Sayısalcıyım ama sayısalım kötü ne yapmalıyım?

Ben bu yıl 12. Sınıfa geçiyorum.3 yıl boyunca anadolu lisesinde okudum 11. Sınıftaki alan tercihinde sayısalı seçtim. Lise hayatım boyunca ortalama idi sene sonu notlarım 65 civari. Bu yıl son sene temel liseye yazıldım. Deneme sınavına falan da girdim matematikten ve fenden neredeyse hiç birsey yapamadım. Mat 2 dogru fenden de 4 falan. Ama turkce de 30 soruda 19 dogru yaptim. Okul zamanı yanı 3 yil boyunca sadece sinavdan 1 gun once yarım yamalak çalıstim ve notlarım kotuydu ama turkce yine yuksekti. türkceyi iyi yapiyorum tarih ve cografyaya da ilgim var bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ama dedigim gibi sayisal derslerim kotu. mf den tm ye gecsem meslekler o kadar guzel gozukmuyor ve iyi bir yer icin mfye gore cok daha iyi bir puan gerekiyor. sinava 7 ay var tm ye gecsem daha kolay ders calisirim gibi geliyor turkce tarih cografya kolay sadece mat icin yogunlasirim ama mf icin de secim olanagi iyiymis mfden hazirlan turkceye de calisirsin tm puanin da cikar diyenler var şuanda sırf meslek seçenekleri iyi diye mfdeyim yoksa tm geçerdim ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz?
Sayısalcıyım ama sayısalım kötü ne yapmalıyım?