4. kez mezuna kaldım, ne yapmam gerek?

Yaşım 20 oldu, liseden bazı arkadaşlarım üniversite 3. sınıflarına geçtiler nerdeyse. Küçüklükten beri babam yok, 10 yaşındayken annemle babam ayrıldılar. Baba eksikliğini hep hissettim, insan büyüdükçe alışıyor tabi. Şimdi asıl derdim şu ki, 20 yaşına geldim ve hala üniversite kazanamadım, annemi bildim bileli bir işte çalışır kardeşim ve bana bakmaya uğraşır, lise sonlarında yaşamdan sıkıldım resmen, lise 2 ve 3te sınıfın en başarılılarından biri olmama rağmen son sınıfta boşladım, annem bu zamana kadar maddi olarak hakkını ödeyemeyeceğim derecede bize bakmış olsa da psikolojik olarak annelik yaptığını düşünemedim hiç. Yaşım 18di 2. kez mezuna kaldığım sene bana git iş bul dedi, orda burda çalıştırmaya zorladı. bir şekilde girdim bir süre çalıştım ama aynı anda sınava çalışmak neredeyse imkansız çünkü akşam işten gelip o kitaplara kafa yormak pek de mümkün değildi. Her sene geçtikçe üstümdeki baskı artmaya başladı, bir yandaj iş bul çalış demesi, bir yandan sınav stresi ben artık erimeye başladım. Çok duygusal biriyim zaten, "sen evi hiç düşünmüyosun" demesi bile beni üzüyordu, çünkü aslında bunları düşünerek kafayı yiyordum, kendisinden 10 lira para istemeye bile utanır çekinir oldum mahçup oldum hep. Psikolojim gerçekten berbat durumda, her saniye düşünmekten hiçbir şeye odaklanamıyorum, geceleri zar zor uyuyorum, vicdanım hiçbir an rahat değil. Bu sene güzel bir bölüm, mesela psikoloji tutturmak istiyorum ama daha kendi psikolojim doğru düzgün değilken nasıl mümkün olacak? En ufak gürültüden, tv zaten izlemiyorum ama sabah açılan tv'nin sesinden bile rahatsız olmaya başladım. Bu sene kendimi kilitleyip adam gibi çalışıp artık üniversite tutturayım diyorum, ikide bir iş bul baskısı geliyor üstüme. Bu şartlarda neyi nasıl yapacağımı artık bilemiyorum, aklıma olumsuz bir düşüncenin girdiği her an ağlayasım geliyor. Yaşamımın şu noktasında almam gereken kararlar konusunda sıkıntı yaşıyorum, düşüncelerinizi paylaşırsanız belki bir nebze rahatlarım.
4. kez mezuna kaldım, ne yapmam gerek?