Çok geçmiş olsun.
Bence yeniden denemelisiniz pes etmeyin
Hangi şirket CEO suydu hatırlamıyorum ama sözü bir rokete bininde neresinde olursanız olun gibiydi.
İleride eğitim kurumu açmayı düşünüyorum tabi nasip kısmet göreceğiz
Kendi işini kurup patron olmak çok zordur ama en iyisidir.
Arkadaşlar tam 22 sene iç dekorasyon işi yaptım alçı boya asma Tavan çok güzel para kazandım herşeyimi aldım insanların kahrı çekilmiyor diye bir fabrika da 2 yıldır çalışıyorum ama anladım ki illede kendi işin miş benim ustam derdiki simit sat kendine sat elin yumağı sarmakla büyümüyor o yüzden 1 Nisan 'da çıkış alıp kendi işime döneceğim
Kendi işini kurmak borsa gibidir. Battın mı kaldıran olmaz. Şimdi herşey çevre. Sen yeni açtığım şirketi daha herkes başlamadan salıverirler. Özel sektör de kumar gibidir. Kazanırsın bir hata da yatarsın. En iyisi devlet. O da yoksa devlet olana kadar yat. Olmuyorsada yine devlerim milletindi de.
Yıllarca cesitli firmalarda maaşlı ve en son olarakta bir kaç senedir ufakta olsa kendi işyeri olan birisi olarak derim ki en güzeli yatmak. Maaslı calışırkende kendi firmandada hakketiğin paraları hic bir zaman kazanamıyorsun bu ülkede malesef.
YouTuber olmak en kötüsü 10 bin kazanıyor
O nasıl oluyor bana anlatabilirmisiniz
Makyaj videosu çek koy YouTube a
Mesaj yazabilirmiyim size
Ne için
tamam anladim videoyu çekmeyi benim sorum youtube nasil uye oluyorsun onu. Bilmiyorum bunu soracaktim
Bilgisayarı iyi bilmen gerek yoksa. Unut
Biliyorum fena değil bilgisar kullanimim
Danks bilic YouTube da başladı şimdi instagramda ki sponsoru aylık 50 bin veriyor YouTube geliri de 30 bin olsa kızın aylık geliri 80.000₺
Duymuştum bir girişim gerekiyor iste. Ben bunun üzerine düşüm yarın
Kendi işim derdim ama ekonomidir, gelir giderdir vs. anlamadığım için. Başka bir işte çalışırdım.
Yatırım gücün varsa kendi işin
Yoksa firmada çalışmak
Çalışmayı sevmiyorum ama illede çakışacaksam kendi işim tabii ki
kendi işini kurmak bence yaş geçince o güvendikleri firmalar ekmeyi basıyorlar malesef vakit varken kendi işinin patronu olmak mantıklı
Patron olmak daha mantıklı.
Sermaye varsa hepsi olur 😊
Kendi işini kurduğun zaman 2 seçenek var ya çok kazanacaksın ya hiç. Ama bir firmada çalışırsan sadece karnını doyurmak için çalışacaksın.
Ticari zekanla sermayen varsa kendi işini kurmak daha mantıklı ve olağan.
kendi işin bunun kıyaslaması olur mu:)
Olmaz tabiki ben gazlamak istemedim kimseyi o yüzden tarafsız paylaştim 😉
haha kurnazca cevabı belli soruları sormak sitede :) 10 saniye düşünerek cevap verilecek sorulara yorum gelmez bak sor mesela yeşil zeytin mi siyah zeytin mi de birde hayattan anlanmlı düşündüren bişi sor gör farkı çünkü yönetenlerde böyle bencelere bak populer sorulara bak süper sorulara bak gündemdeki sacma sapan seyi buraya tasıyanları fenomen yapıyorlar benceler kopyala yapğıştır eskiden burada bir benzerlik görüdülermi bence kalkardı aynı soru soruldumu kalkardı şimdi3 gün önce sorduğumu sorsam yine kalır
Evet bende fark ettim zaten :)
Kişisel yorumumu zaten bir başkasının paylaşımında yapıyorum :)
O dediklerinide sormak isterim açıkcası :)
Bu soruda esasen toplumun ayaklarındaki nasır yarasıdır hep üzerine basarlar canları yanma pahasına tabiki yürümek için basmakta gerekiyor.
Ve evet sitede öyle bir şey var dündü sanırım aynı soruyu biri soruyor fenomen oluyor sonra akşamına başkası sormuş oda listede nasıl iş anlamadım ikisinede yorum atmadım 😀😁
Su yolunu buluyor. Her iki konuda israrci olmamak lazim.
Normalde ne iş yapıyorsun ki?
Ben yan gelip yatanlardan oluyorum 😊
Çalışmıyorum şu an türkiye sartlarında aç kalırım daha iyi :)
Meslek varmı?
Ofis büro sekreterliği
O zaman maaş memnuniyetsizliği olsa gerek :)
Daha önce kurumsal bir firmada çalişiyordum. Şu anda güzel bir firma bulamadim heryerede giremiyorum kiytiri bozuk firmalara uc kurusa çalişamam.
Hangi şehirde yaşıyorsun mutlaka vardır bir iş kısmetin ya
Istanbuldayım
İstanbul’da mutlaka bulursun bende daha yeni geldim İstanbul’a
Hee bulurum nerde dolandiri nerde sapik nerde şerefsiz varsa hepsi burda işte 😠
O yüzden her yerde çalişmiyorum iyi geceler
Kızgınsın baya... iyi geceler
Kızgın olmam biseyi değistirmiyor işte niye kizgin olayimki yinede yaşiyoruz hayati iyilik ve güzellik dileyerek :)
Sizlik bir durum yok sizin tuzun kuruysa ne güzel işte. bu benim sorunum benim hayatım dimi :)
Neyse çıkayım siteden sesliğe takılım en iyisi. Hersey gönlünüzce olsun ☺
Sanki bana kızdın gibi ama neyse bakalım :)
Yok gerçekten size kızmadım bazen kaçmak istiyorsun ayağindaki nasıra basmak gibi bende kendi sıkıntılarım ya da hayatın getirdiği sıkıntılardan konuşmak istemiyorum.
Eğerki size bòyle bir düşünce içerisine getirdiysem çok izüe dilerim sizi tanımıyorum bile 😊
Bunkadar sıkıntı yapacak kadar kimse seni üzmesin izin verme buna
Bir firmada calisip surekli kariyer gelistirmek de gayet cekici. Kendi isini kurup buyumek de kulaga hos. Zor soru 🙄 no comment
Kendi işini kurup çalışmak tabikide
Ne kadar girişimci varmişta bilmiyormuşuz 😊
Ben zaten şuanda kendi işime yatrım yaptım gelecekte çok güzel şeyler yapacam
Inşallah hayırlısı olsun. Bol kazançlı yatırımlı bereketli olsun ☺
Çoook teşekkür ederim 😊😊😊
Rica ederim 😇😀
Bence kendi işinin patronu ol
Yap bişiler kadınlara teşvik çok az dükkkan yemek pişir
Girişimci yapım var tasarımlarım var ama sermayesiz hiç bir sey olmuyoki :)
Bulursun bir yolunu zor deil:)
En iyisi devlette çalışmak...
ben kendi işimde çalışıyorum
Ne güzelmiş tebrik ediyorum 😊
teşekkür ederim darısı size :)
Aminn yüzlerce binlerce kez Aminnnnn 😃😃😃😃
wuuu tez zamanda inşallah :)
Inşallah çok teşekkür ederim.
Kendi işimi kurmak istiyorum
Kendi işimi kurmak isterim
önce çalışıp sonra patron olmak
Evet önce çalişmak sonra birikik sonra kazanmak