Yaşım 20 oldu, liseden bazı arkadaşlarım üniversite 3. sınıflarına geçtiler nerdeyse. Küçüklükten beri babam yok, 10 yaşındayken annemle babam ayrıldılar. Baba eksikliğini hep hissettim, insan büyüdükçe alışıyor tabi. Şimdi asıl derdim şu ki, 20 yaşına geldim ve hala üniversite kazanamadım, annemi bildim bileli bir işte çalışır kardeşim ve bana bakmaya uğraşır, lise sonlarında yaşamdan sıkıldım resmen, lise 2 ve 3te sınıfın en başarılılarından biri olmama rağmen son sınıfta boşladım, annem bu zamana kadar maddi olarak hakkını ödeyemeyeceğim derecede bize bakmış olsa da psikolojik olarak annelik yaptığını düşünemedim hiç. Yaşım 18di 2. kez mezuna kaldığım sene bana git iş bul dedi, orda burda çalıştırmaya zorladı. bir şekilde girdim bir süre çalıştım ama aynı anda sınava çalışmak neredeyse imkansız çünkü akşam işten gelip o kitaplara kafa yormak pek de mümkün değildi. Her sene geçtikçe üstümdeki baskı artmaya başladı, bir yandaj iş bul çalış demesi, bir yandan sınav stresi ben artık erimeye başladım. Çok duygusal biriyim zaten, "sen evi hiç düşünmüyosun" demesi bile beni üzüyordu, çünkü aslında bunları düşünerek kafayı yiyordum, kendisinden 10 lira para istemeye bile utanır çekinir oldum mahçup oldum hep. Psikolojim gerçekten berbat durumda, her saniye düşünmekten hiçbir şeye odaklanamıyorum, geceleri zar zor uyuyorum, vicdanım hiçbir an rahat değil. Bu sene güzel bir bölüm, mesela psikoloji tutturmak istiyorum ama daha kendi psikolojim doğru düzgün değilken nasıl mümkün olacak? En ufak gürültüden, tv zaten izlemiyorum ama sabah açılan tv'nin sesinden bile rahatsız olmaya başladım. Bu sene kendimi kilitleyip adam gibi çalışıp artık üniversite tutturayım diyorum, ikide bir iş bul baskısı geliyor üstüme. Bu şartlarda neyi nasıl yapacağımı artık bilemiyorum, aklıma olumsuz bir düşüncenin girdiği her an ağlayasım geliyor. Yaşamımın şu noktasında almam gereken kararlar konusunda sıkıntı yaşıyorum, düşüncelerinizi paylaşırsanız belki bir nebze rahatlarım.
Cevabın nedir?
+1 yılöncelikle zorlu hayatın için sana kolaylıklar diliyorum. emin ol dünyanın en şanslı insanları bile sınav yıllarında olur olmaz uğursuzluklarla ve zorluklarla karşılaşıyorlar. 20 yaşında olman bir eksiklik değil, üniversiteye başladığın zaman her yaş grubundan insanla karşılaşacak, bu yüzden kendi yaşını yadırgamayacaksın bile. çünkü orası yaş sınırı olmayan bir yer. eğer sınava girdikten sonra halen istediğin bölümü kazanamamışsan üzülme, düzgün bir okul da sosyoloji okuyup daha sonra psikolojiye geçiş yapabilirsin (tabii bu ara da okul ortalamanı yüksek tutmalısın) inan çalışınca ve isteyince eğer doğru zamandaysan gerçek oluyor. başarıyorsun. ailesel durumlar herkes için zorlayıcıdır, yorucudur. artık kendi hayatını kuracak olgunlukta olduğunu düşünüyorum. ama şu an sadece sınava çalışmalısın, bir yıl sonra iyi sonuçlar alırsın emin ol.
22 Yorumla
Soran+1 yılYaşı eksiklik ya da geç kalmışlık olarak görmüyorum ama insanları bilirsin, şunun şunun oğlu burayı kazandı böyle böyle yapıyor şu an gibisinden düşüncelerle benim beynimi kemirip duruyorlar annem ve çevresi. İnsanın da böyle konuları konuşacak samimi arkadaşı, yön göstericisi olmayınca insan kendi içinde karamsar düşüncelere girip mahvediyor kendini. Teşekkür ederim desteğin için.
- +1 yıl
merhaba bu zorlu hayatında sana başarılar dilerim yaşadıgın durumun büyük oranla aynısını yaşıyorum ne yaptın nasıl ilerledin ben şu anki durumuma göre sınava bir işte çalışarak ilerlemek zorundayım evet lisenin sonuda kadar üni okumak o kadarda kafamda yoktu daha sonra oluştu ama bu seferde lise bitti diye aile ve çevre baskısı başladı rica etsem yardımcı olurmusun iş ve okul bir aradamı ilerlettin üniversitedede hem okuyup hem çalıştınmı?
+1 yılAşağıda bir kaç arkadaş sana güzel tavsiye ve yorumlarda bulunmuş bence de sabret ve azimli ol maddiyat ve yaş çok önemli değil ha çevre baskı dersen evet haklısın hep bir komşu çocuğu ile kıyaslama falan oluyor ama sen birazcık kulağını kapat
Beni ekleyeceklerim ise ; mesela kaç kardeşsiniz? , senden büyük okuyan var mı04 Yorumla
Soran+1 yılHayır. 1 kız kardeşim var, o da 10. sınıfa geçti.
- +1 yıl
Hmm anladım zor bir durum Allah yardımcın olsun canım kardeşim ,
Ne zaman istersen mesaj at dert dinlerim , yardım edebilirsem ne mutlu bana. iyi günler :)
Soran+1 yılAmin inşallah. Desteğin için ve özellikle de iyi niyetin için çok teşekkür ederimm
- +1 yıl
Rica ederim , ben çoğu musaitim ne zaman istersen mesaj yaz
+1 yılBende 2 senedir YGS'ye hazırlanıyordum ama maalesef bu yılda kazanamadim 😴😞 ailem bana artık hiç güvenmiyor halbuki cidden elimden geleni yapıyorum , baskı stres beni çok etkiliyor,
Üniversitede okuyan ablama sınırsız destek verirleken bana hiç ama hiç destek vermiyorlar ne maddi ne de manevi
Ablam üniversitede kaş*ar gibi geziyor neymiş efendim ben daha üniversite kazanamamisim, hiçbir şeye hakkım yok sanane diyor sen karısamazsin bana diyor10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 562 cevap paylaştı. ALLAH yardımcın olsun gerçekten zor bir durum umarım en yakın zamanda düzelir psikolojin derslere odaklanıp iyi bir yer kazanırısn...
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardeşim sağolasın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılHemşirelik veya devlette iş garantisi kesin olan çok da yüksek bir puan gerektirmeyen bir bölüm oku bence, iki yıllık da dört yıllık da bölümler var bu tarz. psikoloji dahil bütün bölümlerde iş bulmak çok zor. Bulsan bile düşük maaşla işe başlarsın ve yine bir süre geçim sıkıntısı yaşarsın. Bu arada okuduğum bölümde (veterinerlik) 30 yaşında olup ilk defa üniversite okuyan, o zamana kadar maddi olarak zor bir hayat geçirmiş, fakat şu an gayet mutlu birsürü insan var hepsi de öğrenciler ve öğretmenler tarafindan büyük saygı görüyor. sorunun üstünden ne kadar zaman geçti bilmiyorum +1 yıl diye gözüküyor ama umarım her şey yolundadır :) sağlıcakla kal ❤️
00 YorumlaKardeşim benimde bu sene 4. Senem 12 yıl boyunca ne bir kitap ne bir defter açtım üniversite okumak aklımda yoktu sonra düşündüm ki bu ülkede birinin elinin altında çalışmak zor en iyisi sınava çalışıyım dedim ne gelirse gidecem dedim baktım ki olmaz çünkü kuzenlerimin çoğu tıp eczacılık hemşirelik falan okuyor bende rezil olmayayım düşüncesiyle bir sene daha kaldım kazanamadım bir sene daha kaldım ama bu kez hukuk bölümüne hazırlanacam dedim afedersin köpek gibi çalıştım sınavda stres yaptım olmadı bu sene tekrar girecem ve sanki dünya üzerime üzerime geliyor annem bir yandan baskı yapıyor iş bul diye akrabalar sürekli soruyor ne yaptın üniversiteyi falan içim içimi yiyor umarım bu sene kazanırım sen naptın kazandın mı?
10 Yorumla
+1 yılsorunun üzerinden baya geçmiş ama yine de yazmak istedim. hayatında bir şeyleri yolun koyabildin mi? yaşadığın hayatın zorluklarını tahmin edebiliyorum, benzer bir çocukluk geçirdim annem yanımda yoktu. hem eksik büyümenin verdiği psikoloji hem de kaygı bir arada olunca insan daha da kapatıyor kendini içine. ancak bu aşılmayacak bir sorun değil. çaba olmadan bir yerlere gelemiyoruz ne yazık ki. çalışmak mutlaka çalışmak gerek
00 Yorumla
+1 yılOff mezun psikolojisi anliyorum bende 3. kez kalmayi istiyordum ama tercih yaptim istemedigim bolum geldi kafayi yicem valla bu isler cok sıkıntılı ya o çevre baskısı katlanilcak gibi degil biliyorum sen calis kazan istedigin bolumu tabikide
01 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten o çevre baskısı yiyip bitiriyor beni, kazanmadıkça rahat yok galiba
+1 yılBen de seninle hemen hemen aynı durumdaydım bu sene psikoloji kazandım istersen takip et beni kardeşim yaz bana ben sana yardımcı olmayı çok istiyorum
10 Yorumla
+1 yılHayatta herşeyden önemlisi bence zaman herşey sana bağlı yani üniversite sadece yön veriyor o yönü kendinde bulabilirsin ülkemizdeki saçma sisteme bağlı kalmaya gerek yok ben 2. kez mezuna kaldım bu sene neresi tutarsa gidicem hayat ders mi gitcem 2 yıllık 4 yıllık fark etmez ordan birşeyler öğrenicem kendimi en azından dersle yoracağıma , ünide geliştireyim ben kendimi geliştireceğime inanıyorsam üniversitenin bir önemi yok çünkü zaten üniveresitede boş durmuycam yeter bence hep baskı baskı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl22 yaşında üniv e başladım. hergün evde tektim annemle babam ayrılmıştı. kendime ders programı çıkarmıştım. hergün sabahtan akşama kadar ygs lys konularına çalışıyodum ve kazandım. sende yapabilirsin okumanında yaşı yok unutma bunu
210 Yorumla
Soran+1 yılŞu an nasıl bir ruh halindesin peki?
Cevap sahibi+1 yılüniv 2 ye geçtim kendimle gurur duyuyorum tabiki. kimse bana inanmazken ben kendime inandım ve başardım. Şimdi çevremdeki herkes okulumla ilgili bana soru soruyolar resmen özeniyolar hayatıma. başka şehirde okuyorum bir kaç yerden burs geçiyor elime devlet yurdunda kalıyorum ve inan çok rahat. eskisi gibi bütün gün evde olup kendi kendimi daralmıyorum yurtta bir sürü arkadaşın oluyor eğlenceli geçiyor yaşlarına bakma hiç okadar süre birlikte kalınca kardeş gibi oluyosun. kesinlikle ümidini kaybetmeden çalışırsan çok mutlu olabilirsin
Soran+1 yılCidden başkalarına örnek olacak bir başarı bu. Çok merak ettim, hangi üniversitede ne okuyosun?
Cevap sahibi+1 yılşimdi onu söylemeyeyim tanıdık çıkar ama okuduğum şehir pek çoğunun burun kıvıracağı bir şehir bölümüm güzel. zaten ya bölüm için ya da okul için tercih edilmeli. Ya sana demek istediğim kendine inanırsan ve çok çalışırsan çevrendeki herkesin ağzı öyle bir kapanıyor ki ve kıskanıyorlar seni aşağılayanlar düşünsene harika bir duygu bu. seni çekemiyorlar bu seferde ve özgür oluyosun bütün o aile yükü vs herşey gitmiş oluyo çünkü herkesin senden beklentisi sadece okuman oluyor. maddi açıdan ben çok takıyodum acaba okuyabilir miyim zatenn yaşım geçti devlet burs verir mi diye inan bana hem devlet bursu çıktı ayda 420tl burs yatıyor bana hemde devlet yurdu çıktı 260 tl de yurda ödüyorum. sen okumak istedikten sonra devlet sana öyle çok kolaylık sağlıyor ki inanamazsın sadece kendini kurtarmaya odakla. yapabilceğin bir hedef belirle ona uygun ders programı belirle ben günde en az 7 saat çalışmaya çalışıyodum inan
Cevap sahibi+1 yılhatta geçen sene çözemediğim soruları bu siteye atıyodum bilen arkadaşlar yardımcı oluyordu sağolsunlar :)) ay unutmadım o günleri ya
Soran+1 yılburs olayı çıkar mı emin değilim, çıkarsa beni rahatlatır açıkçası. ayrıca baya gaz verdin resmen, seneye güzel bir üni tutmuş olursa senin de payın var demektir:D
Cevap sahibi+1 yılÇünkü sende kendimi gördüm ilk defa birini cesaretlendirmek için bu kadar uzun yazıyorum bir zamanlar yaşadığım şeylerin aynısını yaşıyorsun. Eğer geçmişe gidip benim o eski mutsuz halime bu akılları verseydim onunda çok işine yarardı :)) mantıklı ol mantığını hiç bir zaman kaybetme. Çevrendekiler senin yüreğini görmesede sen biliyorsun sen görüyorsun neler yapabilceklerini. Ve çok çalış pes etme başaracağından eminim.
Soran+1 yılNever give up diyosun yani, dediklerine kulak vereceğim, teşekkürler tekrardan moral verici kürsü konuşmaların için:D
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😃 ne demek
- +1 yıl
seni aşağılayandan , ezenden , küçümseyenden yanına gidip yaptıklarını anlatmak çok güzel bir duygu intikam duygusu.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne