Hazırlığı boşver, 26 yaşında mezun olmak ne ya 27 yaşında mezun olmak ne kafayı yiyeceğim.
Zaten maddi şartlar okadar uygun değil, 5 6 sene eğitim ne abi
Zaten maddi şartlar okadar uygun değil, 5 6 sene eğitim ne abi
Tıp bu bana kalsa 5-6 sene bile az. Bir arkadaşım var tek hedefi diş hekimliği. 2 sene hazırlandı olmadı bu sene tekrardan hazırlancak.3. senesi olacak 5-6 yılda ünisi olsa. Zor vallahi.
Üniversiteyi geç kazanmışsın sorun bölümde değil. Sonuçta insan sana ağzını, uzman olursan çenesini (çene cerrahi) emanet edecek. Bazen bana tıp 6 yıl az geliyor.
yahu eğitimi geçtim sonuç iyimi bari? ülkede doğru düzgün maaş verilmiyor.
İyi de kendini geliştirip yurtdışına açılırsın hadi olmadı diyelim türkiyede iyi maaş alan bölümlerden biri. Odtü mezunu sürünen mühendisler bile gördüm ama bir dişci 4binden aşağı almaz çok daha fazlasını kazanır ama. Şu internette yazan maaşlar gerçekçi değil mezun doktor maaşına 5bin yazıyor ama sevgilimin eline 10binden aşağı geçmiyor. Dişin de bundan çok farklı olduğunu sanmam.
sen bismillah de basla. Allah yardim eder. hem 26-27 cok gec degil. Millet 35 yasinda uni okuyor.
Cevap
0Cevap
baska bir bolum okusan da o ya da kadar adam akilli bir isin bir gelirin olmayacak zaten
liseden mezun olduğumda başıma şok şey geldi, mecbur şartlardan dolayı 21 yaşına kadar döndü olay.
ben napıcam ya 26 27 yaşında mezun olana kadar ana baba kim bilir nasıl yaşlanır zaten yaşları 50 ,
o zamana kadar bakamazlar heralde, üni okurken asgari bir yerde çalışırızda bu seferde kendimi düzgün geliştiremem dil öğrenme vs.
ben böyle sistemin **
dis hekimligi okuyacaksin zaten ingilizce ne alaka? once adam akilli oku da ingilizceyi sonra düşün
Ben Türkiyede kalmayı düşünmüyorum. Burada 1 ev alıp , 10.000 dolar biriktirip Amerikaya geçmeye düşünüyorum.
Hazırlığı sallarsak,
2 yıl tecrübe, bu süreçte bir ev alırım,
2. yılın 3. yıla dayanan kısımda amerikaya geçiş işlemleri , orada mesleği devam ettirme falan,
derken 29 yaşında , 3 yıllık tecrübe, Türkiyede ailemin kaldığı bir ev ile , herşey hazır olur gibi.
Mavi diploma veriyor zaten, tamam ya , 29-30 yaşlarında Amerikada diş hekimi olarak çalışabilirim.
😂😂oralar da seni bekliyordu zaten
Niye?
Amerika hayalleri kolay degil. orada seni hemen bir is beklemiyor 2 3 yil issiz kalabilirsin dislanabilirsin parasiz kalabilirsin
15.000 dolar zaten bunun için isteniyor. İş bulana kadar orada kalman için, ki heralde diş hekimliği için iş bulana kadarda hazır 15 bin doları yemeyeceksin, bir yere giriceksin çalışıcaksın genelde türklerin çoğunluğu öyle yapıyor.
İster öğretmen olsunlar ister doktor , kendi alanlarında iş bulana kadar bir yere girip çalışıyorlar.
Orası Türkiye değil, bir asgari ücretli burada bir öğretmenin hayatını orada lüks biçimde yaşıyor. Tabi gidip zengin semtlerden söz etmiyorum.
Dışlanma gelirse , dışlanma pek olmaz.
Sadece aklımda şu var, Amerikada yüksek lisans yaparsam bu süreci dahada kolaylaştırır
Benim ne yalan söyleyeyim süreç değilde tek canımı sıkan nokta hatta aşırı sıkan nokta , Yaş. 30 yaşlarında falan.
bu dişin 5 6 yıl olması canımı çok sıktı
😂😂 okuma madem
ailemin maddi imkanı yok, bu işi kesinkez kurtaran tek yol tıp. kazandık artık bir kere,
ama benden hiç bir şey yapmayacaksın sadece diş okuyacaksın 26 yaşına kadar vs. diye bir şey beklemesin kimse, bu hayat beni buna asla zorlayamaz,
üni okurken kendimi çok geliştirmem lazım.
üni okurken, para kazanma yollarını araştırmam lazım bir yol bulmam lazım ,
üni sadece benim için B kapısı olmalı.
Yani A kapısı sonuç vermezse B kapısından kaçıp işi garantiye almalıyım, ben böyle yaşadım hep a ve b olmalı,
felaket senaryosu aklıma geliyor bu 26 27 yaşında mezun olma düşüncesi gelince.
:Yeni üni mezunu diş hekimi, tek başına , ailesine bakmak zorunda, hiçbir kazancı hala yok
Böyle bir senaryo gerçekleşirse ben b*ku yedim.
ah ulan bir iş adamının oğlu değiliz ki , keşke babam zengin olaydı
Calis kazan hazira konmayi herkes ister ama herkes calisip kazanamaz :)
birşey soracağım üni okurken bir insanın kendisini geliştirebilmesi için diğer yandan bir yerde çalışmaması lazım değil mi?
Ne alaka? insanlar aç kalmamak icin calisabilir.
öyle değil yahu,
-Üni eğitimi
-Kişisel gelişim
-Çalışma
İnsanda robot olmadığı için
-Sosyal yaşam
Bu 4'üne zaman olabilir mi?
çalışma dediğin şey zaten başlı başına sosyal hayatıda kişisel gelişimide yer, hem okuyup hem çalışabilirsin ama hem kendini geliştirip hem okuyup hemde çalışma , ? bilemedim.
kendini gelistiremezsin bunu bil
anladım da niye bu kadar üslubun sert onu çözemedim. Konuşturmak için kafana silah dayamadım ya , cevap vermeyebilirsin. Neyin tribini yapıyorsun anlamış değilim :D
normal cevap veriyorum😅
iyi ben yanlış anlamışım kusuruma bakma.
onemli degil :)
İyi bir dış hekimi olman için eğitimi o kadar uzun 👻
Hazırlık okumazsin çoğu unide dış hekimliği için merak etme hem okurken çok burs alabilirsin sorun olmaz git oku

En İyi Cevaplar