Hedeflediğim meslekti. Peki siz Hemşirelik bölümü hakkında neler biliyorsunuz, neler düşünüyorsunuz? #Hemsirelık34 #Mireya
Hemşirelik kazandım. Sizce nasıl bir meslek?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2 yıldır staj yaptığım için bana sorabilirsin. Şimdi sana şöle anlatmaya başlıyım ki kafanda bişeyler oluşsun.1. Çok yorucu ve sabır isteyen bir meslek kesinlikle yeri geldiğinde hastayla kavga ediceksin tartışacaksın yeri geldiğinde onların kardeşi gibi kızı ablası herşeyi olucaksın hastaların 2. doktorlarla çok tartışıcaksın tabi bazen güldüğün eylendiğin doktorlarda olack arkadaş gibi olabileceğin 3. aklına gelebilecek her uygulamayı öğreniyorsun damar yolu dikiş pansuman iğneler serum ilaç hazırlama bunlar tabi güzel olanlar yeri gelince hastanın altını temizlemek zorunda kalabiliyosun traş etmek zorunda kalabiliyosun sonda takıyosun ekg nst sft gibi şeyleri öğreneceksin 4. işe başlayınca hatta staja da dikkat etmelisin arkadandan konuşanlar kuyunu kazanlar çok olacak bunlara dikkat et 5. sakın aman diyim hata yapmamaya çalış bişeyi bilmiyomusun? sorduklarında ben bilmiyorum de öğren bir ilacın adını mı unuttun sor sakın kafana göre hareket etme bir tansiyonu bile yanlış ölçmen hem senin meslek hayatını bitirir en önemliside o hastaya yaşatığının vicdan azabını sen çekersin o yüzden dikkat et şimdilik söyleyeceklerim bunlar daha çok şey varda başlayınca öğrenirsin
Hastanede 4 yıl fardiya yapmayacaksın. Genelde devlet Hastanesi'nde seni seven bir yer buldunmu istediğin kadar rahat olursun. Birbiriniz ile damar yolu açarak pratik yaparsınız (çok zevkli ben yaptım) Genelde hasta taşıyacaksın, her bölümün kendi yatakhanesi var oralarda hasta kontrolleri olur genelde çok iş yaptırmazlar. Hayırlı umutlu olsun. Ders olarak pratikte arındırılmış bilgiler kazanırsın...
En İyi Cevaplar