3 senedir mezunum 2 senedir issizim ne kadar iş görüşmesine de gitsem beni ise almadılar 9 aydır hiçbir iş görüşmesine gitmedim çok mutsuzum özgüvenim 0 artık nereye elini atsam kuruyor nasıl iş bulunur hiç bilmiyorum intihar edicem artık :/
Cevabın nedir?
+1 yılDil kurslarına giderek yabancı dilini geliştir.
TOBB, TMMOB, Belediyeler ve sivil toplum örgütlerin seminer ve kurslarına katıl, sertifikalarıni çoğalt.
Yüksek lisans yapmak için çaba sarfet.
KPSS sınavlarına gir ve sınav sonuç notun düsükse onun da kursuna git.
SPK nın emlak gayrımenkul değerleme uzmanlık kurslarına git hazırlan ve sınavlarına girerek sertifikanı al.
Yani boş bekleme. Mücadele et. Kendi özelliklerini artırarak rakiplerinden bir tik öne çık.
Bir CV hazırla. İnsan Kaynakları sitelerinden uygun yerlere CV ni gönder.
Yine Özel Kurumsal Firmaların internet sayfalarından insan kaynakları linkine CV ni gönder.
Çağrıldığında yüksek rakamlı maaş isteme. Özel sektör askari ücretle baßlatır ama performansını beğendiği rlemanların maaşlarını suratle artırırlar.
Sen samimi ol gayretli ol azmet güleryüzlü pozitif ol ve tabiki sonunda hayırlısı oksun diye de dua et.
https://www.dpb.gov.tr/tr-tr linkini tıkla ilanları takip et müracat zamanını kaćırma.
Başarılar. Herşey gönlünce olsun.07 Yorumla- +1 yıl
Hiçbiri ilgimi çekmiyor inan
- +1 yıl
Sen Mühendis deģilsin o zsman.
Hangi üniversiteden mezunsun? - +1 yıl
Ben otum bokumm boşver
- +1 yıl
Hayır. Kendine güvenmelisin ama.
- +1 yıl
Eig ićin teşekkür. Peki + nerede csnım? 😎
- +1 yıl
Ben secmedim sistem seçmiş ama ben de eig verirdim dayi sana
- +1 yıl
Sisteme teslim olma yegen, o seçsede sen müdahale edebilirsin. Haa bu arada çok cimrisin. ☺
bölümünüz kamuda cok olmasada alım yapılan bölümlerden kpss puanınız var mı varsa p3 puanınız kaç? eger daha evvel hiç kpss girmedi ya da girdiniz ama 80 hatta 85 altı aldı iseniz size tavsiyem 2018 de yapılacak olan kpss'ye hazırlanarak girmeniz olacaktır zaten bilgileriniz taze oldugundan genel yetenek (matematik+türkçe) kısmını fulleyemesenizde fule yakın cıkaracagınızı düşünüyorum siz genel kültür kısmına calısın ordanda çıkaracgınız 60 70 net size ilk alımlarda yetecek puanı aldıramasada ikinci üçüncü alımlarda yetecek puanı aldıracagını düşünüyorum artı 2018 - 2019 secim yılı olacagı için alımlar bu yıllara göre fazla olacaktır...
00 Yorumla
Taseron sirketlerde AVEA turkcell gibi buralarda cokca is oluyor bakmalsin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
43Cevap
Valla ben inşaattan mezun oldum ki o kadar çevre mevre olmasına rağmen doğru düzgün bir yer bulamadım. Yurtdışına gidebilirdim dedim bir kaç sene iç piyasa göreyim.. Onda da ''yeni mezunsun pişmen lazım pişene kadar maaş düşük olur'' kafasına denk geldik. Sonra bizimkilerin aklına uyup kpss ye girdim güzel puan gelince de yazdım devlete girdim.. Çevren olmalı açıkçası özel için çünkü kariyer. net linkedin falan ünide arayı açmış tipler veya tecrübeli cv si dolu adamlara göre yerler. Mezunsan tecrübesizsen iş bulmak, heleki güzel sni yetiştirecek yer bulmak tamamen şans..
00 Yorumla
+1 yılona bakarsan bende kimyagerim iki yabancı dil bilmeme rağmen ve kaç tane uzmanlık sertifika sahibi olmama rağmen bilgisayar bilgimin çok iyi olmasına rağmen kocaeli gibi bir fabrika cennetinde yaşamama rağmen oda yetmiyor babamın sendika başkanı arkadaşını bile araya sokmasına rağmen geldiğim noktayı öğrenmek istermisin güvenlik görevlisi şimdi onu olucam kabul edelim ki türkiye fakir bir memleket
37 Yorumla- +1 yıl
Ohaa bu kadar özelliğe rağmen bende hiçbiri yok iş azmim var sadece bedava bile çalışırım sadece artık ise taramak istiyorum
- +1 yıl
ondan sonra vatan haini ilan ediliyoruz küfür edincede kardeş kusura bakmada bu vtan bana ne verdiki karşılığında ne verecem ruh sağlığımı bozdu beni benden aldı psikolojimin anasını mikti daha ben bu vatanın neyini sevecem mk
- +1 yıl
ya mikerim artık benim hiç bir hedefim yok şu güvenliğe başlıyımda para biriktirip yurt dışında kızlarla eğlenicem gece hayatı :D :D maaaan koy hayatın a m ı na yeminle ya birikim yap git yurt dışına ye iç sıç istediğin haltı ye gel :D
- +1 yıl
hadi onu geç üstünüze alınmayın sizle alakası yok milletimi neden sevmiyo oluyorum ln neyini sevecem bu üçkağıtçı sözde müslüman pzvnkleri
Bu zaman da muhendissen, is tecruben yoksa, ekstra dilin, okudugun univin ismi yoksa isin cok zor maalesef aglayqcagina gidip en kotu isler de calis tecrube edin cv bos durmasin
00 YorumlaMaalesef bu durum da olan binlerce kişi var. Asıl sorun piyasada yeteri kadar mezun var iken , yine o bölümün üniversitelerde açılmasından kaynaklanmaktadır. Ama ümidini kaybetme.
02 Yorumla- +1 yıl
Yaşama ümidim bile kalmadı
Hangi dal hangi üniversite hangi şehirden arıyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Elektronik haberlesme ıstanbul
Tipini değerlendir ve kurbağacılık yap
İyi para varmış, bugün haberde okudum02 Yorumla- +1 yıl
O ne ki?
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılTorpilin yoksa hiç bir işe yaramaz ne ingilizce ne tecrübe bakan yardımcısı bakan vali tanıdığın varsa istediğin yerde işe girersin ne demişler bunlar ararlar şirketi rica ederler bir haftaya işe başlarsın benim arkadaşlarım hep öyle girdiler işe yoksa ingilizceymiş deneyimmiş sertivikaymış hepsi boş iş emin ol
00 Yorumla
+1 yılaramaya devam et yüz işyerinden biri bile alsa iş sahibi oluyon böyle düşün gördüğün heryere başvur arsız ol
00 YorumlaBende aynı yaşadığın yerden iş arıyorsan bu sıkıntıyla karşılaşıyorsun
00 YorumlaMezun olmak yetmez iş tecrübesi lazım iş tecrüben yoksa iyi yabancı dil bilmen lazım o da yoksa kurt olman lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Hiçbiri yok bomboş bir insanım ben artık
Yabancı dil öğrenmelis maalesef mühendistek çok şey istiyorlar
00 Yorumla
+1 yılNe mühendisisin hangi üni mezunusun ve neden kpss yi denemedin?
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılbence siz direk yüksek maaşlı iş istiyo olabilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılYa tanıdığın birileri de mi yok referans olup yardımcı olacak
02 Yorumla- +1 yıl
Yok
- +1 yıl
O zaman biraz zor ya da hedefini kucut ufak bir yerele başvur
hangi mühendisliği bitirdin :D aynı mühendisliği bitirmiycegim umarım bu dönem
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMühendistim
Çalıştım emekli oldum
Hiç mühendisliğimi soran olmadı
iş bulamadım mühendisliğimde00 YorumlaNe mühendisisin? İş durumu ona göre değişir
01 Yorumla- +1 yıl
Elektronik haberlesme
branşın neydi canım, bir de ne tarafta yaşıyosun
02 Yorumla- +1 yıl
Elektronik haberlesme ıstanbul avrupa
Yurtdışında fırsat ara bence :/
02 Yorumla- +1 yıl
Uçağa binmisligim yok ingiliz cem yerlerde
Arayan buluyor bizde çok seçiciyiz ama kabul et.
10 Yorumla
+1 yılkadından mühendis olmaz da ondan
04 Yorumla- +1 yıl
Aqqq
- +1 yıl
gerçekler... adam seni dağa bayıra direk dikmeye gönderemez çünkü elin krolarının arasına
- +1 yıl
Senin gibi capsizdan mi olur mi
- +1 yıl
bilmem olmuş bir kere
+1 yılne mühendisligi okudun? Ve CV ni nasil hazirladin?
00 Yorumla
+1 yılHangi okulu bölümü bitirdin?
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılNe mühendisidir acep?
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 601 cevap paylaştı.
+1 yılKardeşimde mimarlık mezunu o da aynı
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 309 cevap paylaştı. branş ne ve hangi okul mezunusun?
00 Yorumla
+1 yıluniversiteyi 4 uzerinden kac notla bitirdin?
00 YorumlaNe mühendisi yardımcı olablirim
00 Yorumla
+1 yılMersin de olsan sana bakardım
02 Yorumla- +1 yıl
Sen önce bir tipine bakk ammk
- +1 yıl
He vallah bu kafanla çok çekeceksin
Hangi bölüm
Hangi okul00 YorumlaNe mezunusun nerede yasiyorsun yardimci olayim?
03 Yorumla- +1 yıl
İstanbul elektronik haberleşme mühendisligi
- +1 yıl
Teşekkürler
Hangi muhendislik?
03 Yorumla- +1 yıl
Burdan
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılUmudunu kaybetme
Hangi alan?00 Yorumla Ne mezunusunuz
00 YorumlaBende mühendisim hangi bölüm hangi okul senin?
00 YorumlaHangi mühendislik?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIngilizcen var mi? Hangi uni mezun oldun?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe. muhemdisisin sen
02 Yorumla- +1 yıl
Elektronik haberlesme
Cevap sahibi+1 yılEee bunda nasil is bulamadin ya. Sen yeteri kadar basvuru yaptinmi
+1 yılMaster yap?
04 Yorumla- +1 yıl
Okuldan nefret ediyorum artık
- +1 yıl
O zaman fark yarat düşün bakalım seni neden işe alsınlar hani eksilerini bul onları kapat
- +1 yıl
Bomboş bir insanım ben
- +1 yıl
İşte bu yüzden boştasın biraz içini doldur mesela spor yap sonra dil pc öğren seni almaları için neden sun. Sonra giderken senş belli edecek şeyler giy süslen Emin’im görünüş işi almanda etkili olur
Ne mühendisisin
00 Yorumla
+1 yılNe mühendisisin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılÖzel sektöre el at
00 Yorumla
+1 yılHangi bölüm
00 Yorumla
+1 yılben yardımcı olayım
01 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi
hangi bölüm
02 Yorumla- +1 yıl
Elektronik haberlesme
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangi ildesij sen
05 Yorumla- +1 yıl
İstanbul
Cevap sahibi+1 yılne muhendisisin
Cevap sahibi+1 yılgel basvur bizim santtiyeye
- +1 yıl
Şantiye benlik değil saol
Cevap sahibi+1 yıle neresini istiyosun 😊
bizde bulamiyoruz :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkpssye hazirlan
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Mühendislik mezunuyum iş bulamıyorum kafayı yiyorum ne yapicam ben?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat