bende özelde okuyorum. durumumuz iyi olmasına rağmen devlette okumayı çok isterdim. özelde gerçek dostuklar zor bulunur. polo marka kumaşlara bürünmüş bir sürü beyinsizin içinde gibi hissediyorum kendimi bu bir defa büyük eksiklik. sana hava atan olacaktır iki ayda bir telefonunu değiştiren arakdaşların olacaktır. tatilde amerikaya gidiyorum yok buraya gidiyorum hafta sonu bilmem ne muhabbetleri olacaktır. bide bunun üstüne dışardan özelde okuyor işte diyenler olacaktır. eğer kişiliğin gerçekten olgunsa yaparsın değilse çok kırılırsın öz güven kaybı yaşayabilirsin. herşey okumak değil. mutlaka istiyorlarsa çalış canım iki yıllık imkansız değil kazanmak
22 Yorumla
Soran+1 yılbenm özgüvenm şimdiden kırıldı :(
+1 yılilk olarak okuyacağın okul yaşadığın şehirde ise kayıt parası ve kitap masrafları dışında pek birşey olacağını sanmıyorum..
şehirler farklı ise Allah ailene yardım etsin..aynı şey benimde başıma geldi ama ben özeli red ettim bir şekilde kazandım şükür şimdi devlette okuyorum..24 Yorumla
Soran+1 yılyok aynı şehirde ama yol parası vs çok zor olur ben normal okuluma bile harçlıksız gittiğim günleri biliorum.
- +1 yıl
hangi üni.ye gideceğine bağlı olduğu gibi birde oradaki bir sürü havalı paralı tip olacak onlara tahammül edebilmek çok önemli ben kendime o konuda güvenemedim ve gitmedim..
Soran+1 yılhayr asla tahammül edemem ben en ufak herşeyi sorun yapıorum özgüvenm yok
- +1 yıl
ailen ile konuşmayı dene..
Sandığın kadar zor olduğunu sanmıyorum ben barajı geçtim geçmesine ama devlet tutmuyor taa BATMAN tutuyor ben İstanbul'da yaşıyorum ailem o kadar uzağa göndermez o yüzden özele gideceğim benimde ailemin durumu iyi değil ama düşündüğüm son şey oradaki ortam. Sana tavsiyem 2 yıl birşey değil böyle düşünene kadar keşke en baştan okusaydın özelde (:
00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Devletin iki yıllıklarının puanı kaç ki ya? Azcık internetten konu anlatımlı dersler çalış. Ayrıca her özel okul bir değil.
Mesela aydın üniversitesi kokoş yuvası; kültür ve fatih de öyle.12 Yorumla
Soran+1 yılama iş olanakları daha fazla özelde
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Sana önerim önce öz güvenini kazan sonra üniversite git yoksa cok zorlanırsın
Hangi alana yetenekli olduğunu kesfet öyle bir bölüm seç
Aile ila okumanı istiyorsa
Acık öğretimden bir bölüm oku sınavsız ikinci üniversite kulan Baska bir bölümü oku sonra
Acık öğretimden okursan serbest bir meslek edin calısma saat günlerin senin belirleye bileceğin böylece ders calısa bilirsin
Ama ne yaparsan yap öz güvenini kazan öz güvenin olmadan hiç birsey yapmasın
Orkun ısıtmak Türkiye sayılı YOUTUBER lardan ama üniversite mezunu değil
00 YorumlaMilletin derdine bak ya..Ailenin kazancını bu kadar düşünüyorsun madem otur biraz ders çalış 2 yıllık okul için özel üniversiteye de gitme.
42 Yorumla
Soran+1 yıliş garantisi var o yüzden
bende devlet kazanamazsam özele gitmek istiyorum bencede doğru bir seçim zengin lerin arasında sorun olmaz merak etme
15 Yorumla
Soran+1 yılnasıl olmuyck çok ezilirim
- +1 yıl
ya ne ezileceksin hem senin gibileride olur onlarla takılırsın aha bende zengin değilim bu sene özel yazdım İstanbul geldi tam sosyete ortamına düşmüşün ataşehire ama gitmedim gelecek seneye gideyim dedim malum para yoktu bu sene gelecek seneye devlet gelmezse özeli yazıcam sen nerde yaşıyorsun acaba
Soran+1 yılankarada özelde mi tercihlere yazılıo ki
- +1 yıl
Dostum bende atasehir de okuycam bu sene acibadem uni sinde ama napcam bilmiyorum ya durumumuz normal ama ben oyle zengin zuppeleriiyle takilmayi sevmem
+1 yılön lisans 8-14
lisans 14-30
ek olarak aylık 500 harçlığın olur... (yakında ise yarı yarıya düşer)...12 Yorumla
Soran+1 yılo kdr parayı nerdn bulalım .s
- +1 yıl
o zaman şimdiden ders çalışmaya başla...
devlet üniversitelerinde ise harçlar 1-4 arasında değişiyor...
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor yavrum zor onların gezmesi tozması yemesi içmesi bitmez yetişemezsin... sonrada özgüven eksikliği başlayacak al başına psikolojik sorun .. bulaşma bence
12 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten mi :(
Cevap sahibi+1 yılvalla ben sadece düşüncemi söyledim o ortamlara girmeden bilemeyiz.
özelde para verdiğin için geçirirler kolaydır merak etme ama diploması bir işe yaramaz orası ayrı bir konu :))
21 Yorumla
+1 yılbaban vehbi koç kadar sağlam sa çok kolay valla :-) moneyler uçuşuyo havalarda oralarda :-)
22 Yorumla
Soran+1 yılyok durumumuz iyi değil
- +1 yıl
hiç bulaşma arkadasım :-(
+1 yılzor değil ama işte paralılar ortamı dediğin gibi o sı8kınyı maddiyat :(
12 Yorumla
Soran+1 yılbende onu düşünyrm :(
- +1 yıl
inş sıkıntı çekmessin :(
+1 yılBen cok zengin bir babanin oğlu değilim gelecekte iyi bir işimin olmasi icin kıbrıs ta eczacilik okumak istiyorum ama okul derslerim devlette okuyunca bitiremeyeceğim bir bölüm olduğunu gösteriyo acaba orda biraz kolaylik saglarlarmi yardimci olursaniz sevinirim
@ekonomist190311 Yorumla- +1 yıl
@ekonomist1903 sayısalcı mısın. eczacılık okumak zor mu. ben sözelciyim ve ben de eczacılık istiyorum kıbrısta. nasıl olur sence sözelci biri için.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçen sene dokuz eylülde öğün yemek 1.85ti doğuşta 10lira falan. bariz bir devlet özel farkı ve cok ınsandan duydum ister istemez burslu paralı okuyan ayrımı oluyormus yanı
10 YorumlaArkadaşım iki yıllık bölümü de kazanın bir zahmet ya.
11 Yorumla
Soran+1 yılkardşim mesela o değil havalıların içinde yapablr miyim para sıkntı olur mu
+1 yılBence sadece eğitim almak için git, bende istediğim puanı alamazsam mecburen gideceğim. Bunu düşünene kadar ygsye çalışsaydın keşke
00 Yorumlaevet ezilirsin özellikle kızları cok havalı ezerler yani acımada yok onlarda .D
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir yıl daha hazırlan barajı geçmek sandığın kadar zor değil.
10 Yorumlabarajı aşamamak başarı diye düşünüyorum. harbiden nasıl aşamıyorsunuz biri bana anlatsın :/
20 Yorumlahepsi havalı değiller merak etme senin benim gibi insanlarda çıkıyo. ayrıca o da insan sende bunu unutma.
10 Yorumla
+1 yılBende senin gibi özel ünv yazdm ve sonuç bekliyorum. Aynı durumlar bendede mevcut ancak kendini bu kadar kasmana gerek yok bence özgüvenini kaybetme bırak insanlar ne yaparsa yapsn. Senin gibi bir çok insan olacak orada
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokduugunu anlasan 15 tane türkçe yaparsın . 3 ile 5 i toplasan mattan 5 yaparsın barajı geçersin az çalış didin
10 Yorumlanerde okuyacağına bağlı?
14 Yorumla
Soran+1 yılankara
Soran+1 yılevimize giren 900 lira bide para çekilirse daha az
+1 yılBende özelde okuyorum. Özgüven lazım öncelikle yoksa üniversite sana eziyet olur , daha sonra maddiyat lazım, biz de çok zengin değiliz, orta durumumuz. Öyle yani yoksa zor gibi. 4 yıllık okuyorum bide ben düşün yani
00 Yorumlabiraz daha eğilin üzerine, başarırsınız. İki yıllık okumayın, fakülteyi hedeflerin.
00 YorumlaDevleti kazan çok mu zor
13 Yorumla
Soran+1 yılbaşaramadm kaç sendr
+1 yılYaparsın..sandığın gibi değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılya nasıl kardşeim para çekip okutcklar durum iyi değil bende ezilirim diye korkyrm
+1 yılZor değil
00 YorumlaOkudum zordu
00 Yorumla
+1 yılçok para
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler