Arkadaşlar ben yeni mezun hemsireyim özel bir hastanede çalışıyorum 1 hafta oldu acil hemsiresiyim. Enjektör, damar yolu açmakta kan almakta hiç bir sıkıntım yok fakat mavi kod denen birşey var bilirsiniz belki kalbi durmuş solunumu olmayan acil hasta vs. O hastalar üzerinde hızlı olmak gerek ve ben bunu ogrenememekten çok korkuyorum ilaclarin isimlerini doğru düzgün bilmiyorum kendimi nasıl gelestiricegimi bilmiyorum ve korkularim var Servisimdeki herkes çok iyi çalışıyor kendime güvenim yok ezik hissediyorum kendimi malzemelerin isimlerini falan bilmiyorum bana yardımcı olabilecek birileri var mı aranızda kendimi nasıl gelistirebilirim ya da yeni mezun hemşire olarak
Cevabın nedir?
Cok fazla takma kafana bunu. Ben de 7 senedir acil hemsiresiyim. Zamanla ogrenirsin hepsini. Ayrica zaten yeni mezunsan kimse senden cok fazla birsey beklemez. Yani daha dogrusu birseyi bilmedigin zaman kimse yadirgamaz. Ve malzemelerin, ilaclarin isimlerini de ezberleyeyim diye ugrasma. Ezberle olmaz cunku bu isler, zamanla kendin ogrenirsin.
Basta karistirabilirsin ilaclarin isimlerini cok normal. Mesela mavi kod gelir, senden airway isterler, sen ambu verirsin. Entubasyon tupu isterler, ng sondasi verirsin. Cok normal seyler bunlar. Vaka gordukce, tecruben oldukca hepsini zamanla ogrenirsin ama.36 Yorumla
Soran+1 yılSiz nasıl geliştirdiniz kendinizi yeni mezunken hayat nasıldı :D
- +1 yıl
Ilk basladigim gunu hatirliyorum. Asiri tedirgindim, surekli bir korku vardi ustumde. Cunku atanmissin ve artik bir sorumlulugun var. Sen de farketmissindir zaten, ogrencilikle hic alakasi yok. Stajdayken rahatsin cunku. Ama iste zamanla ogreniyorsun. Ilk atandiginda parmaginda kucuk bir kesisi olan hasta geliyor mesela ona bile korkarak yaklasiyorsun. Ama sonradan tecrube kazaninca parmagi kopan geliyor, eli kopan geliyor; ona bile gayet rahat yaklasiyorsun. Cunku ne yapacagini biliyorsun. Nasil yaklasacagini biliyorsun.
Ki ben atandigim zaman ilk gun direk cerrahi mudahale odasinda basladim. Surekli kesiler, buyuk pansumanlar geliyor falan. O zamanlar bayagi zordu benim icin 😄
Soran+1 yılNe yapmam gerek sence şu an sayende biraz rahatladım
- +1 yıl
Bisey yapmana gerek yok. Diyelim tedavi yazildi hastaya. Bilmedigin bir sey mi var? Hemen sor bir arkadasina. Bak 7 senedir acildeyim, yeri geliyor ben bile soruyorum bazi seyleri. Cunku bizim isimizde hataya yer yok. Sorman sana bisey kaybettirmez. Sonucta stajda her seyi ogrenmiyorsun. Bilmedigin biseyi sor yani bu cok normal.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Mavi kod dediğin olay senin gibi bilgisiz mezunlara kaldıysa vay halimize demektir vay halimize tabi sen bunu yanlıs anlama o eğitim verilmeden senin orda görev yapman yanlıs
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç bir hemşire herşeyi bilerek işe baslamiyor. Stajda sana herşeyi de ogretmiyorlar yaptigin damar yolu serum hazirlamak ilaç hazirlamak ve EKG çekmek stajda bunlar dışında hiç bir şey yapamiyorsun
+1 yılHemsiresinde o dediklerini okulda ogretmiyolarmi zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılHayır stajda sadece, damar yolu acmak serum takmak ve ilaç hazirlamaktan ibaret başka birsey yaptirmiyorlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
+1 yıltecrübe işi bu. fakat teorik kısmı için kitaplar var al oku kendini geliştir.
04 Yorumla
Soran+1 yılSende mi tıp uzerine
- +1 yıl
Ney
Soran+1 yılTıp mı okuyorsun dedim :D
- +1 yıl
Aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılIyi bir bayan hemsire once sakso cekmeyi bilmelidir
011 Yorumla- +1 yıl
Ulan hahahaha😀😀😀
Cevap sahibi+1 yılSen nasilsin saksoda?
- +1 yıl
Deneyimsizim😀
Cevap sahibi+1 yılUla cok da guzel kizsin cektirmek isterdim sana 😂
- +1 yıl
Ya hadi ordan 😀
Cevap sahibi+1 yılHangi sehirdesin hemsirem geleyim ayni sehirdeysek bes dk bir sakso cek bana 😂
- +1 yıl
Hahahahaha 😀😀😀😀😀😀 ya allah belani vermesin beee
Cevap sahibi+1 yılKizim sehir soyle ya :)
Cevap sahibi+1 yılUzun saclarini elime dolayip agzina dibine kadar offf nasil azdim hemsireee 😂😂😂😂
- +1 yıl
Ya bir git benim saçım şimdi kısa ayrıca 😀
Cevap sahibi+1 yılKisaysa basini tutarim iki elimle dayarim agzina dibine kadar somurursun hadi baslayalim 😂😂😂
+1 yılZamanla öğrenirsin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım