Arkadaşlar ben Anadolu lisesinde okuyorum ve dersler çok zorluyor temelim de hiç yok zaten çalışma alışkanlığım olmadığı içine sıkıya da gelemiyorum bende bugünlerde sağlık meslek lisesini araştırmaya başladım bulduklarıma göre 2 senelik geçişler tekrar gelmiş ve 2 senelik ön lisansı başarıyla tamamlarsam ve 180 puanı geçersem hemşireliğe geçiş yapabiliyomuşum ve sadece 3 ve 4. senesini okuyup hemşirelikten mezun olabiliyormuşum baya araştırdım ve bunları buldum aklıma çok yattı sizce napmalıyım bu arada kızım başlarda hemşire olabilirmi benden diye korktum ama damar yolu açma videosu falan izledim yapabilirim diye düşünüyorum diğer şeylerede zamanla alışırım. Neyse soruma gelelim sizce napmalıym biri doğru yol göstersin 🙏🏻
Cevabın nedir?
+1 yılAçıkçası anadolu dan direk sağlık mesleğe geçiş yaparsan o zaman da topallarsin. Sağlık meslek lisesinde de zorluklar var. Ben sağlık meslekte okumadım lakin okuyan birisini tanıyorum. 6 saat anatomi, latince kelimeler. Ağır geçiyormuş. Baştan sağlıkta olsaydın senin için daha iyi olurdu. Lakin nasıl istersen öyle yap. Anadolu her zaman idealdir. Bazı öğrenciler anadolu diye sayiklar durur. Iyi düşün ☺
07 Yorumla- +1 yıl
Bu mesleği istiyormuşsun, az once okudum. Eğer hemşirelik istiyorsan tabii ki sağlık mesleğe git ☺
- +1 yıl
Ama 10. Sınıfta sağlık derslerine başlıyorlar bende zaten 10. sınıfın başlarında gideceğim zorlanmam da ezber falan ağır gelebilir ama bide şöyle bişey var almanca kelimeleri ezberlemekten daha kolaydır..
- +1 yıl
Bende Anadolu mezunuyum. Almanca bana pek zor gelmedi. Kelimeler de sıkıntı yok ama artikeller fazla can sıkıyor. Hemşirelik hedef ise bu hedef için en ideal yer tabii ki sağlık meslek lisesi dir.☺
- +1 yıl
Benim çalışma alışkanlığım olmadığı için bana her ders zor geliyor 😂 Bende sağlık iyi diye düşünüyorum birde sence önü açık bir meslek mi?
- +1 yıl
Bence önü açık bir meslek. Hemşire yardımcılığı okumazsan. Hemşire olursan daha iyi olur. Güzel meslek bir bayan için. ☺
- +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum bu gidişle nakil aldırıcam sağlığa galiba 😂
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı.☺
Hemşirelik 2. Sınıfta okuyorum ünide. Ama anadolu çıkışlıyım. Bu bölümde okuduğum için hiç pişman değilim. Sağlık çıkışlı arkadaşlarım var, onlar benden daha avantajlı çünkü temelleri oluyo lisede. Yani demek istediğim iyi meslek pişman olacağını sanmıyorum.
012 Yorumla- +1 yıl
Çok fazla ezber var diyorlar anadoludan daha zor olamaz dimi
- +1 yıl
İstiyorum en çok ta yeni doğan hemşiresi olmak istiyorum hem ezber işi kafamı karıştırıyo hemde acaba serum falan takabilirmiyim diye endişe ediyorum birde o anlattığım şekilde geçişler oluyor dimi
- +1 yıl
Mesleği ilk tercih ettiğimde benimde kafamda bir sürü soru vardı. Yapabilir miyim? Hastaya zarar verir miyim? Falan. Ancak hemşirelik eğitimi gerçekten çok modern ve sistemli veriliyor. Yani bu konuda endişen olmasın. Ezber konusuna gelince, evet çok olmasada bazı şeyleri ezberlemek zorundasın. Ama çok zorlanacağını sanmıyorum. Benim düşünceme göre hemşirelik bölümü geçilmesi en kolay bölümlerden biri. Geçişlere gelince bir fikrim yok maalesef i.
- +1 yıl
Dersler sayısal ağırlıklı mı peki?
- +1 yıl
Sağlıktan direk hemşirelik kazanılırmı sence sayısal gerekiyo değilmi
- +1 yıl
Matematik yok şükür 😂
- +1 yıl
Anladım teşekkür ederrim cevapların için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
+1 yılBence bulunduğun lisede kal ve ordan hemsirelik kazan derim meslek lisesinde meslek dersleri se olduğu için baya zorlanırsin.
024 Yorumla- +1 yıl
Ama anadoluda sayısalı anlamıyorum burdan kazanamam diye düşünüyorum
- +1 yıl
Sağlık meslekten hiç kazanamazsin
- +1 yıl
İlk defa gitme diyen birini gördüm ama şöyle bişey var temelim olur liseden hastane ortamına alışırım olmadı anlattığım şekilde ön lisanstan sonra hemşirelik okurum yine 4 yıllığa tamamlarım
- +1 yıl
On lisans tan hemsirelige tamamlarım derken
- +1 yıl
Dgs ile mi?
- +1 yıl
Sınav adlarını tam olarak bilmiyorum ama 2 yıllık geçişler tekrar geldi onlardan birini okuyup daha sonra başka bir sınavla baraj puanı geçip hemşireliğe dikey geçiş yapabiliyormuşum
- +1 yıl
4 senelik hemşireliğin sadece 3 ve 4. Senesini okuyup mezun oluyormuşum
- +1 yıl
2 yıllık geçişlerin tekrar geldiğini kim dedi sana
- +1 yıl
Öyle bişey yok ben hemsirelik okuyorum. bizim bölüme 4 kişi paramedikten geçti ve 1. Sınıftan başladı
- +1 yıl
3 ten başlama gibi bisi söz konusu değil
- +1 yıl
5 gün önce falan hemşire yardımcılığına geri geldi geçişler kendim buldum
- +1 yıl
Mantıklı düşünmüşsün aslında sinavsiz 2 yıllık bir bölüme geçersin ordan dgs çalışır hemsirelige geçersin 1. Sınıftan başlarsın bisi olmaz
- +1 yıl
Geçsemmi yani
- +1 yıl
Att bölümüne geç geçebiliyosan ordan paramedige geçersin ordan da hemsirelige tamamlarsin
- +1 yıl
Sinavsiz gecis kalktı diyosun
- +1 yıl
Pardon
- +1 yıl
Att diye bölüm yokki sağlıkta artık
- +1 yıl
Kalktı ama bilmiyorum geri gelmiş olabilir
- +1 yıl
Ne var hemsirelik yardımcısı mi var sadece
- +1 yıl
Hemşire yardımcılığı ebe yardımcılığı bide sağlık teknisyenliği mi ne var hemşire yardımcılığı okuyanlara geçiş geldi
- +1 yıl
Hangi bölüme geçiyosunuz peki on lisans olarak
- +1 yıl
Ağız ve diş sağlığı, anestezi, diyaliz, fizyoterapi gibi 22 tane bölüm yani eskiden hemşire olarak mezun olanların geçebildiği bölümler.
- +1 yıl
Anladım bu şekil mantıklı düşünmüşsün güzel beğendim düşünceni hayata geçir 😂
- +1 yıl
İnşallah 😂
+1 yılLise yıllarımda ilkden saglik meslek kazanip aydimi almistim meslek lisesine universiteyi bitirdim hala pismanim
Saglik keslek guzel06 Yorumla- +1 yıl
Meslek"
- +1 yıl
ne okudun
- +1 yıl
Elektrik-elektronik Teknikerlik
- +1 yıl
Bende sonradan pişman olmamak için gitmek istiyorum sonradan istemesem bile dershaneye gider açığımı kapatır istediğim mesleğe yönelirim ama hemşire olmaktan vazgeçeceğimi sanmıyorum
- +1 yıl
Hemşirelik gayet güzel bencede hemşireliği seçmelisin
- +1 yıl
Sağlığın önü açık mı sence geçenlerde Cumhurbaşkanı bir yerde konuşmasında çok fazla hemşire ve doktor açığı olduğunu sağlık meslek liselerinin önünü açacaklarını söylemiş sence yaparlarmı
Ebe yardımcılığı mı yoksa hemşire yardımcısı mı?
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler