Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Seneye üniversite için Almanya ya gidiyorum. Ben bölümle ilgili bişiy sormak istiyorum. Moda tasarımcılığı için gitmek istiyorum ama bir türlü okul bulamıyorum. Bulduklarımda hep çok gelişmiş yerler. Acaba okullar mı öyle yoksa moda bölümü için okul yok mu? Lütfen bilen varsa yardım etsin lütfen🙏
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılCevaplara baktım da yediği kaba pisleyen ne çok insan varmış. Ekmeğini yemişsin o ülkenin ama nefret edilesice diyorsun, ne kadar saçma değil mi? Aynı şeyi Türkiye de yaşayan bir yabancı deseydi, ben açıkçası gıcık olurdum. Negatif yorumlara bakma hayatından gayet memnun olan insanlar tanıyorum. Liseyi Türkiye de okuyan sonra tekrar yurtdışına giden arkadaşlarım var (İngiltere, Hollanda, Almanya ve Kanada dan gelmişlerdi ve Türklerdi). O kadar berbat olsa oralar bu insanlae neden geri gitsinler ki? Senin bir hayalin varsa vazgeçme, elbette ki zorluklar yaşayacaksın. Çok istiyorsan üstesinden gel. Benim de seninle benzer hayallerim var. Güçlü ol.
00 Yorumla
+1 yılalmanyada moda okullari herkesi almiyor ve giris sartlarida diger bölümlere göre cok farkli aliyorlar. Ayrica türkiyeden gelenler türkiyede o okulu kazanmis olmalari ve yerlesmis olmalari gerekiyor. Birde ortalaman cok iyi olmasai lazim cünkü moda okullarina müracaat cok asiri fazla oldugu icin elenme ihtimalin cok yüksek.
021 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler 😊
- +1 yıl
o yukarda yazdiklarinin hepsinin kat ve kat fazlasida burda var. Alamnca bilsen sana sayfa sayfa haber yollarim okursun. Türkiyeyi mumla ararsin, ayrica burda okuman demek burda kalacagin anlamina gelmiyor. Onlarinda sartlari var ve Şu an onu yerine getirebilen yabanci sayisi cok az.
Benim eski okulumda moda bölümü var. Sartlarini ve almanyadaki yasam kosullarini cok iyi biliyorum.
Sadeece sunu söylicem eger cok mükemmel biryer olsaydi almanlar kendi vatanini birakip gitmezlerdi. Uzaktan her duyduguna inanma. Hicbirsey tozpembe degil burda. - +1 yıl
soracagin sorular varsa yaz cevaplarim. Kafana takilan ögrenmek istedigin ne varsa buyur.
Soran+1 yılBu isteğim gerçekten 5 seneden beri var. Orasını ben bir kurtuluş, özgür yaşam olarak görüyordum. Eğer gerçekten anlattığın gibiyse her şey maalesef vazgeçmek zorunda kalacağım😞😞
- +1 yıl
daha bu anlattigim neyki? Sen sadece bir yazmamda hemen pes ettin burda olsan napardin cok merak ediyorum.
Sana anlatsam buralari , yasadiklarimi felan. Türkiye cennet dersin. Bende türkiyeden geldim yani orayi bilmedigimi sanma senden daha iyi biliyiorum iki yeride.
Almanyada özgür yasam? Parasiz yasammi olur? Para kazanamak burda ne kadar zor biliyormusun sen? Uni mezunlari bile issiz ortada geziyor. En yakin arkadaslarim hemde not ortalamalari iyi olmasian ragmen is bulamiyorlar 1 yildan beri. Hicbirsey öyle etraftan duydugunuz bloglardan okudugunuz ya da youtubeden izlediginiz kadar mükemmel degil. eger bir sey iyiyse en az 10 seyide kötüdür yurtdisinin. Bende senin gibiydim. emin ol senden daha kötüydüm hatta ama bak simdi ne diyorum. Sonucta burasi babamin ülkesi degil, senin karnini doyuracak olanda ben degilim yani ha gelmissin ha gelmemissin bana bir zararin olmaz ama yazik edersin kendine, ben uyarimi yaparim dinlersin ya da dinlemezsin sen bilirsin.
Soran+1 yılSeni rahatsız etmek istemem ama gerçekten aklım almıyo ne biliym sizin anlattığınız gibi bir yer olmasını kaldıramıyorum yanlış anlamayın yalan söylüyorsunuz demiyorum ama harbiden inanamıyorum. Sizce ne yapmalıyım bir akıl verin bana lütfen eğitim konusunda hata yapmak istemem😞
- +1 yıl
yaz bana, sormak istediklerini cevaplarim. Sonunda karari sen kendin verirsin.
Inanip inanmamak sana kalmis, sana söylediklerimi ispatiyla syölerim almanca biliyorsan okursun zaten anlarsin.
Soran+1 yılValla abi gözümü korkuttun yani. Sonuçta sen orda yaşayan birisin. Sen daha iyi bilirsin 😞
- +1 yıl
bunu yazan tek ben degilim ben sernayda yazmis, ve burda yasayan bircok kisi yazar aynisini. Akli bes karis havada bir kazmaya sap olamamis kisilerde över durur. Bundan 5 yil önce sorsaydin gercekten iyi derdim, ama su mültecilerden sonra anasi agladi almanyanin. Kriminal olaylar patladi, faili meshul tecavüz olaylari artti. Daha gecen yil viyana tren garinda tuvalette türk bir genc kiza tecavüz ettiler. Hicmi okumadin gazeteden? Bu sadece bri örnek basina yansimayan okadar cok sey varki. Made in Germany markasi artik yakinda olmicak hicbirseyde firmalar üretimlerini hep yurtdisina kaydirmaya basladi. Ben bile gitmek icin plan yapyiorum burdan, arastiriyorum yani Şu an insallah 1-2 sene icinde tasinmayi istyiorum.
Soran+1 yılAllah Türkleri gerçekten korusun sonumu hayır olsun valla 😞
- +1 yıl
amin, ama illede yurtdisi istyiorsan ABD ye git. Orasi almanyadan daha iyi. Maaslar felan daha yüksek buradan. Ama yasamda pahali burasi gibi.
Soran+1 yılYok abi ABD ye gidemem derslerim o kadar iyi değil maalesf
- +1 yıl
derslerin iyi degilde almanyaya nasil gelecektin? Almanlar derse bakmiyormu saniyorsun? :)
Soran+1 yılHayır öyle demek istemedim😂😂 Amerika'ya gidebilecek kadar iyi değil😂 Orası nedense bana hep daha yüksek gelmiştir
- +1 yıl
Yaniliyorsun aslinda. Almanyada da cok kaliteli yüksek okullar var. ABD ve almanya arasindaki tek fark harc ücretleri ve dil.
Tabi sen bunlari düsünürken kesin maddiyatida düsünmüssündür. Yani ailenin sana ayda en az 1000€ yollamasi gerektigini felan :)
Soran+1 yılEvet haberim var hepsinden 😂😂
- +1 yıl
Masallah herseydende haberin var bir tek ordaki gercek yasami ögrenmemissin :D :D
Soran+1 yılAynen ya en baştan öğrenseydim bu kadar üzülmezdim ama işte olan oldu😔😔
- +1 yıl
Üzülecek birsey yok cünkü ortada hazir olan birsey yoktu. Seni okula almadilar sen müracaat etmedin sen almanyada degilsin.
ee neyine üzülüyorsun? :)
Soran+1 yılKaç senelik hayalim 😔 Kendimi hep orada hayal ettim yaşamımı orada hayal ettim. bir anda vazgeçmek kolay değil ne yazık ki😔
- +1 yıl
Bos hayaller kurarsan yikilirsin. Bunu burda birkac kisiye daha söyledim ama hala hayal aleminden vazgecmiyorlar. Onlarda ne zaman buraya gelip burunlari sürtülürse ozaman kafayi vuracak duvara.
Yurtdisi istiyorsan ABD ye gideceksin, yazmistim zaten bunu. Almanya felan hikaye. Zaten Moda da almanyanin bir fonksiyonu yok. Mühendislik felan desen anlardim ama moda. Hem girmesi cok zor hemde cok mükemmel bir ortalama notun ve cok iyi derecde almancan lazim.
Ingilizceyi daha cabuk ögrenirsin.
Moda okuyacaksan kesinlikle İtalya. Almanya da daha çok mühendislik ve psikoloji anlamında çok ileride.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
Merhaba ben de okumayı düşünüyorum ama düzgün bir bilgi bulamadım eğer bulduysan benimle paylaşanilir misin?
00 Yorumla
+1 yılAlmanyaya gelme bence buralardan hayir yok
17 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi
- +1 yıl
gercekten nefret edilesice bir ülke
Soran+1 yılPeki sen neden böyle düşünüyosun? ( tabi haddimi aşmak istemem )
- +1 yıl
kendim almanyada yasadigim icin
- +1 yıl
sana sonuna kadar katiliyorum. Buraya heves edenin aklina sasarim.
- +1 yıl
@Abuzer_Kadayif jaaaaaap
Soran+1 yıl@Abuzer_Kadayif benim ki bir heves değil gerçekten ben orada okumak yaşamımın geri kalanını orada yaşayarak geçirmek istiyorum çünkü buradan sıkıldım yani şöyle buradan kurtulmak istiyorum burda hep taciz tecavüz siyasi meseleler beni çok geriyo ve üzüyo tabiki orada durumlar nasıl bilemem ama orası bana daha rahat geliyo. Beni aydınlatırsanız bu konularda İnanın çok mutlu olurum🙏
moda gir önce sonra moda oku
00 Yorumlaaraştırmak lazım.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih