Psikolog un iyi kazandığı falan söyleniyordu. Aslında Almanya'da 2 sene deneyip hoşuma gitmiyorsa başka bir ülkede bu Amerika olabilir orada yaşama planı var kafamda. Aslında Amerikada daha önce 1 sene kaldım fakat döndüğüme çok pişmanım. Ve oraya geri dönmek çok istiyorum. Fakat annem evleniyor onun arkasından gitmek zorundayım. Annemin imkanı yok şuanlık beni Amerikaya gönderebilecek. Benim de kendimi geliştirmeye ihtiyacım var. Daha araba kullanmayı bilmiyorum bunun gibi bilmediğim şeylerdeki eksiklikleri gidermeyi planlıyorum. Almanya'da yaşamanın avantajları neler? Ya da üniversite okumanın? Peki Alman vatandaşlığını alınca avantajlar neler? Ve nasıl alınır? Öğrenci olarak gidecek biri Almanya'da Alman vatandaşı nasıl olabilir? Amerika'ya Almanya'dan nasıl gidilebilir? Tavsiyeleriniz neler?
Cevabın nedir?
+1 yılPiskologlar almanyada iyi kazanmiyor, zaten öyle serbest piyasada yok yani kendi yerinide acsan belirli bir hasta sayisini gecemioyrsun aylik.
Ücretide devletin belirledigi fiyattan aliyorsun.
almanyada yasamanin avantajlari kurallar ve disiplin ülkesi. Türkiyedeki yasamdan daha farkli yani calisirsan gelirin iyi ama birokadarda giderin cok oluyor.
Üniversite okursan diploman heryerde gecerli. Ama bitirebilirsen. Piskoloji okumak istyiorsun anadilin kadar cok iyi derecede almancaya sahip olman lazim. Yoksa uniler cok zor ve egitim sistemi türkiyeden daha zor.
Alman vatandasligini alman icin en az 8 yil orada yasiyor calisiyor ve hicbir devlet yardimi almamis olman lazim. Ögrenci olarak vatandaslik HICBIRZAMAN alamazsin!
Türk vatandasi olarak türkiyeden amirikaya nasil gittiysen ayni prosedürler almanyadan basvurdugundada gecerli. Yani sen orda yasiyorsun diye sana extra bir torpil tanimioyrlar.019 Yorumla- +1 yıl
Amerika'da nasıl peki
- +1 yıl
ve en çok kazandığı ülke neresi ingilterede iyi kazandıklarını duydum?
- +1 yıl
sence ben nasıl yapayım? Aklımda hep okul bitince Amerikada yaşamak var Amerikaya mı gideyim Almanyada okursam okulumu bitirip? Amerikada mı yani yaşayım orada çalışıp?
- +1 yıl
Amerikanin daha iyi oldugunu söylüyorlar hep. Almanlar bile amerikaya gitmeye basladi.
Yani imkanin varsa hic almanyaya bulasmadan direkt amerikaya git. Almanca ögrenirken bildigin ingilizceyide unutursun. Cünkü kafayi cok karistiriyor.
- +1 yıl
İngilizceyi de Almanca İLE birlikte çalışmam gerek Amerika'ya gitmem için biraz beklemem gerek 😔
- +1 yıl
İngilizceyi her gün Almanca İLE beraber calıssam unutur muyum ama benzer diller sonucta her gün çalışılan bir dil unutulur mu😔
- +1 yıl
corba edersin arkadasim. Ben C1 ingilizceyle gittim almanyaya. Almancayi ögrendim oda cok mükemmel derecede degil cünkü gercekten zor bir dil.
Ingilizceyi unuttum resmen.
Orda dogup büyüyenler icin almanca ana dilleri sayilyior, ingilizceyi cabuk ögreniyorlar. Ama sen iki tane dil yabanci dil. Yani ikiside kötüyse sen kesinlikle ögrenemezsin ayni zamanda.
Bir koltuga iki karpuz sigmaz. Bunu unutma.
Yerind eolsam hic bulasmam almanyaya. Direkt amerikaya git hedefine yönel. - +1 yıl
ingilizce psikoloji okuyabiliyor muyum?
- +1 yıl
almanyada ingilizce bölümler yok denecek kadar az. Genelde yüksek lisanslar ingilizce oluoyr.
Ama eger lisans varsa müracat edersin. Ben oldugunu düsünmüyorum. Yinede arastirmak lazim. Hersene yeni bölümler aciliyor. - +1 yıl
yüksek lisansımı yapmam lazımmış süper vizyonlar alıp daha sonra tez eğitimleri almam gerekiyormuş psikoloji alanında yükselmek adına
- +1 yıl
ben ingilizce okumak zorundayım o zaman
- +1 yıl
Ayrıcada ben 9 yaşındayım Amerikya gittiğim zamanlarda nasıl bilebilirim yani? Çocuktum sonuçta :D
- +1 yıl
ne bileyim senin 9 yasinda gittigini :D yaninda degildim. :D
Yerinde olsam türkiyede ingilizce okurum sonra amerikaya gecerim. Almancayla ugrasmana gerek kalmaz, bilmedigin ortama alismana gerek kalmaz. Yani ne bilim kolay yol varken zora kosmak mantiksiz gelyior bana.
Üstelik okul birinciliginde var cok güzel bir okula girebilirsin. Tabiki karar senin. - +1 yıl
Türkiyeden Amerikaya gitmek zor diyorlar :(
- +1 yıl
Almanyada olunca kolaymi oluoyrmus? Sonucta türk vatandasisin, ayni prosedürler gecerli.
Sen zor diyenlere bakma, ABD ye turist vizesi almak almanyaya tursit vizesi almaktan daha kolay.
Sen türkiyede iyi bir okul mezunu olursan direkt sirketlere basvurup gidebilirsin. Ayrica dilin cok önemli. Ingilizce bir bölüm okumani tavsiye ederim. Almanyada kalmayi düsünmüyorsun oranin zorlugunu cekip ezilme. Hayal kirikligina ugrarsin.
Okul birinciligin var demistin amerikadaki unierde burslu okuma imkanlarini arastir. Belki öyle bir sansin olabilir. Avrupadabu imkan yok ama ABD de var diye bilyiorum. - +1 yıl
Evet çok haklısın
- +1 yıl
ben şimdi buradaki sınava mı gireyim nasıl yapayım?
- +1 yıl
Burdaki sianva zaten öylede böylede gireceksin. Türkiyede dili ingilizce olan bir cok iyi bir universitede okursan san ABD nin kapilari kolaylikla acilir. Mesela Boğaziçi, ODTÜ, Hacettepe, İstanbul ve Ankara Üniversiteleri ya da Vakıf üniversiteleri için ise Koç, Bilkent gibi uniler.
Bu uniler pirskoloji alaninda ilk 5 de. Ama dili ingilizce olani sec.
- +1 yıl
Birde ABD deki uni imkanalrini arastir. Burslu uni okuma imkanlarini arastir, Okul birincilerine böyle sanslar veriliyormu bir arastir bak. ABD de okuyan birilerini bulursan daha cok yardimci olur sana.
Ben sana sadece avrupa hakkinda bilgi verebilirim. Bende ABD yi arastiriyorum ama cok fazla bilgim yok.
+1 yılBunu yapmış bir arkadaşım var, işinden memnun, özel sektörde calısıyor ancak şahsi fikrim, yeterince kazanmadığı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen almanyada Yasiyorum, sen buraya istersen gelebilecekmisin? Almancan varmi? Burada türk ünileri yok
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılaçıklamayı okumadım ama para getirisinden bahsediyorsan bence çok iyi
04 Yorumla- +1 yıl
yani okul bittikten sonra aç kalma durumu olmaz di mi? İsterim ki kendi başıma rahat çalışıp iyi para kazanabileyim.
- +1 yıl
amerkida okuyup buraya geri gelen bir arkadaşım var işi çok iyi hatta internettende bak sena yücesan şimdi durumuda çok iyi hatta üni de derste veriyo yanılmıyosam haliç üniydi herkes kafayı yemiş sizinde işinize geliyo :)
- +1 yıl
kendisi psikolog mu?
- +1 yıl
evet
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çok iyi getirir ama önce sevmen önemli sen bunu severek yapacağına inanıyor musun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Almanya'da psikoloji okuyup klinik psikolog olmanın nasıl bir getirisi vardır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat